Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Kaj lahko storim ?

Kaj lahko storim ?

Pozdravljeni

Pred mesecem dni sem vam že pisala glede mojega stanja, saj sem opazila, da se je v času pitja glinene usedline , povečal moj pritisk. Zgornji in spodnji. Pred tem sem imela nizek pritisk, sedaj pa imam takoj zjutraj pritisk 120/78, utrip okrog 70. Prej sem imela zgornjega takoj zjutraj okrog 100, za spodnjega nisem sigurna, ampak je seveda bil nižji. Potem čez dan se zgornji giblje okrog 125 ali 130. Nisem več zaspana,  postala sem hiperaktivna. Prej pa sem imela zgornjega čez dan okrog 110.

To niti ne bi bila takšna težava, če ne bi imela zdaj težav tudi s spanjem, saj čutim zvečer v postelji pritisk in večkrat utrip v prsih ali v glavi. Spim slabo, prebujam se, saj na boku sploh ne morem.vec spati, zaradi srca, tudi na trebuhu ne. Samo na hrbtu.

Ne pijem kave, drugače sem zdrava brez zdravil. Sem redno fizično aktivna. Stara 47 let.

Cela situacija me skrbi in me spravlja v obup. In vem, da to ni od stresa, saj tudi ko sem fraj in nisem v sluzbi, se dogaja isto.

Kaj mi svetujete ?

To se dogaja že mesec dni.

 

Upam , da odgovorite. Hvala.

Lp

 

 

Spoštovana

Težko komentiram razen, da imate povsem normalen krvni pritisk in, da le ta nikakor ni “krivec” za vaše težave. Mogoče gre za hormonsko neravnovesje.?

LP

New Report

Close