Najdi forum

Kaj mi svetujete?

Star sem 16 let. Velik sem 185 cm, tehtam 75 kg. Imel sem 80 kg, samo sm 5 kg odpravil s dieto, tako, da sem za zajtrk jedel sadje vsak dan, prvi dan sem jedel beljakovine, drugi dan ogljikove hidrate. Tudi sedaj s to dieto nadaljujem. Zanima me, a je ta dieta škodljiva, a je dobra? Kakšna bi bila moja idealna teža?

Aleš,

Visok si kot jaz… dejansko je zate 75kg pomeni, da si vitek. Sploh ne vem zakaj bi še morah kaj hujšati… sam imam 90kg… seveda je od tega dosti mišic. Drugače pa si ti… takorekoč nekje že sedaj na idealni teži. Pod 75kg sploh ne smeš… saj potem boš pa res že suh.

Ti diete več ne potrebuješ, začni se lepo zmerno in zdravo prehranjevati in ukvarjati s športom, pa bo vse super.

LP,
Goran

Ja nisem vitek, saj se prej nisem dosti ukvarjal s športom. Malo odvečne maščobe imam na bokih, na trebuhu je nimam več toliko, na stegnih in zadnjici imam tudi dosti odvečne maščobe.
Rad bi čimhitreje pridobil na mišični masi, da bi tehtal lahko tudi 80kg ali več.

Aleš,

No potem so stvari vseeno malo drugačne, ker očitno kljub temu da nimaš veliko kilogramov… imaš zelo malo mišične mase.

Jaz ti vseeno svetujem, da malo upočasnih hujšanje… še vedno lahko paziš na prehrano, vseeno pa začni postopoma trenirati z utežmi. Za začetek bo 3x tedensko po 1h30min dovolj. Vsakič naredi trening za celo telo… torej po eno najbolj osnovno vajo za vsako mišično skupino. Teža naj bo takšna da zmoreš le med 8-12 ponovitev, 3-4 serije vsake vaje, počitek med serijami pa dolg le 60 do 120 sekund. Krajši kot je boljše… po treningu z utežmi pojdi na kolo za kakih 25min, tempo naj bo srednje intenziven… prej lažji kot težek.

Čez čas pa bo treba treening spremeniti. Prva 2 meseca pa je to najbolje zate.

LP,
Goran

New Report

Close