Najdi forum

kaj mi je ?

Vprašanje:

Pozdravljeni.
Aprila 2008 mi je z EMG ugotovljena kronična radikulopatija vratne in ledvene hrbtenice. Opravljeno je še RTG slikanje, ki pokaže degenerativne spremembe. Zdravila sem se konzervativno (fizioterapije + analgetiki + razgibavanje). Telovadim še naprej in po potrebi jemljem analgetike, ampak bolečine, slabost, utrujenost in mravljinčenje imam konstantno, samo jakost se spreminja. Pri hoji (300 m), stoji na enem mestu in majhni telesni obremenitvi (stopnice, prenašanje majhnih bremen=5 kg, sklanjanje…) se mi celotno stanje tako poslabša in začnem hramljat. Oziroma najprej mi udari v noge, potem ko v nogah bolečina malo popusti, se pojavijo ostale težave – postanem invalid. Po vsakem majhnem opravilu (15-20 min) rabim počitek, celo gospodinjska opravila so mi v veliko breme. Najboljše se počutim, ko POPOLNOMA MIRUJEM – SEDIM (pa tudi to ne predolgo), sedenje mi bolj odgovarja kot ležanje. Od aprila so se mi težave razširile še na prepone in notranjo stran beder.
Fizično in psihično sem že popolnoma izčrpana, ne vem več, kako naj si pomagam. Delo imam fizično in razgibano (na nogah in veliko hoje), tako da zdržim max 2 uri. Sedaj sem od aprila že drugič na bolniški (cca po 1,5 mes.). Moja zdravnica me pošilja samo na bolniško, ampak s tem jaz svojih težav ne morem rešiti. Ali se moje stanje da popraviti? Kaj mi svetujete, kakšne druge preiskave?
Naj povem še to – avgusta 2008 mi je bila postavljena diagnoza SUSP. LYMSKA BORELIOZA (značilnega izpuščaja nisem imela), pozitivna serologija. Sedaj me zanima, ali je to v kakšni povezavi z radikulopatijo, če je, kako se to dokaže? Namreč čisto sem obupana, ker moja zdravnica sploh ne povezuje izvidov oziroma jih samo površinsko pregleda.
Lepo prosim za nasvet in pomoč! OBUPANA
Se opravičujem za tako dolgo sporočilo, ampak toliko tega se je nabralo in vse stoji na začetni točki!!

Spoštovana Bera, svetujem vam, da si natisnete zgornje pismo in se z njim ponovno obrnete na infektologa, ki vam je podal diagnozo susp. lymska borelioza oz. pri katerem je bil serološki izvid pozitiven. (Ali ste bili deležni antibiotične terapije?)

Samoplačniško se lahko obrnete na posvetovalnico dr.Ihana, tukaj: .

Priporočam, da si preberete članek: .

Med bolniki s fibromialgijo je kar nekaj bolnic z lymsko boreliozo. Upajva, da se vam bo katera oglasila z osebno izkušnjo.

Spremljajte naš forum še naprej in se oglasite še s kakšno povratno informacijo.

Vse dobro – in ne pozabite: iz stiske izhaja moč! Niste sami!

Pozdravljeni, tema je že stara.
Tudi jaz sem dobila diagnozo fibriomalgija po 7 letih obiskovanja vse vrst zdravnikov, specialostov in občitka hipohondtrije. Tuid jaz imam že dolga leta boreliozo, trenutno sicer ni aktivna imam pa jo, kot pravijo ni popolnoma ozdravljiva.
Bolečine? Za znoret!

V letu 2011 je v Zdravilišču Laško začela delovati specialistična ambulanta za zdravljenje borelioze; več informacij preberite tukaj: .

Srečno in vse dobro!

New Report

Close