Ali bi s kolesarjenjem vsak drugi dan po 1h izgubila kaj kg ali bi samo mišice pridobila. Mislim, da jem kar dosti. Zjutraj cornflakes, dopoldne sendvič s sirom, potem še kar veliko kosilo in zvečer ob 19h večerjo, niti ne preveč. Mislim, da pojem kar dosti in zato naj ne bi shujšala kljub kar intenzivni telovadbi se meni zdi. Kaj se vam zdi, bodo šle kg dol ali ne? Zdaj sem se namreč full navdušila nad kolesarjenjem in bom vztrajala kljub temu, če se kile ne bodo nikamor premaknile.
ČAO
Miska,
Recimo, da tako kot zdaj ješ je dovolj, da se ne rediš. Potem bi pri 1 uri kolesarjenja ustvarila 350-450kcal primanjkljaja. To pomeni 350*15dni=5250kcal do 450*15=6750kcal primanjkljaja na mesec. To je približno dovolj za 1 kg pretežno mastega “mesa”. Torej tudi brez diete bi morala shujšati 1kg na mesec. Ojačala bi mišice, boljše bi se počutila. Koristno bi porabila 4 ure tedensko, bila bi na zraku in med vožnjo imela čas za eno uro sanjarjenja.
Prej boš začela boljše bo. Vročine prihajajo.
lp
Ja naštel si nekaj pametnih razlogov zakaj bi kolesarila. 1kg na mesec se mi zdi full ok, ker mi ne bo treba stradati, ker diet res ne maram niti videt. Še eno vprašanje: misliš da je tek bolj koristen za hujšanje kot kolo? Aja pa še to….v bistvu sem že začela z mojim kolesarjenjem, ampak me tako prekleto bolijo kolena, da niti pomisliti ne smem da bi vsak dan kolesarila, le vsak drug dan. Upam, da je to samo začetniška kriza, drugače imam kar v redu kondicijo. Mogoče pa je z mojimi koleni kaj narobe. No upam da ne. UŽIVAJ
Miška,
Lepo, da si že začela s kolesarjenjem. Vožnja v hrib in po teški progi ni vedno priporočljiva. Enkrat tedensko je dovolj, da voziš v hrib.To je lahko razlog, da te bolijo kolena . Bolj verjeten pa je ta , da voziš preteške prenose. Pedala moraš vrteti najmanj 60 krat v minuti. Če veš lepo mirno “pedalirati” je okoli 70-80 obratov prava mera. Rajše vozi z večjim številom obratov, ker tako malj obremenjuješ sklepe. Ne pozabi uporabljati menjalnik tako, da vedno držiš približno enako število obratov ne glede na profil proge.
Tek ali kolesarjenje. Oboje je v redu. Če ti ustreza kombiniraj. Poraba kalorij pri teku je približno dva krat večja za isti časovni interval in intenzivnost treninga. To pomeni:
Približno 25-30 min teka = 60 minut kolesarjenja.
lp
Živjo,
jaz kolesarim zdej že kakšen mesec, 3-4 krat na teden ( po eno uro,včasih nekaj več). V prvih dveh tednih sem se ob nespremenjeni prehrani zredila za 1,5 kg.
Sicer nimam pojma, kako je to možno, ampak danes sem imela kar 5 kg manj od teže preden sem začela kolesariti.
Moram pa ti povedat, da pri kolesarjenju uživam in dvomim, da bi šla tolikokrat na kolo, če bi mislila samo na to, kako bom shujšala.
Lepo se imej
Maja,
Ko govorimo o tem, da smo se zredili ali shujšali in pri tem povemo samo razliko v teži med dvema merjenjima ponavadi delamo napako. To, da si tudi 2-3kg lažji ali težji še ne pomeni, da si se zredil ali shujšal. Toliko teže namreč lahko izgubiš z dehidracijo in pražnjenjem črevesja. Če, več dnevna zaporedna tehtanja kažejo na
spremembo v + ali – potem lahko govorimo a tem, da se redimo ali hujšamo.
Strinjam se s tabo, da rekreaciji (kolesarjenje, tek, fitnes,….) ne sme biti namen hujšanje temveč sprostitev in uživanje v tem kaj delamo obenem nam omogoča , da reguliramo in vzdržujemo primerno težo in postavo.
lp