Najdi forum

Kaj misli?

Spoštovani!

Ne vem sicer, če to spada na to področje, vendar sem zasledila nekaj podobnih tem. Pred kratkim se je končalo moje 5 letno razmerje. Zelo dobro sva se razumela in sva si bila blizu kot eno. Jaz sem želela napredovati v odnosu, on pa ni bil za to in na koncu sem bila sita izgovorov. Zdaj pa želi biti moj najboljši prijatelj. Ker sem bila zelo prizadeta zaradi prekinitve, še zdaj težko pozabim, ker sem ga ljubila. No, problem je v tem, da si po eni strani želim kontaktov z njim, vendar pa se ga izogibam, ker ne bi mogla zadržati čustev do njega. Zato kontaktirava le preko telefona in mi zmerom na koncu pove še to, da pač ne moreva biti skupaj. Meni je že slabo od tega, kar slišim in moram znova in znova to poslušati. Hoče pa biti še naprej v mojem življenju za vse od prijateljstva, do seksualnega partnerja, samo skupaj ne bi bila več. Tega pa ne zmorem.Raje bi videla, da sva skupaj kot pa takole… Pa zakaj toliko ponavlja, da ne more biti z mano …?

Hvaležna bom za vašo pomoč.

Sicer nisi napisala,kaj je bil glavni vzrok razpada zveze (napredovanje odnosov že,ampak kaj si pravzaprav pričakovala od njega in na kakšen način je odreagiral),čisto lahko,da si imela previsoke cilje in si preveč pritiskala nanj,ob pa tega ni zdržal……ne vem,če ne poveš…..se moraš malo bolj razpisati….poizkusi

Jože, glavni vzrok, da nisva mogla ostati skupaj je, da je on začel razmišljati o tem, da ni sposoben ustvariti trajne zveze, da ni pač pravi … Moja napaka, če me sprašuješ, je bila, da sem želela, da prevzame tudi nekaj odgovornosti in da je resen. Veš, pet let pa je že nekaj in tudi oba nisva več najmlajša, jaz bom skoraj 30 let, če razmerje, ki je bilo zelo dobro in je trajalo dolgo časa, skozi sva tudi dala marsikaj, je že normalno, da nekaj pričakuješ in si želiš skupne prihodnosti. Veš, zelo sem se prilagajala njemu, bila potrpežljiva, ampak tudi tega se enkrat naveličaš, ker nimaš rezultatov, ni potrditve, razmerje nato ni bilo več razmerje, ampak je prišlo do točke, ko je potreboval samo malo seksa in klepeta, prihajal in odhajal je kot se mu je ljubilo … Veš, nisem taka, da bi to prenašala, zato sem ga prosila, naj se potrudi za razmerje, ker ga na tak način ogoržava, moj trud pa tudi ni dovolj, tudi on mora nekaj prispevati. To je to. Še vedno se pogovarjava po telefonu, ampak jaz ga bolj poslušam, ker potrebuje nekoga, kateremu zaupa težave, meni to zaupa, ker se zaveda, da teh stvari ne nosim naprej in ga podpiram, nazadnje pa doda še tisto, da ne moreva biti skupaj itd… Tega pa ne želim več poslušati, ker vem, da človek zmore vse, če si le želi in je pripravlejn tudi za to se truditi. Vem pa, da me bo vedno klical zaradi težav, ki so zelo resne.

Lep pozdrav!

Ze v prvem pismu si povedala cisto dovolj, da lahko pridemo do zakljuckov! Skratka – on te zeli se naprej uporabljati, kot te je tudi prej, saj do tebe ni cutil prave ljubezni (od tod nakladanje, da ni za resno zvezo). Zate bo najbolje, da prekines z njim vse stike! Po dolocenem casu ga bos prebolela v celoti in takrat sta lahko prijatelja, ce ne bo nasel koga drugega, da bi ga izkoriscal. Ne pusti se. Stiki z njim te zdaj bolijo in zakaj bi ti morala trpeti zaradi njega (ali ni dovolj, da vajina zveza ni uspela?). Nisi dolzna poslusati njegovih tezav ali jih resevati. Za to bo moral najti koga drugega. Tudi njegov odnos v razmerju (prihajal in odhajal je, kakor se mu je ljubilo) kaze na to, da do tebe ni cutil prave ljubezni, zato ne obzaluj nicesar. Cas je, da se potegnes zase, se postavis na noge in poisces pravega moskega s pravimi custvi, ne laznimi! Ampak lepo pocasi – najprej prekini z njim, potem, denimo, preberi knjigo dr. Kosicka Ne boj se ljubiti!, ki ti bo razkrila se vec o tem bivsem in pomagala, da bos vedela, kako lociti zrna od plev (moske, ki znajo ljubiti od tistih, ki ne znajo). Tvoje vprasanje, kaj misli? pa kaze na to, da sploh prevec casa posvecas temu cloveku. Casa, ki ga ne zasluzis. Usmeri misli nase! On ne misli, on jemlje!

Irena, se popolnoma strinjam. Jana, ce se mas kej rada, ubogi nasvete Irene.Sem moski, zato vem, da glede na njegovo obnasanje te ni imel rad. Zdej ga pa tud nisi dolzna poslusat, ker s tem vsakic trpincis samo sebe.
Lp

Ponavlja zaradi dveh stvari (najbrž):
1. Da sebe non stop spominja, da noče biti več s tabo (najbrž mu je težko)
2. Tako kao kaže, kako je on v vajinem odnosu taglaven (moški to pač potrebujejo)

Dump him!!!

LP

Kot prvo, ti nimaš kaj počet več z njim!
A se to grdo sliši? Veš, men je grdo to, kar on počne s tabo. Saj te nateguje na suho. Ja, halooo? Dol bi se dajal, ko bi mu pač pasalo, ti ga čakaš kot kak kuža, s tabo pa ne bi bil.
Zakaj? zato, ker ma za grmom še kaj drugega.

Ne moreš tega tolerirat. Če te ma rad, potem bo s tabo v vsakem trenutku, ne pa ko se mu dvigne. Rad te ma pa samo takrat, kadar te želi seksualno. Ne smeš se tako zaničevat. Reci, da je dovolj in pika. Novo življenje bo prišlo. Sicer je vse skupaj malo zoprno, to vem, ampak treba je začeti na novo!

Piki

Dragi vsi, ki ste mi pisali!

Saj imate prav, morala bom dobro razmisliti in prebrati knjigo.
Vesela sem, da ste mi povedali mnenje na lep način in vsekakor kulturno.
Upam, da bom tokrat zdržala in zmogla obvladati odnos z njim oziroma da ne bo več tako kot je bilo prej.

Hvala!

Lep pozdrav

Lep pozdrav!

Midva sva par ze 3 leta! Enkrat sva ze sla narazen, ker me je punca prevarala (majhen in kratek poljub z drugim), pa kljub temu se hodiva oziroma sva ZAROČENA!!!! No blo je pretočenih veliko solz, kreganj,… Spoznala sva oba, da sva si usojena! In zdaj sva zopet skupaj in bova vrjetno ostala do konca najinega življenja!

Očitno je, da te fant nima več rad, ampak kjlub temu bi rad ohranil stike s tabo, saj se človeka ne da pozabiti v parih dneh. Ne vem zakaj se mučite in ga poslušate, zakaj ne more biti zvami. A če ima fant razlog, zakaj ne more biti z vami, potem nima smisla, da se še pogovarjate z njim in upate, da se vam bo vrnil! Ker če bi rad bil prijatelj in hkrati spol. partner, vendar z vami pa ne mora biti, potem je to zgolj že izkoriščanje ker ga imate vi tako radi, da bi zanj storili vse!

Poskušajte o stvari razmisliti objektivno in videli boste, da bi tudi vi nekomu svetovali tako, če se le to ne bi dogajalo ravno vam!

PAR

Po tem, kar si napisala, tip ni zainteresiran, da bi imel s teboj resno razmerje, tega si ti ne upa jasno povedati, hkrati pa se boji biti sam, oziroma stopiti na “trg”, ali pa vseskozi išče še drugje, pa zaenkrat neuspešno…
Poiskušala si vzpostaviti resno zvezo z njim, pa ni šlo, lahko se odločiš, da ga boš še nekaj časa “čakala”, lahko mu daš ultimat, lahko se poiskušaš z njim pogovoriti, da ti iskreno pove, kaj bi pravzaprav on najrajši, kaj pravzaprav hoče. Mogoče on sam premalo razmišlja o tem in v resnici ne ve kaj bi rad, mogoče rabi še malo časa…
Lahko pa greš vstran, vendar vedi, da se boš težko navezala na drugega, dokler se boš s tem tipom vsak dan slišala in dokler boš njegov osebni svetovalec za težave!!! Če hočeš z nekom novim vzpostaviti resno zvezo, potem moraš nujno, vsja za nekaj časa, popolnoma ustaviti komunikacijo s starim tipom…

Zavedati se moraš in tudi brezpogojno sprjejeti, da je s to zvezo konec. Fantovo ravnanje razumem na način igre “mačka z mišjo”. Glede na to, da ti vsakič ponavlja iste besede, mislim, da je duševni sadist, ker se zaveda, da si vsakič ob tem prizadeta. Čas je že, da vzameš igro v svoje roke in mu vrneš (besedno)žogico, čeprav bo zate boleče. Me zanima, kako se bo počutil takrat, ko mu boš ti sporočila, da ga NE potrebuješ več. Samo drži se tega.
Pri teh letih pa tudi še nisi uvela rožica, da te ne bi občudoval še kak drug vrtnar.

Zavedati se moraš in tudi brezpogojno sprjejeti, da je s to zvezo konec. Fantovo ravnanje razumem na način igre “mačka z mišjo”. Glede na to, da ti vsakič ponavlja iste besede, mislim, da je duševni sadist, ker se zaveda, da si vsakič ob tem prizadeta. Čas je že, da vzameš igro v svoje roke in mu vrneš (besedno)žogico, čeprav bo zate boleče. Me zanima, kako se bo počutil takrat, ko mu boš ti sporočila, da ga NE potrebuješ več. Samo drži se tega.
Pri teh letih pa tudi še nisi uvela rožica, da te ne bi občudoval še kak drug vrtnar. jana je pisal/pisala:
>
> Spoštovani!
>
> Ne vem sicer, če to spada na to področje, vendar sem
> zasledila nekaj podobnih tem. Pred kratkim se je končalo moje
> 5 letno razmerje. Zelo dobro sva se razumela in sva si bila
> blizu kot eno. Jaz sem želela napredovati v odnosu, on pa ni
> bil za to in na koncu sem bila sita izgovorov. Zdaj pa želi
> biti moj najboljši prijatelj. Ker sem bila zelo prizadeta
> zaradi prekinitve, še zdaj težko pozabim, ker sem ga ljubila.
> No, problem je v tem, da si po eni strani želim kontaktov z
> njim, vendar pa se ga izogibam, ker ne bi mogla zadržati
> čustev do njega. Zato kontaktirava le preko telefona in mi
> zmerom na koncu pove še to, da pač ne moreva biti skupaj.
> Meni je že slabo od tega, kar slišim in moram znova in znova
> to poslušati. Hoče pa biti še naprej v mojem življenju za vse
> od prijateljstva, do seksualnega partnerja, samo skupaj ne bi
> bila več. Tega pa ne zmorem.Raje bi videla, da sva skupaj kot
> pa takole… Pa zakaj toliko ponavlja, da ne more biti z mano
> …?
>
> Hvaležna bom za vašo pomoč.

Tudi sama se se znašla v podobni situaciji. Edino rešitev je da mu poveš, da ga ne potrebuješ več!! Če boš ga vedno poslušala in mu na voljo ga ne boš nikoli pozabila in nikoli si neboš ustvarila novo življenje – verjemi on si ga s tabo noče ustvariti, kar ti nenehno ponavlja.
Na začetku te bo bolelo, tudi jaz sem dosti jokala toda ob pravih prijateljih sem spoznala, da se naredila prav! Sedaj sem z fantom, ki me zelo ljubi in je ob meni ko ga potrebujem.

Pozabi ga! In si najdi fanta, ki te bo ljubil kot si zaslužiš. Na začetku bo težko vedi pa da se ti bo splačalo.

Imel sem neko punco ki sva imela resnično rada vendar počela je vse mogoče reči zato tudi govorila da jo varam .
No ko imajo prijatelji prste vmes se pa vse podre .
Upam da so bile za razpad veliko krivi prijatelji .
Ko smo bili na morju sem videl kako se z drugimi fanti poljublja , pogovarja , stiska meni pa govori da imam drugo punco .
Resnično dekle nisem imel samo prijateljico ki me je prijela roko in v slovo stisnila k srcu no jas sem ji dal poljub na lička ali ni to lepo .
In naj povem še to dokler nisem spoznal pametne prijateljice niso imeli prijatelji niti za pijačo , hrano da ne govorim prstanih tre oblekah se daj pa imajo vsega dovolj .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close