Najdi forum

Kaj naj naredim?

Pozdrauček vsem skupaj!

Rada bi slisala vasa mnenja, in sicer kaj storiti, ko se pojavi fantovo nekdanje dekle, s presenetljivo novico, da pricakuje – njegovega otroka seveda. In da si zeli ponovnega poskusa z njim.

Ob tem mislim name, kaj je meni storiti, kot sedanjemu dekletu? Ali naj se umaknem ali ….. ? Stara sem 24, on leto starejsi. Res da sva sele na zacetku najine veze (par mesecev), ampak custva niso zato nic kaj manj globoka, pristna, obojestranska.
Sedaj pa to. Počutim se tako krivo, ceprav nisem nic naredila, le zaljubila se v krasnega fanta.
In on….. ko vidim namesto iskric sedaj solze v oceh, me tako boli. Pravi, da me ljubi in si me zeli, in da je ona le dekle, ki jo je nekoc imel rad in ki nosi sedaj nosi njegovega otroka. Ob vsem tem pa pomislim nanjo, ne morem ostati ravnodusna, vem da ga ima se vedno zelo rada in priznam, je zelo fer punca. Nobenih spletk in podobno.
Razmisljam da se umaknem in jima dam priloznost, da sama ugotovita kako in kaj, vendar zakaj bi sebi vzela nekaj tako cudovitega, kar sem tako dolgo iskala. Po drugi strani pa je tu otrok. Otrok, ki potrebuje druzino in ljubezen, bolj kot jaz.
Ne vem. Prosim pomagajte……

Hvala, Monci.

koliko časa pa je že noseča?
kajti, če manj kot sta vidva skupaj, pol ni dileme.

Ne morem ti svetovati iz lastnih izkušenj, lahko pa ti povem, kaj bi jaz verjetno naredila. Verjetno pravim zato, ker nihče ne more vedeti, kako bo reagiral na tako situacijo.
Žal ti kaj dosti ne moreš storiti, ker mislim, da je odločitev predvsem fantova. Najprej bi te vprašala, če je tista punca res noseča z NJIM. Ker, saj veš, kako je… Mojemu fantu je ena izmed bivših hotela “podtakniti” otroka – takrat še nisva bila skupaj – vendar je takoj zahteval krvni test. Morda ne bi bilo tako zgrešeno, če bi se tudi tvoj fant in njegova bivša šla testirat. Nikoli ne veš… pa naj se sliši še tako grdo…
Tvoj fant bo pač moral temeljito premisliti zadevo, koliko mu bivša pomeni, koliko mu ti pomeniš, otrok… Konec koncev je lahko dober očka tudi če se bo odločil, da ostane s tabo.
Pa še nekaj: če se bo fant odločil zate, nikar ne imej slabe vesti. Ne ga kar “prepustiti” njej. Če se imata rada, zakaj pa ne bi ostala skupaj? Ali bi ga morda katera druga kar prepustila tebi? Ne, ne bi ga. Stoj mu ob strani, zdaj verjetno najbolj potrebuje prijateljico, nekoga, ki mu bo stal ob strani – tebe.

Strinjam se z Nežo. Najprej je treba preverit, če je otrok res njegov. Prav tako pa je brez veze, da gre on nazaj, če ljubi tebe. Bo pač očka, ki bo obiskoval svojega otroka in preživljal vikende z njim. Če te resnično ljubi potem se ne bo vračal zaradi otroka, saj bo s tem prizadel vse tri. Tebe takoj, sebe, svojo bivšo in otroka pa kasneje. Vsekakor to ne bo srečna družina, če ne bo nastala na podlagi ljubezni.
Pogovori se z njim. Povej mu svoje občutke in mnenje.
Nobena juha se ne poje tako vroča kakor se skuha.

Mirko

P.S.: Možno je tudi, da ga hoče na ta način pridobiti nazaj.

strinjam se z mirkom!Mislim, da je najbolj prav, da vidva ostaneta skupaj ce se res imata rada kot pravis, saj bi bilo skoda zavreci taksne ljubezni.Se vedno lahko skrbi za otroka, pa ceprav ni tvoj ampak od druge zenske.Pa vso sreco!Ne pozabi da po dezju vedno posije sonce! 🙂

Kot vidim iz tvojega pisanja si zelo iskrena in dobra ženska. Našla si kot praviš sama ljubezen svojega življenja, sedaj pa bi se kar predala. Svetujem ti tako: najprej se pozanimaj kaj je bil vzrok zas razdor veze s to punco in tvojim fantom. Koliko časa je punca noseča. Ker dvomim, da je zaradi nosečnosti nazaj vzljubila tvojega fanta. Če ni ljubezni med dvema tudi otrok ne privede do tega. Če se je fant odločil zate, mu moraš sedaj stati ob strani in mu pomagati, da ta problem rešita skupaj. Mislim, da še bo veliko padcev, zato pa ti fant naj obrazloži kaj sploh hoče sam. Ali se vrniti in živeti z žensko, ki je ne ljubi le zaradi otroka ali imeti tebe in tako s tabo ustvariti družino. Ti pa se nikar ne odmikaj. Prav tako imaš pravico do ljubezni kot “njegov otrok”. Želim ti vso srečo in da čimprej razrešita ta problem.

POROČAJ O STANJU….

LP

Fant pravi, da bivse ne ljubi vec, ti pa mislis, da bi iz takega odnosa skupaj z njo lahko vzgajal otroka? Prav nic srecen otrok ne bi to bil. Ce si ti njegova ljubezen, bodita skupaj, zakaj ne? Z njo je prekinil, glede otroka pa ji naj pomaga kot vsak loceni ocka, naj ga obiskuje in zanj prispeva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close