Najdi forum

Kaj naj naredim??

Pozdravljeni!

Prosim povejte mi, kam se lahko obrnem po pomoč. Znašla sem se v hudi stiski, iz katere ne vidim izhoda. Stara sem 26 let.

Oče me meče ven iz stanovanja. Pravi, da me ne bo več preživljal. Seveda to, da sem celo leto (in tudi že prej) delala po cele dneve in da sem doma tudi prispevala denar za stroške, ni pomembno. Trenutno sem res brezposelna in sem doma, vendar dopoldne vedno vse pospravim, skuham kosilo, grem v trgovino,… skratka gospodinjska opravila skoraj v celoti opravljam jaz. Vendar to ni nič vredno. Mami je vedno modro tiho, ker se z očetom ne želi prepirati, tako je že od nekdaj.

Tudi s fantom se zadnje čase ne razumeva najbolje. Skupaj sva 5 let in vedno bolj imam občutek, da ga izgubljam, da se oddaljuje od mene. Zaradi tega mu potem začnem težiti in prepir je tu. To me spravlja v obup, saj je on vse, kar imam, vendar si ne znam pomagati. Vem, da včasih zahtevam od njega preveč; več, kot mi on lahko da… Toda potrebujem to, da mi nekdo reče, da me ima rad, da me potolaži, ko sem žalostna, da mi stoji ob strani. Tega doma od staršev nisem dobila.

Kaj naj storim, če me oče res vrže iz stanovanja? Jaz bi z veseljem odšla, še danes, če bi imela kam.. Toda kam naj grem? Brez službe in brez denarja. Morda bi lahko odšla k fantu, vendar nočem še njega obremenjevati s svojimi problemi.

Prav občudujem tiste ljudi, ki so zbrali toliko poguma, da so odšli in pustili vse za sabo.

Prosim vas za nasvet ali vsaj za tolažilne besede. Že vnaprej najlepša hvala.

Galja

Draga Galja

Razumemo vašo stisko. Brezposelnost je že sama po sebi dovolj obremenjujoča in običajno se zaradi nje potencirajo še ostale težave.
Predlagamo vam, da pričnete res aktivno iskati službo, ker se boste na ta način lažje postavili na svoje noge. Z iskanjem poskusite tudi preko interneta, saj je v zadnjem času veliko delodajalcev, ki se odločajo, da bodo kadre iskali preko interneta. Eden izmed koristnih naslovov je: http://www.zaposlitev.net in http://www.svetla.kariera.com.
Trenutno pa vam predlagamo, da se pogovorite z mamo in ji razložite, da vam je hudo v tej situaciji in prosite za podporo. Morda se bo potem vseeno pogovorila z očetom.
Selitev k fantu pa ni nujno, da bi bila rešitev. V tem priemru bi bili odvisni od njega.

Držimo pesti za vas in oglasite se še kaj.

Lep pozdrav,
Tanja & Bogdan

New Report

Close