Najdi forum

Lp.Spopadam se z anksioznimi motnjami in paničnimi napadi,ki niso redni zgledajo bolj tko ,da naprimer začutim ,da me bo napadel pa ta napad zaenkrat še obvladam.Pravzaprav to traja že vrsto let z daljšimi obdobji izboljšanja.Opažam pa ,da so ta obdobja vsakokrat drugačna tudi po moči in dolžini trajanja teh groznih dnevov.Trenutno se nikakor ne morem docela pobrati kar pomeni,da nikakor ne morem povsem zbistriti glave.Ves problem nekak čutim v glavi kot težko in brezvoljno pravzaprav me to čudno stanje spremlja z zoprnimi občutki v glavi brez bolečin.dodatno me muči naslednji problem:Zdravnica mi je dejala,da naj poskusim s Paroxatom jaz se ga pa bojim vzeti zato sem se raje odločila za Deprim.V zvezi z Paroxatom me predvsem skrbi povečana telesna teža epileptični napad,pretirana zaspanost in odsotnost.Še sama ne vem zakaj se bojim ob jemanju tega zdravila epileptičnega napada saj epilepsije sploh nimam?Nato se mi pojavi drugo vprašanje:Ko enkrat pričnem s tem zdravilom ali resnično ozdravim ali pa si nakopljem dodatne drugevrste težav ,ki jih sedaj naprimer nimam ,kakšne bi naj bile te težave še sama ne vem.Drugi problem pa je ali depresijo sploh imam?anksiozna vem,da sem za depresijo pa nisem prepričana se mi pa pojavlja občasna sovražnost do ljudi ,ki so me ignorirali me niso hoteli slišati in mi pomagati.Zelo razočarana sem nad ljudmi in njihovo skrbjo samo zase.Tukaj je še nekaj nezadovoljstva v zakonskem stanu pravzaprav si tega zakona sploh ne želim več in čutim,da me to precej ovira ker ga moram živeti z njim.Pravzaprav sem v sporu sama s seboj in sovraštvo do samega sebe se maščuje.Ne vem pa kako bi se izkopala brez jemanja antidepresivov?

Pozdravljeni,

Hvala za vaše sporočilo.

Glede samih zdravil vam ne morem nič komentirati, ker nisem zdravnik.

Pravite, da se vam pojavlja občasna sovražnost do ljudi, ki so vas ignorirali in vas niso hoteli slišati ter vam pomagati. Hkrati ste razočarani nad ljudmi in njihovo skrbjo samo zase ter tudi niste zadovoljna v zakonskem stanu. Pravite tudi, da ste v sporu sama s seboj in sovraštvo do samega sebe se maščuje. Tu vas nisem dobro razumel kaj ste mislili. Kako se maščuje?

Obstaja tudi druga pot, ki je dolgotrajna in je lahko tudi brez antidepresivov in anksiolitikov. Ste kdaj poizkusili s psihoterapijo? Gre za zdravljenje z govorom in z ukvarjanjem s tistim, kar leži v ozadju.

Če imate še kakšen komentar ali vprašanje ste dobrodošli, drugače pa vam želim veliko uspeha pri reševanju vaših težav.

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close