Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca kaj mi je

kaj mi je

Pozdravljeni,

Že eno leto imam bolečine po številnih sklepih rok in nog, prav tako v mišicah. Bolečine imam po celem telesu, vratni del hrbtenice, ramena mišič nadlakti, komolca, zapestja, stegenske mišice, kolena gležnji. Trga me po prstih rok in nog. Že dalj časa imam čudno bolečino v ušesih in zadaj za očmi. Občasno mi šumi v desnem ušesu. Občasno pekoč občutek kože od kolena na vzdol, včasih čudno ščemenje po obrazu. Naj omenim, da sem bila pred dvema letoma hospitalizirana zaradi motenj vida, dvojnih slik, slabosti in nestabilnosti pri hoji. Postavljen je bil sum na multiplo sklerozo. Opravila sem CT in MRI glave in vratne hrbtenice – negativno. Opravila sem lumbalno punkcijo. Laboratorisjki izvidi cerebrospinalnega likvorja v vseh parametrih prav na sredi mejnih vrednosti, razen IgG-ja, ki je na zgornji meji, vendar še znotraj območja normalnih vrednosti. Opravila se naslednje preiskave: bolerija, UZ vratnih žil, EEG, EMG , slikanje pljuč – vse bp. revmatoidni faktor – negativno. Zadnji laboratoriski izvidi: sedimentacija 11, v krvni sliki L 3.5, neutrofilci 1.7 x 10e9, ostalo v hemogramu v redu. Vrednost LDH, CK normalna, CRP nizek, HbSAg anti HCV negativno. Sedaj čakam, se na izvid ANCA. Narediti moram tudi kontrolo krvne slike zaradi padca LEVKOCITOV. Pomoči spim dobro. Hujšam ne. Zdravil ne jemljem, občasno kakšno tableto proti bolečinam.

Bojim se, da je z mano kaj hudo narobe.

Prosim za vaše mnenje.

Martina

Spoštovana Tina Martina!

Preden vam odgovorim potrebujem še naslednje podatke:
Koliko ste stari?
Kakšen poklic opravljate (kemikalije, fizično delo)?
Kako je z vašimi starši (ali sta zdrava)?

Lepo vas pozdarvljam

Danica Rotar Pavlič

Pozdravljeni,

Stara sem 34 let. Sem poročena. Imam dva otroka. Stara 8 in 11 let. Delo opravljam v pisarni. Imam pretežno delo z računalnikom. Nimam stresno delo.
Oče ima težave z nogami. Dvakrat že bil operiran zaradi zamašitve žil na nogi, (mislim, da gre za trombozo) drugače pa je relativno zdrav. Mama je bila operirana zaradi zamašitve vratnih žil, imam nekoliko povišan pritisk.

Tina

Spoštovani!

Predlagam, da se oglasite na pregledu na Infekcijski kliniki pri docentki Matičičevi. Seveda morate s seboj prinesti vse vaše izvide ter napotnico. Morda gre za sindrom kronične utrujenosti, za katerega vsi povzročitelji še niso dokončno znani. Lahko pa se pojavi pri nekaterih po okužbi z virusom, ki povzroča infekcijsko mononukleozo.

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close