kaj mi je?
Spoštovani, stara sem 36 let in imam močne bolečine v kosteh in mišicah. Bila sem na pregledu pri zdravnici, pa so izvidi krvne slike in izvidi vode več kot odlični.
Zdravnica pravi, da gre verjetno za pregorelost in utrujenost. Meni ni jasno, saj nimam nobenih fizičnih naporov, razen malo več psihičnih stresov.
Moja mama je imela v teh letih tudi podobne težave in se ji revma nikoli ni kazala na izvidih (revma faktor). Šele čez nekaj let se je pokazala “uradno” in sicer seropozitivno v krvi.
Zanima me, ali se tudi meni obeta kaj podobnega, kljub dobrim izvidom?
Včasih me je strah, da imam kakšnega raka, ker očitno ne gre za nobeno vnetje, mene pa vseeno tako bolijo sklepi, kosti in mišice.
Zdravnica mi je svetovala vitaminske dodatke, telovadim pa redno dva krat na teden.
Navodil se bom vsekakor držala.
Hvala za vaš čas in odgovor.
Pozdravljeni!
Povsem možno, da gre za to, kar vam je omenila že zdravnica in ni nujno, da imate nevemkakšne fizične napore. Težave bi lahko bile nekaj, čemur se reče fibromialgija, kjer gre za znižanje praga bolečine in ne vnetje ali “bolezen” v ožjem pomenu besede in ne povzroča trajnih posledic, invalidnosti. Revmatoidni faktor ni edina metoda za ugotavljanje revmatičnih bolezni in jo negativen ne izključi, določena klinična slika v kombinaciji z izvidi lahko nakazuje nanjo, a se mi zdi to pri vas manj verjetno.
Če gre za zgoraj omenjeno, so navodila ki jih imate prava (poleg nekajenja, alkohola…)
Lep pozdrav!