Najdi forum

Kaj naj naredim?

Pozdravljeni!

Star sem 22 let, imam apetit, jem zdravo, a sem veliko pod stresom (sam mislim, da je z mano nekaj narobe). Zdravnica mi je povedala, da sem anksiozen! Sedaj me zanima je ta težava, ki jo imam povezana?
Že nekaj časa ko odvajam blato, (z blatom pride tudi sluz, včasih malo, včasih malce več, krvi ni zaznati.) Driske nimam, normalno odvajam (tudi dvakrat na dan), blato je normalne barve, včasih me boli trebuh, kakšen teden, potem mine. Ko opravljam potrebo, oz. po njej, ko “prdnem” tudi priteče sluz, tudi trikrat ali štirikrat na dan. Na začetku več, ob koncu dneva pa skoraj nič. Je pregled pri zdravniku nujen? ali gre za stres? Vse skozi razmišljam, da imam raka na črevesju!
Sem normalen fant, imam veliko energije, ukvarjam se s športom, imam punco že štiri leta, super življenje!! Samo misli na bolezni mi skozi uhajajo…
Tudi srce mi preskakuje, naredil vse preiskave vse bp. (samo za informacijo), na podlagi tega je zdravnica ugotovila aksioznost, katero sem omenil že zgoraj.

hvala za odgovor
lep dan

Pozdravljeni!

Če ne hujšate, nimate krvi na blatu in niste slabokrven, potem je ves strah odveč. Najverjetneje gre za iritabilno črevo, pri katerem pogosto opažamo sluz na blatu. P.S. rak na črevesju pri vaših letih je prava redkost razen v primeru družinske polipoze.

Lp,Nataša Smrekar

Hvala za odgovor!
Kaj mi svetujete, obisk zdravnika? oz zakaj se pojavi iritabilno črevo? Je nevarno? Res ni prijetno, ko je prisotna sluz. Družinske polipoze v naši družini ni.

lp

Zaradi iritabilnega črevesja ni potreben obisk zdravnika, razen če se stanje poslabša. Sindrom iritabilnega črevesja se pojavi zaradi napačnih signalov znotraj črevesja, kaj jih sproži, se pa ne ve.

Lp,Nataša Smrekar

Najlepša hvala za odgovor, tako stanje imam že kar nekaj časa, kakšni 2 leti, vedno ni prisotna sluz, enkrat jo opazim drugič ne, ostalih problemov ni.

lp

New Report

Close