Najdi forum

Že tri leta sem samska, ker žal po svojem bivšem ki sem ga imela neizmerno rada ne morem najti boljšega oz. nekoga ki bi ga imela res rada in bi začutila tako močno ljubezen kot do njega. Spoznala sem že ogromno moških in ni tiste močne ljubezni kot sem jo že izkusila z bivšim. Zelo zelo si želim družine, stara sem že 30 zato sem tudi vedno bolj obupana, da meni žal to ni namenjeno. Dajem priložnost tudi moškim, ki me sicer ne pritegnejo preveč, saj upam da bi se kje s časom kaj razvilo. Trenutno se dobivam z enim, kateri pravi da sem mu všeč, želi si resnega odnosa in kasneje družine, kar mi je vredu. Je pa problem ker vizualno mi žal res ni všeč. Dala sem si priložnost, da ga bolje spoznam, saj nekateri pravijo da se lahko zaljubiš tudi v karakter in odnos ki ga imaš z nekom, videza se pa potem sčasoma navadiš in ti je lahko še všeč. Neizmerno mi je žal, ker takšne privlačnosti in kemije ki sem jo čutila pri bivšem žal tukaj ne čutim niti približno. Fant se trudi, vendar ne vem če je to dovolj da bi se z njim spustila v kaj resnega. Se je kdo spustil v odnos z nekom ki mu vizualno ni bil všeč? Se v takem odnosu lahko razvije ljubezen? Kaj svetujete?

Pozdravljena.

Teoretično bi podala priložnost nekomu, ki te ne pritegne oziroma ni tiste prave kemije, kot si napisala. Jaz osebno bi to naredil, če bi mi res zadnja predla in nebi bilo druge izbire. Mogoče pa še koga spoznaš.. Je pa tudi možno seveda, da se razvije ljubezen ter navezanost sigurno.. Ampak, če te že v štartu ne pritegne potem te tudi kasneje ne bo nekaj ekstra.. To je bolj odnos neke vrste iz usmiljenja kot pa tistega pravega.. Odvisno kaj si tudi ti sama želiš..

Srečno.

 

Seveda si želim tistega pristnega odnosa, samo sem žal spoznala da je bila premočna ljubezen do bivšega in tako močna ne bo več. Srce se mi trga ker ima on drugo jaz pa sem zapečatena v srcu z ljubeznijo do njega. Ni nič bolj krutega kot to, nobenemu tega ne privoščim, resnično ne. Praktično se moram sprijazniti na odnos brez prave kemije ali pa bom samska, tako da praktično nimam izbire. Žal je do mene življenje zelo kruto. Če je kdo doživel podobno naj se prosim javi če je kje rešitev iz tega pekla.

Vem, kako to izgleda. Ampak enostavno boš morala nekako predelati, zaključiti, pokopati omenjene občutke, čustva do bivšega.. Tudi sam sem imel dokaj podobno razmerje ampak se je končalo.. Eno leto in pol sem preboleval..Jokal in obujal občutke, čustva… Ona pa se je veselo ljubila z drugim.. In kaj naj? Moral sem se sprijaznit.. Pa ni bilo enostavno.. Bil sem tudi skoraj brez prijateljev tisti čas.. Dandanes mi je pa bolje, ker vem, da sem dal vse od sebe za njo pa še ni bilo dovolj…

Življenje pa teče dalje, se ne ustavlja pa čeprav se mi je zdelo, kot, da se je.. Sedaj sem samski in mi ne manjka nič.. Približno tvojih let..

Mi pa ne pride na pamet, da bi se zapletal z eno, katera mi ne potegne.. Ne vem mogoče narobe razmišljam..

Pogrešam bližino ampak ne tako močno.

Bivšega še vedno nisi prebolela. Razmisli, kaj ti je predstavljal in zakaj si do njega čutila tako močno ljubezen? Je bila to prava ljubezen ali samo zasvojenost? Kakšne kvalitete je imel, si prepričana, da bi bila srečna z njim? Lahko bi bila nesrečna in razočarana. Z njim nisi, torej ti to ni bilo dano. Moraš pozabiti. Je težko, ampak drugega ti ne preostane.

Razmisli dobro, kaj si želiš od življenja.  Lepa zunanjost še zdaleč ni vse. Je pa dejstvo, da neka fizična privlačnost mora biti. Človeka počasi lahko tudi vzljubiš in se zaljubiš. To veš pa ti in samo ti. Srečno na tvoji poti.

verjetno je kar res.

Take ljubezni ne bo več ker niti nikoli ni obstajala. Šlo je za narcisistično projekcijo, oziroma love bomb oziroma brezpogojno ljubezen (ideal) ki ti ga je narcis serviral. Tako te noben zdrav odrasel moski ne bo mogel ljubiti ker je to toksicno. Narcis te je ljubil brezpogojno in ti dal okusiti prepovedan sadež. Taka ljubezen je lahko samo med staršem in otrokom. Ko pa je našel tvojo prvo napako te je razvrednotil.

Imaš dve možnosti. Idealiziraj tega narcisa in njegovo ljubezen še naprej in bodi nezadovoljna z vsakim nadaljnim moškim.

Ali pa kot odrasla oseba, to ljubezen razvrednoti z znanjem, terapijo in se spusti na realna tla, začni pa idealizirati Boga ki je ustvaril celoten svet in te nikoli ne bo razočaral.

 

@ZaVednoSamska

Mislim, da nimaš razčiščeno kaj je zate romantična ljubezen.

Jaz si želim bednega silvestrovega v pižami pred TV – drugi si želijo dopust na Karibih… Zase vem, da bom nesrečna, če najdem tipa, ki želi gledati ognjemet.

Išči to, kar te osrečuje, ne to kar ti drugi rečejo, da si moraš želeti.

Če imaš akvarij, ga moraš čistiti, če imaš mačka rabi WC, če imaš psa ga moraš peljati na sprehod – zakaj iščeš dolgočasnega tipa s katerim boš nesrečna. Če ti je kemija pomembna – pač. Meni je pomembno, da mi pošlje SMS “ej skret papir je v akciji – rabiš?”

Če ti ne zadovolji tvojih potreb – ne boš srečna, on pa tudi ne. Nehaj iskat nesrečo – razčistiti kaj si resnično želiš od partnerstva in naj bo to vodilo ali filter za nadaljne romance.

Ja točno to je res kar ste napisali PotrplejnjejeVrlina. Problem je v tem ker to vse sem imela v bivšem, zdaj se zavedam kako živo sem se ob njem počutila in kaj vse mi je nudil. Naredil je napako zaradi katere sem ga neprestano obsojala in zaradi tega odšel, čeprav nisem hotela. Ni bil več pripravljen popravljati stvari, ker je rekel da zahtevam preveč, da se tako preprosto ne da. Šele sedaj ko sem ostala brez njega se zavedam kaj vse mi je nudil in da bi morala resnično napako odpustiti, saj je bil sicer odličen partner. Toliko pozornosti, strasti, nežnosti in časa mi je namenil kot mi ga ni še nihče. Spoznala sem kakšno lepo partnerstvo je lahko. Iščem to sedaj v drugih pa nihče se niti pol toliko ne trudi kot se je on. Šele sedaj mu verjamem, ko je rekel da se nihče ne bo tako potrudil kot se je on in vidim da je res. Čakam in spoznavam kje bom dobila toliko pozornosti pa moški sploh ne znajo, žal. Neizmerno je težko biti sam, predvsem ob takih praznikih in misliti kako se on stiska z drugo in je srečen, meni pa je srečo prinesel žal samo on. Težko je tudi gledati druge srečne pare, jaz pa na silvestrovo sama. Vsi se mi že smejijo, ker ob tolikih zmenkih me nihče ni prepričal in tudi sama se sprašujem kaj je narobe, da bivšega nihče ne more prekašat, sem imela žal res smolo in pač naredila življenjsko napako. Utrujena sem že od vsega tega in preprosto sem obupala, se vdala v usodo, da bom pač sama.

A lahko nehaš idealizirat že enkrat?

On on on, njom njom, kaj vse je naredil zame. Fuj!!

a si odrasla baba ali ne? eno samo nabijanje krivde in sramotenje 4 biljone moških na tem svetu.

On on on, njom njom, vmes pa grozil da nihče ne bo. Bla bla.

Sam sem dal nekaj podobnega skozi, razen v temu delu, da sem jaz pustil njo in odšel, razlog podoben kot pri tebi(nisem varal na noben način). Ni se mogla sprostiti in je bilo non-stop neko obtoževanje, vcepljanje krivde, pasivna-agresija  ipd. , bil sem pa v njo izjemno zaljubljen, navezan, življenja brez nje si nisem mogel predstavljati ipd.

Odhod je bil najtežja stvar v mojemu življenju, prvo sem bil izjemno vesel, ker sem lahko zadihal prvič po cca. 10 letih s polnimi pljuči, potem sem se zavedel, kaj mi je dejansko počela, postal sem jezen ipd. Potem sem si o njej ustvaril nerealno podobo in sem ljubil to podobo(kar počneš tudi ti). Ta podoba ni dejanska oseba, kar je trajalo, da sem spoznal, nato sem šel skozi proces odpuščanja in sprejemanja. Vse se je končalo vsaj zame tako, da sem se naučil sprejemati. Danes sem izjemno hvaležen za skupni čas, ničesar ji ne zamerim, ker je bilo pravo karmično razmerje iz katerega sem odnesel bistveno izkušnjo, da sem danes lahko s tisto, ki mi je bila dejansko namenjena. Ona pa še danes ni dojela ne lekcije ne česarkoli in trmasto vztraja, kar pomeni vsaj po moje, da je bil zanjo najin skupni čas popolnoma brez pomena.

Bistvo. Ljubiš podobo, ki si jo sama ustvarila, realna oseba je nekaj drugega. Nehaj s tem. Razhod ni konec, ampak priložnost, da se spremeniš in popraviš stvari na sebi, zaradi katerih je odšel. Če tega nisi naredila oziroma ne počneš, sploh ne hodi v nova razmerja, ker boš samo druge ljudi uničevala. Vizualnost: Ja je pomembna, mogoče pa prvi točki, ampak realno, veš koliko je relevantna, ni. In ta ki se trudi pri tebi, ti pa ni všeč. Povej mu, da bivšega še nisi prebolela in da mu tega ne privoščiš.

In še za konec ena misel, katera mene vodi skozi življenje: Če je o nečem potreben razgovor/razmislek, potem to, pač ni to. Globoko v sebi veš kaj s tem mislim

Ne igraj se z njim, bodi poštena in povej resnico

Točno to anon613. Ta podoba nekega rešitelja in idealnega ljubčka ni realna. To je fatamorgana v njeni glavi ki jo goji in se je oklepa. Jok jok ne bom srečna z drugim. Jok jok, namesto da bi sprejela posledice življenja da se pac vsaka stvar enkrat konca?

Resnica je verjetno bolj tragična, verjetno narcis love bomb in izkoriščanje in pranje možganov.

Imela si kao vse? Spet bi te bonbončke in cukrčke in sporočilca kot da si 5 letni otrok.

Kaj pa delo? Otroci? Družina? Ne, ona bi živela v medenih tednih še 8 let brez rezultata.

Gospa. To se ni obneslo a lahko nehamo sanjati? Hvala.

Od kje si piši na [email protected]

Odgovor na objavo uporabnika
Za vedno samska, 29.12.2022 ob 22:28

Že tri leta sem samska, ker žal po svojem bivšem ki sem ga imela neizmerno rada ne morem najti boljšega oz. nekoga ki bi ga imela res rada in bi začutila tako močno ljubezen kot do njega. Spoznala sem že ogromno moških in ni tiste močne ljubezni kot sem jo že izkusila z bivšim. Zelo zelo si želim družine, stara sem že 30 zato sem tudi vedno bolj obupana, da meni žal to ni namenjeno. Dajem priložnost tudi moškim, ki me sicer ne pritegnejo preveč, saj upam da bi se kje s časom kaj razvilo. Trenutno se dobivam z enim, kateri pravi da sem mu všeč, želi si resnega odnosa in kasneje družine, kar mi je vredu. Je pa problem ker vizualno mi žal res ni všeč. Dala sem si priložnost, da ga bolje spoznam, saj nekateri pravijo da se lahko zaljubiš tudi v karakter in odnos ki ga imaš z nekom, videza se pa potem sčasoma navadiš in ti je lahko še všeč. Neizmerno mi je žal, ker takšne privlačnosti in kemije ki sem jo čutila pri bivšem žal tukaj ne čutim niti približno. Fant se trudi, vendar ne vem če je to dovolj da bi se z njim spustila v kaj resnega. Se je kdo spustil v odnos z nekom ki mu vizualno ni bil všeč? Se v takem odnosu lahko razvije ljubezen? Kaj svetujete?

Pozdravljena.

Preprosto vprašanje zate:

si zase želiš moškega, katerega vizualno ne bi privlačila?

Drugače je prvo da je neka vizualna privlačnost, saj tako more bit ponavadi. Saj pri meni je tako pa kokr vem tudi pri moških prvi korak drugi je pa pol karakter in ostalo, seveda je notranja lepota najlepša. Poznam tudi fanta ki je cerka 30 – 31 let se mi zdi. Pa je tud sam imel je resno vezo ne vem koliko let vendar ga je prevarala. Prej se je sikeral ker je sam kje bo našel kakšno, sedaj mu je pa vseno vrjame da bo taprava pršla če bo, je pa faca ql karaktr privlačn niti ne žura ne kadi ne pije. Tako da boš že našla sam mal več se osredotoči nase deli kakšne hobije kaaj ki te zanima pa se mogoče zapneš kje skom če imaš pa kakšno vprašanje pa piši na mail: [email protected]https://vajanadan.si/

    Mene mora vedno nekaj pritegniti.Vizualno nekoliko,ampak vedno pa mora biti nekaj,kar me pritegne.In tako mi postane zanimiva osebA še bolj všeč.Ti pa se prosKušaš nekoga naučiti imeti rada.se ti zdi to prav do tebe?kaj šele do njega? Ne uniči ga.

New Report

Close