Najdi forum

Rada bi vas vse vprašala, tiste, ki boste tole prebrali, da mi prosim poveste svoje mnenje.
Lahko se zgodi, da bom zaradi likvidacije podjetja ostala brez dela.
Imam čez dvajset let delovne dobe, petčlansko družino in skoraj končano hišo izven naselja v mirnem in prekrasnem okolju. Do najbližje avtobusne postaje je 5 minut z avtom ali 15 do 20 min. peš hoje.
Zanima pa me sledeče. Ker imam strašno rada otroke in jih rada vzgajam ter preživljam čas z njimi, sem razmišljala o varstvu otrok.
Varovala bi jih nas svojem domu – v hiši v naravi.
KAJ PRAVITE, ali bi bilo kaj zanimanja za to, ali moraš biti na dosegu roke v mestu, da je staršem bolj pri roki.
Povejte mi svoje mnenje, če se komu da. Hvala!

Živjo,
če in ko bom imela otroke, bi mi bilo nedvomno bolj všeč, če bi varstvo preživljali v takem okolju, kot si ga opisala, zato le pogumno (in mislim, da nisem edina). Edino vprašanje je, kje živiš (na katerem koncu SLO), ampak to so zdaj že sebična poizvedovanja, mislim, da se bodo, kjerkoli že si, našli kandidati. LP

Hvala za vzpodbudne besede.
Tudi meni se zdi, da je okolje pomembno za otroke. Kdor se tega zaveda, bo morda res premislil o tem. Sicer sem pa iz Zasavja, kjer je v dolinah slab zrak, med hribi pa je zelo lepo.Tudi zato imamo hiško tam.

Živjo,
jaz bi se tudi kake 3/4 ure vozila, če bi bilo potrebno, saj tudi z enega konca LJ na drugega v času prometnih konic ne prideš prej. Povprašaj še na forumih starši staršem ipd., boš zagotovo dobila precej odgovorov. LP

pozdrav

avgusta bom morala dati malo v varstvo in ga iščem že dva meseca in končno našla. Izkušnje so mi povedale, da je privatnega varstva bolj malo, oziroma ponudbe manj kot povpraševanja!
Veliko raje dajo mamice otroke v varstvo malce iz mesta, kot pa v tisti pradon izrazu džumbus mesta!

Nekatere mame se vozijo 20 km daleč za varstvo, vsak dan!

Jaz mislim, da ti bi uspelo in če imaš rada otroke, pol sploh!

Daj kak oglas na tem forumu, da boš videla povpraševanje….
lp

Te podpiram pri tvoji ideji. Lahko oddaš oglas tudi na forum Starši staršem, tam velikokrat mamice povprašujejo po varstvu. Okolje je neprimerno boljše kot pa blok, kjer se npr. pazi naš otrok.

Vso srečo!
hana

Tudi jaz se strinjam z ostalimi. Pri nas na vaseh je veliko takšnih mamic, ki skrbijo zraven še za druge otroke.Jaz sem se že malo nekaj časa nazaj pozanimala , kako to gre.No še z eno kolegico sva to hoteli ustanoviti, vendar so se pojavili problemi.Kolegica ima vzgojiteljsko šolo tako da nebi bil problem, rabili pa sva, vsaj tako pravijo, izobraženo kuharico.Tam se je pa zataknilo.Niso popustili, češ da moraš pri večjem številu izpolnjevati vse pogoje.Poznam pa gospo, ki je že v penziji in varuje tudi do 5 otrok, pa ji gre kar fino. Tako da kar pogumno.

Hvala vsem za odgovore in mnenja. Sem kar malo opogumljena sedaj. Morda bom pa resnično varovala enega ali dva otroka, več ne. Je prevelika odgovornost! Z vsakim otrokom se stopnjuje, povrhu pa sem mnenja, da se jim potem ne moreš tako posvetiti, ampak postane delo timsko, kar pa ni slabo za otroke, bi pa bilo lahko res problematično zaradi možnih predpisov, ki so že ali pa še bodo bolj restrektivni tudi na tem področju.
Zanimalo me je to – ali je sploh interes za varstvo “na deželi” in če so starši pripravljeni voziti otročka dalje od vrtca.
Kot pa že rečeno, zaenkrat imam še službo in hiša še ni čisto dokončana, tako, da ne nameravam še takoj pričeti z varstvom. Moram pa razmisliti kako naprej, da te potem ne “zasuje”
Še enkrat vsem hvala in lepo pozdravljene!

Draga gospa!

Prebrala sem vaše pismo in bi nanj rada odgovorila. Sem mlada mamica, ki je bila zelo zadovoljna z varstvom na domu.
Glede vašega pisma pa tole; sami morate presoditi, ali ste dovolj blizu, da bi se starši odločali za varstvo pri vas doma.
Pomembne zadeve so:- bližina doma in službe
-ali je v bližini dovolj otrok
– ali je v vašem okolju dovolj interesa
– cena
– prijaznost in ljubeznivost

Lepo vas pozdravljam in Vam želim veliko sreče pri Vaši odločitvi.

Draga gospa!

Prebrala sem vaše pismo in bi nanj rada odgovorila. Sem mlada mamica, ki je bila zelo zadovoljna z varstvom na domu.
Glede vašega pisma pa tole; sami morate presoditi, ali ste dovolj blizu, da bi se starši odločali za varstvo pri vas doma.
Pomembne zadeve so:- bližina doma in službe
-ali je v bližini dovolj otrok
– ali je v vašem okolju dovolj interesa
– cena
– prijaznost in ljubeznivost

Lepo vas pozdravljam in Vam želim veliko sreče pri Vaši odločitvi.

New Report

Close