kaj mi je?
Avtor: nasti
Pozdravljeni!
Pred štirimi meseci sem se udarila v desni komolec, tako da sem imela udarnino, v roki pa štirinajst dni elektriko. Roka me je skoz bolela. Čez mesec dni sem dobila še EPI napad in ko sem se zbudila, me je močno bolela desna rama. Bolečina je od takrat ostala, le občasno za majhne trenutke pojenja. Bolečina se prestavlja iz rame v komolec in tudi v zapestje. V četrtem in petem prstu imam občasno mravljince. Gibljivost in moč v roki sta vredu, le v zapestju je upočasnjena, pri malo daljši aktivnosti pa mi moč pojenja. Roka je težka in imam občutek, da mi jo vleče dol iz ramenskega sklepa. Ne boli me samo v sklepih, ampak se bolečina prestavlja tudi po roki, tako da lahko pokažem, kje me tisti hip boli.
Opravila sem že rentgensko slikanje, kjer ni pokazalo nič, bila pa sem tudi na EMG, vendar je pokazalo, da je stanje normalno. Ortoped je rekel, da če bo EMG negativen, da dobim blokado. Meni se zdi, da niso ugotovili vzroka mojih težav in se mi zdi, da je odločitev zdravnika prenagla. Moja zdravnica celo meni, da naj že neham jamrati in naj pozabim na bolečine.
Meni pa se zdi, da zadeva ni tako nedolžna, saj gre za desno roko, ki jo skoz rabim.
Se opravičujem, če sem zakomplicirala in mogoče preveč na široko in po domače napisala, vendar pa sem hotela, da bi dobili čim več podatkov, ker bi vas prosila še za vaše mnenje, kaj bi lahko bilo in kam naj se še obrnem.
Najlepša hvala za odgovor!
Spoštovani,
prosim Vas, da me dodatno obvestite o tem, kaj je ugotovil ortoped pri pregledu in kako ste se zaradi težav zdravili do sedaj?
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Pozdravljeni!
Ortoped mi je postavil takšno diagnozo: epicondylitis med. humeri dex.i.o.
Dvakrat sem hodila na fizioterapijo po 10x, magnetno terapijo in tens, predvsem za vratni del.Takrat me je bolel tudi vrat in so mi postavili diagnozo, da bolečine izvirajo iz vratne hrbtenice. Vendar pa so bolečine po drugi fizioterapiji v vratu izginile, v roki pa ne in tako je ortoped izključil vratno hrbtenico. Skratka, vrtim se v začaranem krogu, mene pa roka vedno bolj boli, tako da jo proti večeru, ko je bila preko dneva obremenjena, komaj dvigujem, pa tudi prsti so kot odreveneli.Bolečina pa je pekoča.
Upam, da mi boste pomagali. Hvala!