kaj naj naredim da bo bolje
Dva meseca delam kot tajnica. Služba mi je všeč, vendar imam problem. Sem zelo nesamozavestna. Ko pridejo stranke, moram včasih skuhat kavico in jo postrešt, in takrat nastane problem. Roke se mi tako tresejo da sploh ne morem to naredit. Imam namreč grozno tremo. Tako da pride kolegica in ona to naredi. Vse skupaj izgleda kar smešno. Pa tudi sicer ko moram kaj povedati, me muči grozna trema. Kako naj to spremenim. Rada bi ostala v tej službi, trenuno sem za določen čas…
To spremeniš tako, da začneš verjeti, da smo vsi krvavi pod kožo, da se ni nihče rodil in vse znal. Da se ne obremenjuješ s tem, da mora bit vse popolno…Vsi, ko nastopimo novo službo smo živčni, to je normalno. Sčasoma z izkušnjami, pa to mine.
Dobro je tudi, da si ne želiš tako zelo ostati v tej službi, saj boš potem bolj sproščena in imaš zato v resnici več možnosti, da ostaneš v tej službi.
Pozdravljeni!
Glede na prejšnji odgovor bi dodala še, da se ne izogibajte situacij v katerih občutite strah. Namreč recept za odpravljanje strahu je ravno v soočanju z njim. Torej naslednjič skuhajte kavico strankam in jo le pogumno postežite sami. Zavedajte se, da nihče izmed strank ne bo opazil vašega strahu saj je le v vaši glavi. Večkrat, ko boste to storili bolje bo in trema bo s časoma kopnela.
Lep pozdrav!
Petra, ŠENT
Forum je zaprt za komentiranje.