kaj mislite vi
Pozdravljeni,z partnerjem sva skupaj 10 let imava 2 otroka,9 in 6 let.Smo najemniki.Problem je v tem,da sem jaz nesrečna.Vse stvari doma opravljam sama,od kuhanja,pranja,čiščenja,sesanja,skrbi za otroke,skratka vse je na meni.Sicer nimam redne službe,delam le popoldan 3-4 krat na teden.Zelo težko je ker ko pridem domov še moram opravit vse,pa še oba otroka spravit v posteljo.Življenje imam rada,z otrokoma se razumem,tako da vse to funkcionira.Samo primanjkuje mi energije,ljubezni,vsega.Mojemu partnerju se zdi samoumnevno da jaz skrbim za vse stvari,tud za vse njegove,kje ima kak dokument,vse.Živel je sam z mamo in babico,tako da sta ga stregle vse skoz in prek.Nikdar me ne preseneti,nič ne naredi za najino vezo,samo jaz se trudim,pripravim kdaj svečke,in kopel ko pride zvečer iz službe,jaz pa ne dobivam ničesar.Vedno pravi da bo bolše ko bo imel denar.Meni ni do denarja,saj ljubezen in pozornost ni pogojena z denarjem…Zelo si želim da bi bila lahko sproščena,da bi on nosil “srajco”.Tud če mu kaj naročim da naredi pozabi,ali naredi tak površno da moram vse sama,sploh nima nobene volje da bi pri čem sodeloval.Pogrešam bližino,ljubezen in to da te nekdo ljubi in ti stoji ob strani.Najraje bi šla vstran.Pa še gnjvai me nonstop,da bom kmalu tak debela,in….vedno ko jem se norčuje,res rada jem,tehtam pa 53 kg,160 cm.Zadnjič mi je rekel da mu je tak žal da nisem več tak idealna,ker so mu vsi sodelavci vedno rekli da ima najlepšo ženo.Halooo?Kaj mislite vi o tem?Jaz mislim da je bolje it.
Saška,
najprej mu moraš vse to kar si napisala nam tudi povedati. Potem pa je potrebno slišati še njegovo zgodbo, zakaj mu je tako všeč, kaj dela, zakaj tako dela, kaj mu pomeni družina, denar in ljubezen.
ogromno vprašanj, vendar se moraš predvsem pogovarjati o tem kaj tebi ni všeč in to z njim, pa verjetno ne samo enkrat. prav tako vse pripombe o teži. vedno je tako,d a smo za vse nekaj malega tudi sami krivi, ali pa recimo 50 %, še posebno takrat če nismo nič naredili, da bi se to rešilo.
Sebe pa moraš vprašati, kako si predstavljaš življenje, brez njega?? in kako si ga sploh predsatvljaš v prihodnosti, lahko mu tudi to poveš.
primož
Preberi mojo zgodbo. Pa je moj mož pravi biser proti tvojemu, zares!Z nobenim pogovorom ga ne boš spreobrnila, ker je mamin sinko in bo to tudi ostal. Spremenila se boš pa ti, počasi ga boš nehala ljubiti, potem tudi spoštovati in….življenje bo vse večje breme. Jaz v čudeže vse manj verjamem.
Pa srečno.
Ej, draga Saška! Po 10 letih navadit ga na delo, je pa skoraj nekaj nemogočega. Najboljše, kar lahko storiš, je, da mu sproti, ko delaš, daš kaj v roko, naj odneste tja in tja, ali ga, medtem ko delaš, prijazno zaprosiš, da ti prinese ali poda to ali ono reč. Tako boš čas svojega dela razpolovila. Pa reci mu, naj skoči v trgovino, ker ti je nečesa zmanjkalo, pa sama ne utegneš, ker boš med tem časom, ko bo on v trgovini, imela drugo delo. Malce ga na tak način zaposli. Ni mu treba nalagati velikega dela, če tako hitro nad njim obupa. Že malenkosti ti bodo prišle prav. On pa še opazil ne bo.
Zanima pa me, ali tudi tvoji sodelavci pravijo, da je on najlepši mož. Povej mu. Pa tudi njega še čaka trebušček. Le počakaj, prišel bo ta čas (če že ni). Vprašaj ga, ali te je vzel zaradi zunanje lepote ali notranje! Ali ljubi tvoje telo bolj kot tvojo dušo, tvoj jaz? Mislim, da ni zrel. Daj mu čas, da dozori in bodi njegov učitelj na nevsiljiv in takten način. Ohrani veselost, ker v njem se skriva lepota! Pa še nalezljiva je.
Hudo, hudo. Pa a je ze vseh 10 let tako, pa si sele sedaj opazila? Ce je tako, potem nimas sans, da se spremeni. Ce bi se hotel, bi se spremenil v 1. letu! Zdaj pa si se ocitno ti, po 10. letih, koncno zbrihtala. Sama ves kaj bos morala storiti!
Pa se to – vsaj glede na zapisano se meni s tvojim izgledom ne zdi nic narobe. Sicer pa bi lahko on kdaj skuhal, ali pa “zalaufal” stroj, posesal,… pa bi ti sla pol na aerobiko ali kaj podobnega… Ampak tale ne bo tega pocel – vsaj ne v zakonu s tabo.
Živjo!
Če ga še imaš rada, ostani in mu daj možnost, da še on kaj naredi. Najdi si kakšno obveznost zunaj in mu prepusti vse, otroke, pospravljanje, omeji likanje srajc, kosila so lahko brez predjedi, včasih ni narobe, če so namesto tople hrane kar sendviči. Namesto pospravljanja raje pojdi na sprehod z otroki. Kup umazanega perila v kopalnici bo nemara nekoliko višji, ampak kaj zato. Lahko mu tudi pokažeš, kako se vključi pralni stroj – mnogim moškim se še sanja ne. Sama si vzemi tisto, kar v življenju rabiš: poišči prijateljice, prijetne dejavnosti – npr. aerobika, savna, plavanje, ….. karkoli te veseli. Skrbi zase! Kadar čutiš, da daješ preveč, pojdi in si privošči kaj za svojo dušo. In to možu mirno razloži, verjetno bo treba večkrat ponavljati! Pa večkrat mu tudi povej, kaj pričakuješ od njega – kakšne pozornosti si želiš!
Preberi knjigo 5 jezikov ljubezni!
ljubezni ocitno ni in je niti ni blo…in zakaj bi se ostala skupaj ? zaradi skupnih navad pa zaradi tega ker si to zasluzis da trpis ?
ne ne zasluzis si tega zasluzis is sreco…prvo se seveda pogovori z njim in mu cisto vse..kar te muci povej in seveda poslusaj odgovore in bos sama vidla ce se splaca ostat skupaj…ker enkrat se zivi in se zivi zato da si srecna kar pa ti ocitno ne mores bit sedaj..
tak da srecno…