Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza Kaj mi je storiti?

Kaj mi je storiti?

Vem, da se človeški organizem spreminja in da nekaj, kar je veljalo še pred časom, ne pomeni, da bo tako ostalo tudi v prihodnje. Že kar nekaj časa spremljam ta forum, saj bolj ko berem, bolj ugotavljam, da imam morda inkontinenco. Ko sem bila pred kakšnim mesecem nazaj pri ginekologinji, sem ji omenila, da imam pogoste težave z mehurjem in da imam sedaj že občutek, da imam inkontinenco. Vprašala me je, če me ponoči tišči na wc, če ponoči ustajam in grem na wc, pa sem ji rekla, da ne. Z ultrazvokom mi je pogledala rodila in rekla, da je vse ok in da je vse kot mora biti. Tudi če pred spanjem spijem pol litra vode, lahko komot spim tudi 8 ur in ne grem na wc….konkretno…. spijem lahko ob 21. uri pol litra vode in zaspim v roku 5 minut, potem se bom recimo zbudila zjutraj ob 8 uri, sicer me bo kar tiščalo na wc, ampak mi voda ne bo ušla… čez dan pa je čisto druga pesem…občutek imam, da mi malo vode uide, ko sedim, ko ustanem pa tega občutka sploh nimam….vsakič, ko se nekako že sprijaznim s tem, da imam inkontinenco, me potem kar mine in težav nekaj časa sploh nimam…potem jih spet imam in spet nimam. Sedaj nosim vložke tudi če nimam menstruacije in to samo zaradi občutka, da ne bom imela mokrih hlačk, da bodo vložki zadržali urin…je čisto psihološki trik, ki mi nekaj časa pomaga…to me seveda spet obremenjuje in postajam že skoraj obsedena s tem, da imam inkontinenco….je kot en začaran krog…nekje sem brala, da so ženske, ki imajo kdaj tudi močnejši tok, da jim v času ovulacije le ta dobesedno teče…tudi na to sem že pomislila in obdobje bi lahko soupadalo,….skratka, vrtim se v začaranem krogu iz katerega nekako ne najdem izhoda….se mi pa dogaja ena čudna stvar….ko grem na vodo in se potem recimo usedem, dobim v intimnem predelu en čuden občutek, kot bi mi nekaj vibriralo, kot če bi izgovarjali črko sssssss, in to se mi dogaja zadnje čase kar precej pogosto….kaj bi to lahko bilo? Ali so moji simptomi lahko res inkontinenca, ali je zgolj psiha? V eni knjigi sem prebrala, da je uhajanje urina povezano tudi s psiho, češ da izhaja iz občutka strahu in morda se je meni enostavno nabralo vsega preveč in da enostavno ne zdržim več vsega prenašati in moj organizem tako reagira…kaj mi sevtujete, da naredim? Pomagajte mi lepo prosim, ker preprosto ne vem več kako se ravnati…

Pozdravljeni!

Marsikatera ženska, ki ima težave s prekomerno aktivnim mehurjem ali urgentno urinsko inkontinenco vam ob začetku branja vašega posta, ko pišete, da lahko ob 21. uri spijete pol litra vode in nato spite brez težav celo noč, najverjetneje zavida. Če vam je ginekologinja povedala, da nimate težav z urinsko inkontineco, potem je to tako in ne vidim vzroka, zakaj se obremenjujete z nečim, kar ne obstaja, zato vam svetujem, da pri sebi nehate iskati simptome, ki jih ni in zaživite normalno življenje.

Z lepimi pozdravi,

Lorena Meglič

************************************ http://www.drustvo-mena-maribor.si Tel: 02-320-20-75 GSM: 040-462-029

Najlepša hvala za pomiritev.

New Report

Close