Najdi forum

Pozdravljeni!
Malce je čudna tale zgodba,ampak bom povedala le bistvo.Stara sem 23 let in mati 13 mesecev stare punčke.Z njenim očetom nisva nikoli živela skupaj,ampak vsak na svojem domu,v soboto pa sva oz je stvar pripeljal tako daleč da mislim da sva konačala še tisto malo kar je bilo.Zdaj pa me zanima kako je s stiki in preživnino.Dogovor o preživnini sva podpisala že lani za 15 tisoč,ker je bila to,vsaj zame,bolj formalnost kot pa kaj drugega.Upošteval tega dogovora praktično ni,ker mi je do danes dolžan okrog 90 tisoč.V soboto mi je zabrusil da če mu ne bom dala enkrat na teden otroka da ga bo odpeljal domov mi tudi denarja ne bo dal.Ali je to lahko?
Ker nikdar ne bom pristala da mi bo vzel otroka,ker v 13 mesecih jo ni niti enkrat previl,kaj šele kaj drugega,zdaj bi jo pa on kar vzel.Pristanem pa na to,da jo kadarkoli hoče pride pogledat na moj dom.Seveda če mi bo plačeval,ampak sedaj ko so zadeve postale resne hočem večjo preživnino.
Tukaj pa tudi nastane problem,ker on je uradno brezposelen,drugače pa dela na črno kot natakar v enem bifeju.In on se sklicuje na to ,da mu nič ne morem,ker ni nikjer prijavljen.

Prosim povejte mi kaj naj storim!!?
Rahlo sem obupana.
Urša

Glede na to, da sta podpisala dogovor o preživnini imate vso možnost, da vložite tožbo za izterjavo preživnine. To je prva stvar.
Hkrati iamte možnost, da na sodišče tudi podate zahtevo o novi določitvi višine preživnine, ki bi bila posledica spremenjenih okoliščin. Mislim pa, da vaša jeza na partnerja ni pravi razlog za spremembno okoliščin. Najbolje je, da se pozanimate pri odvetniku ali pa na PIC-u kakšne možnosti imate.

Imate glede stikov podpisan kakšen dogovor? V kolikor ne, poskušajta to sporazumno doreči. Če dogovor ni možen, potem se pozanimajte na centru za socialno delo, katera pot bi bila najboljša. V kolikor pa mi je poznano, tako majhni otroci s staršem, s katerim ne živijo skupaj ali pa ga le redko srečujejo, preživijo le krajši čas.

Stvari uredite in ne razmišljajte, kaj on, kako on in podobno. Se bo že država ukvarjala z njegovimi dohodki.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close