Najdi forum

Kaj mi je bilo?

Spoštovani,

na vas se obračam z malo čudnim vprašanjem, upam, da mi boste znali pomagati.

Ko sem bil star kakih 10 let sem bil v otroški bolnici, kamor me je napotila verjetno pediatrinja. Po zaužitem mleku sem namreč vedno dobil drisko. Kolikor se spomnim, mi je zdravnica povedala, da sem imel v črevesju neko “žival”, ki se začne na črko L v obliki zmaja, imel sem menda tudi “povečano kislino” in “drugačen? dvanajsternik”. V bolnici so mi dali za popit neko belo tekočino, nato so mi jemali kri iz prsta vsakih 10 ali 20 minut. Po tej tekočini sem dobil drisko. S cevko so mi tudi izčrpali tekočino iz želodca. Nato sem ostal v bolnici kak teden dni, kjer so mi dali neke vitamine (male bele tabletke), pa še ene druge rumene tablete in še nek beli prašek, raztopljen v čaju. Oddal sem tudi blato na pregled. Po tej terapiji nisem imel več težav.

Ali mi znate na osnovi opisa povedati, kaj mi je bilo (diagnoza), zakaj je do tega sploh prišlo in kako so me zdravili? Sprašujem zato, ker me je medicinska sestra na pregledu za službo spraševala, če sem kdaj bil v bolnici in kaj mi je bilo, pa žal nisem znal povedati.

Lep pozdrav!

Spoštovani!

A je to kviz? Resno. V odpustnici, ki ste jo dobili, so napisane preiskave, ki jih opisujete, diagnoza in svetovana terapija. Vse , kar storite je, da preskrbite odpustnico. Predvidevam, da je v dokumentaciji nimate. Verjetno niste tako stari, da tega bolnišnica, kjer se bili, ne bi več hranila. Mogoče bi vam tudi kateri od pediatrov znal razložiti, kaj se je dogajalo. Jaz kot družinska zdravnica lahko samo ugibam, kar pa nima smisla.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Spoštovani,

ne, ni kviz. Odpustnice nimam, živel sem brez očeta, dementna mama se ne spomni, kdo je bil moj pediater, oddelka, na katerem sem bil, ni več tam, tega je sedaj kakih 35 let, zato dvomim, da obstaja še kaka dokumentacija …

Spoštovani!

Če res ni nobenih podatkov, lahko ugibam. Lahko bi šlo za ulkus dvanajstnika, o intoleranci za laktozo se takrat še ni govorilo, kaj drugega mi ne pride na misel. Je pa zelo verjetno, da ste se pozdravili, če zdaj ni nobenih težav, in ta podatek ni tako pomemben. Kot sem rekla, lahko samo ugibam.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close