Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Kaj lahko nesemo v vrtec

Kaj lahko nesemo v vrtec

Mi smo pred kratkim izvedeli, da imamo alergijo na mleko in ne vemo kaj lahko nesemo v vrtec ob praznovanju rojstnega dne.
Hčerka bo stara 4 leta in ne bi ji rada dala samo polnozrnatih piškotov 🙂 Do zdaj namreč še nismo našli priboljškov, ki ne bi vsebovali mleko.

Prosim za pomoč, Hvala Katja

piškoti od valsoje, biskvitni keksi (ti vsebujejo jajca), nekatere napolitanke, čips, tudi smoki (vsebuje arašide), ipd. lahko jesta sahar torto, samo prepričaj se katero margarino uporabljajo in katero čokolado. beri deklaracije, to je vse kar ti lahko svetujem in če je alergija le na mleko, potem se najde kar nekaj izdelkov.

Ko je moja hči hodila v vrtec, sva ob rojstnem dnevu nesli mešano sadje in domače piškote (brez mleka, jajc in pšenice), poleg pa še jabolčni ali gosti sok.
Ko pa so drugi praznovali, je imela vzgojiteljica na zalogi njene piškote ali pa riževe vaflje s čokolado;

Sicer je na trgu veliko stvari brez mleka kot je že zt napisala.

LP, T.

Na tem naslovu imaš precej hrane, primerne za alergike, pa še poštnina je brezplačna, odlične so riževe kroglice (podobno kot smoki).

<http://pejicna.moj-album.com/>

TT, lepo prosim,ce bi bila tako prijazna in mi napisala recept za piskote brez jajc,mleka in psenice. Meni nic ne uspe. Hvala.

Najlepša hvala vsem.
Mi smo izvedeli za alergijo šele dva tedna nazaj in nismo še tako vešči v branju deklaracij.
Katja

saj se boš navadila, problem je kadar pri nas kupujejo babice, ki obe čitata z očali, vendar jih v trgovino ne nosita.
sedaj na začetku si vzami čas, kadar greš nakupovat, ker boš kar nekaj časa prebila v trgovini da boš našla tisto pravo. sčasoma pa se navadiš, veš kje iskat in kaj kupit, potem samo preverjaš kaj je noter, če je še isto, vseeno pa bodo na začetku pozorna, lahko da na deklaraciji ne piše je pa vseeno kaj noter, zato ko daš otročku kaj novega opazuj če se pojavi kak izpuščaj.
pozorna bodi na: laktoza, mlečna beljakovina, pinjenec, sirotka, mlečni proteini ipd.

Pri nas se zelo obnese:
1 navaden sojin jogurt
1/2 jog.lončka sladkorja
1/2 jog.lončka olja
1,5 jog.lončka Shar mix moke + 1/2 pec.praška
1/2 lončka sojine moke

Vse skupaj zmešaš, nastane gosta masa, daš v pekač, posuješ z malinami in spečeš.
Gre še toplo v promet!

<http://pejicna.moj-album.com/>

Veliko stvari dobiš tudi v trgovini BIOS na Litijski c.,saj sami pečejo stvari. Sicer pa moraš res natančno brati deklaracije. Moj mož pravi “prej smo bili v trgovini 1 uro, sedaj pa 1 uro in pol”. Ampak kmalu vse naštudiraš.

New Report

Close