Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija kaj naj je alergičen otrok

kaj naj je alergičen otrok

Sem mamica osem mesečnega sinka ki je alergičen na jajca, s tem pa posledično tudi na mleko, čakamo na izvide za možno alergijo na pšenico. Dobila sva mazilo Elocom in Ung Emoliens, prve dneve po mazanju je bilo prekrasno, stanje se je skoraj čisto normaliziralo,potem pa se je zopet začelo,najprej pikice na vratu,po hrbtu, ritki ,trebuhu in sedaj še na obrazu,božček je že ves pikast. Zanima me če je to normalni pojav po končani terapiji z Elocomom,sedaj sploh več ne vem kaj narobe delam. Kopam ga občasno v hrastovem lubju,vsak dan v olivnem olju,mažem z kremo Emoliens,pije koprivin čaj s šipkom,oba sva na dieti, strogi dieti,ločila sem skoraj že vso hrano,ki bi lahko povzročila alergijo,tako,da mi je sedaj ostal le jabolko,upam,da ni alergičen še na to,nekaj zelenjave,ki pa jo na splošno ne mara in rižko s Pregomilom.Pa tudi moja prehrana je skoraj nič,pa še zato me skrbi ,da mu ne bo kaj škodilo.Zanima me kaj ve mamice dajete svojim otrokom jesti,da jim malo popestrite njihov jedilnik,in veste,da jim to ne bo škodovalo.Prosila bi tudi za kak naslov kuharske knjige na to temo.Pa še to kako naj vem da bo Bicom terapija delovala pri mojem otroku,kako na to gledajo splošni alergologi,se sploh lahko z njimi pogovarjaš o tem,ali na splošno te metode ne priznavajo,in zakaj če je tako uspešna ,tega naše ministrstvo za zdravje ne odobri,da bi bilo brezplačno.Najlepša hvala vsem za odgovore.

Pozdravljena Alenka.
Naša 5 mesečna Maja ima tudi atopični dermatitis. Z BICOM terapijo smo potrdili alergije, za katere sem praktično že sama vedela: jajca, mleko, pšenica, kakav, ribe, banane, cvetni prah. Zaenkrat samo dojim, dodajam ji le jabolko. Sama se strogo držim diete, pa pikice še kar naprej nastajajo (diete se držim komaj 1 teden in se mora telo še sčistiti). Pri Elocomu pa je tako: ko pikice namažeš počasi zginejo, čim nehaš pa znova nastanejo. Pri nas se pojavljajo na mestih, kjer prej nismo mazali z Elocomom.
Našo Majo smo začeli zdraviti z BICOM metodo in upam, da bodo alergije odpravljene do takrat, ko bo morala začet sama jesti. Na začetku je izbira hrane težka, potem pa vidiš da je ustreznih izdelkov kar veliko in se da mirno preživeti tudi tako. Celo kekse brez moke, mleka in jajc prodajajo v DM-u. In odlični so!
Le pogumno! Irena

Tudi moj sin je bil alregičen na mleko in jajca. Pomagala sem si s knjigo

Rita Greer
Alergija na hrano

Je že malo starejša (1986), vednar jo običajno v knjižnicah imajo.

Kasneje sem našla še internetni naslov:

http://med.over.net/za_bolnike/bolezni_clanki/alergije/07-recepti.htm

Upam, da boš naška kakšno koristen nasvet!

Draga Alenka,
žal mi je, da se soočaš z alergijo pri tvojem sinku. Tudi sama imam podobno zgodbo, tukaj:

Na linku boš našla številne nasvete in recepte za prehrano doječe matere in alergičnega otroka. Na koncu je tudi seznam literature, ki to bo lahko v dodatno pomoč.

Z Bicom terapijo nimam izkušenj, pri nas zaenkrat alergijo moje hčerke z dieto in občasno homeopatijo zelo lepo obvladujemo, povsem brez vseh drugih mazil in zdravil.

Prijazen pozdrav! Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri La Leche League International <http://www.dojenje.net>

New Report

Close