kaj naj naredim z njim? nujno rabim nasvet
prosim za nasvet. S fantom imava probleme, ki so se zaceli par mesecev nazaj. skupaj sva drugace skoraj 5 let. Kar naenkrat sva se zacela kar dosti prepirat za razlicne stvari. Zgleda da je prislo naenkrat vec stvari skupaj, ki jih prej nisva razcistila. Jaz nisem vedela, da bi bilo kaj narobe, a zgleda da fant mi ni vedno povedal, ce ga je kaj mucilo, pa tudi iz njega nisem mogla izvleci dosti stvari. No to pa ni bistvo. Kot posledica vseh prepirov sva se odlocila, da bova imela malo odmora. Ker pa ziviva skupaj, sem se odlocila da grem zacasno proc v penzion za priblizno en teden, tako da mu dam cas, da malo premisli o najini zvezi in tudi jaz da premislim. Sem pa mu kupila knjigo o zenskah, kako razmisljajo in kako komunicirajo , tako da jo bo prebral v tem tednu, da me bo bolje razumel. Tudi jaz sem zacela brati knjigo o moskih, kako jih razumeti.
Kakorkoli ze, moj fant je stvari vse narobe razumel in je mislil da ga za vedno zapuscam in da ne bom prisla nazaj. ceprav sem mu povdarila da je to samo odmor, tako da urediva stvari.
Na isti dan ko sem jaz sla, se je potem dobil s prijateljico, za katero je vedel, da ji je vsec, a rekel mi je da je rabil da ga nekdo potolazi, k prijateljem pa ni mogel iti, saj moski ne radi govorijo o takih stvari s prijatelji. No in je sel na pijaco z njo, postal kar precej pijan in ko sta koncala, jo je peljal na njen dom, on pa ga je povabila na kavo. In je sel v njeno stanovanje in je spal z njo. Mi je rekel, da je bil ful pijan, da pa je ona zacela vse skupaj… Potem ko se je vozil domov je spoznal da je naredil napako. Jaz sem bila v tem casu v penzionu za priblizno en teden po tem in nisem nic vedela kaj se je zgodilo. To je bilo en mesec nazaj. Po tem ko sem prisla domov pa situacija se vedno ni bila ne vem kako dobra. zivela sem z njim priblizno 2-3tedne, ne da bi vedela da je spal z drugo punco. vedela pa sem da je nekaj narobe, ker je bil kar malo hladen do mene in ga dosti krat ni bilo doma. potem mi je priznal en teden nazaj da je spal znjo in zato ker ga je mucila krivda, je bil tak do mene.
Po tem ko mi je to povedal, sem kmalu zatem sla zivet k prijateljici, ker preprosto tega ne morem sprejeti in je zelo tezko zame. rekla sem mu da rabim zdaj nekaj casa zase, da vse skupaj premislim. On me od takrat vsaki dan klice, tudi veckrat na dan, in me prosi, naj pridem nazaj. Zelo je jezen nase da se je kaj takega zgodilo in si se sam sebi ne more odpustiti, ker me zares ljubi in se hoce porociti z mano. Zelo je postal depresiven zaradi tega, ker misli da ne bom prisla nazaj, in iz razmeroma vesele in druzabne osebe, je postal nedruzaben, kadi non stop in tudi piti je zacel vsak vecer. Dejala sem mu, da bom prisla nazaj in da mu bom dala se eno moznost, ker mi veliko pomeni, a bo trajalo nekaj casa prej kot mu odpustim. Rekel mi je da do takrat ko mu odpustim. bo prava razvalina, bo ves unicen in ne ve ce ga bom hotla takega, in da ga mucim, s tem ko sem proc od njega in da tega ne prenese, ker je preprican da ga bom zapustila. Zdaj se pocutim ful slabo, ker je on v takem stanju, kot da bi bila jaz kriva. In ker ga imam se vedno rada, nocem da bi si ce naprej uniceval zivljenje s kajenjem in pitjem, pa tudi izgubil je apetit. Povedala sem mu da mu bom dala se eno moznost, naj bo potrpezljiv, a on kar noce tega razumet in se mi zdi da se mu malo tudi ze mesa, saj ne spi dobro oz. malo spi zaradi vsega tega. Ne vem kaj naj narediti. Odpustiti mu tako hitro ne morem in tudi sem mu rekla da ce pridem nazaj, ne bova spala v isti postelji… Medtem pa bova zacela s partnerskim svetovanjem, tako da resiva vse probleme ki so se ze prej nabirali, preden se je to zgodilo.
Prosim povejte svoje mnenje. Vem da me ima ful rad, in misel da bi me zgubil, je zanj grozna, saj se hoce porociti z mano.
ali naj grem nazaj zivet z njim da se bo vsaj boljse pocutil?
pomagajte.
Moj pogled:
Problemi, ki so se začeli par mesecev nazaj, ko sta se začela prepirati, je verjetno že bil čas, ko se je ogledoval za drugimi. Tvoj predlog, da se umakneš, ga je razveselil in si ga je takoj tolmačil po svoje, hura, zdaj pa lahko probam, imam čas, sem začasno fraj in ne bo me dobila. To, da je bil takrat pijan, da je zdaj depresiven, da ne spi in kadi in pije zaradi tega itd pa je samo nakladanje. Njegov način, da te dobi nazaj. Malo bolan, predvsem pa nefer, ker odkrito ne prizna, da te je prevaral, ker ga je že dolgo mikalo, ker se ti ni pošteno opravičil, ker ne upa priznat, da je zbral med vama dvema tebe zdaj, ko je obe sprobal.
Moje mnenje: ostani, kjer si.
Ti bom napisala, kako jaz vidim to stvar: po eni strani verjamem, da lahko človek na določeni točki izgubi nadzor nad sabo in da ga misel, da bo nekaj odšlo, spravlja v obup in potem počne takšne stvari, kot jih tvoj fant. Po drugi strani pa bi me tako vedenje zelo plašilo. Mislila bi si, če probleme rešuje na tak način, ali bo morda tudi v prihodnosti tak, ko se nama bo kaj zalomilo (npr. otrok, neprespane noči, dolgovi, bolezen, …). Morda pa želi s takim vedenjem nadzorovati mene in me na tak način pripraviti, da bi prišla nazaj. Česa je zmožen, če bova še kdaj v taki situaciji, ko ga bom želela zapustiti … Vse to bi si mislila, če bi se to dogajalo meni. Če je res pripravljen na partnersko terapijo, bi bilo zaenkrat dovolj, da se srečujeva tam in poskušava ubesedit, kaj se nama dogaja in kako bova to rešila. Šele potem bi razmišljala o skupnem življenju.
Če bi prišla nazaj, ne verjamem, da bi ti pustil spanje v drugi postelji. Morda bi te kar naprej skušal zapeljati in te prepričati, da te potrebuje ob sebi. To zame ni spoštovanje, temveč manipulacija (pa čeprav nezavedna). Ko sem sama prišla v tako situacijo, ko ni upošteval moje želje po določeni oddaljenosti in je samo iskal situacije, da bi me prepričal o nasprotnem, da bi si bila “bližja”, takrat sem prišla do spoznanja, da nisem važna jaz ali najin odnos, temveč samo njegove potrebe. Izkoriščal je mojo prijaznost in skrb zanj. To je samo moje razmišljanje, mogoče pa ti bo pomagalo, da boš stvari videla v drugačni luči in se boš lažje odločila, kaj je najbolje zate.
Pozdrav!
Živeti z njim, da bi se on bolje počutil? Kaj pa vaši občutki? Veliko ste napisali in to predvsem o njem. Kako je on, kako se počuti. Smili se vam, ker je sedaj takšen revež. Če boste šla nazaj, naredite to zaradi sebe. Ker vi tako čutite.
Na rane, ki kar krvavijo iz vajinih src, sta si natrosila še soli. Vrtita se v krogu zavrženosti in bolečine, hkrati pa si ne povesta, kaj v resnici doživljata.
Terapija vama bo pomagala, da prideta v stik z razbolelim otrokom , ki živi v vama in kar kriči po pozornosti in ljubezni. Občutki zavrženosti in bolečine so toliko globoko zapisane v vajin svet, da bosta težko sama našla pot iz tega. Vaš fant je resnično šel v prevaro, ker ni vzdržal občutij, ki so se mu prebujala, ko ste bila vi odsotna. Prevara vedno prihaja iz sistema dveh, tretji je tukaj zgolj zlorabljen objekt, če se lahko tako izrazim. Ona je padla v vajin sistem, saj je prevara nekaj, kar se je zaradi nekih nepredelanih občutkov zgodilo med vama.
Odpustiti ni lahko, še manj pozabiti. Vendar imata s terapevtsko pomočjo veliko možnosti, da se začutita na drugih nivojih.
Fant je naredil žrtev iz sebe, ker ne sprejme odgovornosti za svoja dejanja, ti pa se počutiš krivo? Temu kar počne lahko rečeš tudi čustveno izsiljevanje, kar pa nikakor ne pelje v zdravo reševanje odnosa. Postavi se v vlogo opazovalca, pa boš videla kako enostavna je cela situacija: izkoristil je gužvo, bil z drugo punco, potem pa vso krivdo zvalil nate in povrhu vsega še pričakuje, da mu boš olajšala vest.
Dobro premisli pri sebi kaj želiš storiti, da se hoče poročiti ni noben izgovor-nikoli ne veš, tudi v zakonu se lahko ponovi taka situacija.
Izsiljevanje v zvezi se nikoli v zivljenju ni zasejalo seme srece…
Izkoristil je tvojo odotnost, se povaljal z drugo, ker je rabil nekoga, ki bi mu povzdignil ze zdavnaj izgubljeni ego in potem iz sebe naredil se ranjeno zrtev, cigar rane bi morala polizati ti…
Ne bodi se ena v nizu tistih naivnic, ki nasedejo na take plitke primitivce. Tvoj trenutni ali zdaj ze bivsi fant (ne vam kaksna je trenutna situacija med vama), je grozno velik egoist, zafrustriranec, ki skozi svoje lastne napake iz sebe naredi ubogo zrtev in dvomim, da bi se v zakonu spremenil.
Imela sem zelo podoben primer. V tisti ihti in iskanju zadnje bilke katere bi se lahko oklenil, ko je najina zveza ze globoko tonila, mi je hotel narediti otroka, se porociti z mano in s tem vse nakopicene probleme pomesti pod preprogo.
Danes, ko gledam nazaj, se nasmehnem ob spominu, ko sem mu rekla, da naj odide za vedno in da v mojem zivljenju ni vec prostora zanj.
Prosil je, da bi lahko ostal, se vrgel na kolena, moledoval, jokal in na koncu, ko je spregledal, da se ob njegovih sladkih besedah ne bom stopila nikoli vec in da je zame samo se senca preteklosti, je probal celo z groznjo s samomorom, da si bo odpihnil glavo ipd…
Nisem si mogla kaj, da se mu nebi se zadnjic nasmehnila v obraz in mu zabrusila: “da je mogoce brez glave se celo boljse “ziveti”, kot z vakumom v njej… :-)”
Draga Jamiena, zelim, da ves, da na tem svetu obstajajo tudi fantje, moski, ki natancno vedo kaj si zelijo v zivljenju, ki spostujejo zenske in so jim spososbni nuditi iskreno, brezpogojno ljubezen.
Moras se znati ceniti, vedi, da si zasluzis najboljse, predvsem pa odnos, kjer NE bo cutiti pritiska, izsiljevanja in psihicnega terorja, temvec sproscenost, iskrenost in absolutno ljubezen.
Veliko sonca ti zelim.
Lina