kaj naj naredim z neuporabljenimi škatlami ANTIBIOTIKOV, ki so mi ostali?
doma so mi ostali novi, popolnoma neuporabljeni antibiotiki, ki sem jih dobila predpisane, če bi se mi težave poslabšale. ker je šlo na boljše brez njih, me zanima, kaj mi svetujete naj naredim z njimi?
škoda mi jih je metati stran. jih v lekarni vzamejo kot ločevalne odpadke, če rok še ni potekel?
imam 2 škatli Azibiot 500 mg (rok do nov. 2013) in 1 škatlo Ospen 1 000 000 i.e. (rok do okt. 2012)
škoda ti jih je metati stran???
pa kaj veš, da kaj takega niti ne smeš naredit????
glede na to, da nihče ne more garantirat, da si jih pravilno hranila, jih nesi v lekarno, jih bodo oni odstranili.
pa jamrajo, kako je zdravstvena blagajna izpraznjena, dohtarji pa predpisujejo recepte kar tako, za vsak slučaj, če se bodo stvari poslabšale…
tepka,
ne pametuj, če nisi poklicana za to
če misliš, da so zdravstvene blagajne prazne zaradi tega, potem te pustim živeti v tvojem prepričanju, ne da se mi pojasnjevati in polimizirati, ker debata glede na tvoj nivo ne bo konstruktivna
“glede na to, da nihče ne more garantirat, da si jih pravilno hranila, jih nesi v lekarno, jih bodo oni odstranili.”
oboji so bili izdani v novembru 2010.
s škatle navajam: “shranjujte pri temperaturi do 25°C”. pri naših zimskih temperaturah si težko predstavljam, da bi vrednost v hiši presegli, tudi v lekarni jih imajo na polici
danes ta,
nisem iz ljubljane, je pa ideja super! mogoče veš, kje je ta ambulanta? imaš izkušnje, jih res vzamejo?
http://www.ordinacija.net/members/www-pzs.php?mg_pzs_id=74&lang=slo
PRO BONO Ordinacija
Naslov Mislejeva 3, 1000 Ljubljana, Slovenija
Telefon +386 (0)1 437 20 10
+386 (0)1 437 91 82
Faks +386 (0)1 437 91 83
Internet pro-bono.ordinacija.net
ja, lekarne so dolžne vzet neporabljena zdravila, pa glih vseneo ali jim je rok potekel ali ne.
bolj je zanimivo da si dobila AB za vsak slučaj. pol res ni čudno da je v zdravstvu vedno manj denarja. to so zdravila iz liste, ki jo pokrije zavod za zdrav. zavarovanje, zdravniki pa jih pišejo za vsak primer. zanimivo, kot da ne moreš prit nazaj in ti jih takrat predpiše.
pa oprosti, ne leti na tebe, kritika je na zdravnike ki to počenjo. namrfeč še vendo jih je veliko ki celo pri virozi pišejo AB, čeprva je splošno zannao da ne primejo in so brez potrebe.
Takšna ambulanta je tudi v MB.
Naslov in informacije:
Strossmayerjeva 15, 2000 Maribor
Tel.: 0590 80 359 Faks: 0590 80 360
e-pošta: [email protected]
kdo prosim pa garantira, da jih nisi imela na toplejšem mestu? kdaj blizu radiatorja v torbici, ali blizu štedilnika, preden si jih pospravila? ti z denarjem? če bo komu slabo, boš seveda plačala ti odškodnino, kajne
ah ja, za tiste brez denarja je itak vse dobro….
kar se pa tega za vsak slučaj tiče?
zakaj pa si šla dvignit zdravila z receptom, če ni bilo nobene potrebe po tem???
zato, da jih lahko zdaj zavržeš. plačali smo jih itak vsi, kajne…
ju3,
antibiotike sem dobila zaradi zelo resne infekcije, ko bi bilo v primeru poslabšanja nujno takoj potrebno vzeti antibiotik, ni šlo za angino ali kaj podobnega. ker je bil pred vrati veseli december, je zdravnico skrbelo, da bi se stanje med njeno odsotnostjo močno poslabšalo. sicer pa nima veze, takim ritam, kot je ne smeš!! ipd. nikoli ni prav.
zdravnicini nameni so bili čisti, priznam pa, da je res ena REDKIH zdravnic, ki ne špara na pregledih in pacientih in tiho polni svojo malho. če je tako, vam ni všeč, če je kontra vam spet ni všeč. me ne zanima, moji nameni, da zdravila nekam oddam, so ravno tako dobronamerni, če bi hotela slabo sebi in okolju, bi jih fliknla v organske odpadke ali pa smeti.
ker mi jih je škoda, morda bi komu še koristili, sem vas vprašala za nasvet. zdej pa alora, vse, ki ste samo pametovale in ne svetovale, kot je bilo zaželjeno, pejte mal popucat okrog svojga becirka. pa to ne leti nate ju3, ampak na vse tiste, ki so se ste se po nepotrebnem počutile dolžne vsajat tam, kjer vas nihče ni prosil.
topsy, milonca,
hvala obema, jih bom poklicala!
pacekk,
spravljam pa nobenih zdravil ne več, tudi lekadola in paracetamola za vsak slučaj ne, ker mi je hudo, da nam vedno preteče rok! tako, da sem se tega zdaj odvadila in dam tista zdravila, ki mi ostanejo in jih kupim brez recepta vedno naprej prijateljicam, sodelavcem, antibiotikov pa ne moreš kar tako nekomu dat 🙂 doma imam samo kakšne domače sirupe iz regrada, smrekovih vršičkov, kremce, ostalo gre
zaključek: dol mi visi, kaj vam je prav in kaj ne. zdravila bodo dobila svojega uporabnika, to pa je bil namen. vmes sem se spomnila tudi, da bi morda prišla prav na veterini ali v živalskem vrtu, če jih drugje ne bi vzeli amen.
Jaz bi rabila Ospen. Kupim!