Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Kaj lahko naredim sam?

Kaj lahko naredim sam?

Govori se, da zgodnje odkrivanje prepreči marsikatere težave. Mene pa zanima, kaj naj bi to v praksi pomenilo? Kaj lahko stori človek, da pomaga pravočasno ali čim prej odkriti določene “težave”?
Hvala za kakršnek koli odgovor.

Pozdravljeni,

težave boste odkrili sami. Na primer težko sapo ob napoih ali morda clo v mirovanju, kroničen kašelj, izkašljevanje gnoja ali celo krvi. Ali ne?
Naloga nas zdravnikov pa je, da razkrijemo vzroke za vaše težave.
Domnevam pa, da vas zanima, kako bi se dalo določeno bolezen odkriti še predno bi povzročila simpote-težave. Se pravi zgodnje odkivanje sicer še skrite bolezni.
V ta namen obstajajo določeni preventivni pregledi, ki jih ponujajo številni zdravstveni domovi ali bolnišnice.
Večina izmed njih ima svoje spletne strani, na katerih boste vejetno našli odgovor na ta problem. Ali pa vsaj njihovo telefonsko številko ali pa e-mail naslov.
Ni tudi dvoma, da vam bo vaš izbrani zdravnik družinske medicine rad opravil takšne osnovne teste in vam na podlagi njihovih izsledkov svetoval nadaljnje ukrepe.
Vsekakor podpiram to vašo idejo! Veliko bolezni je, če so odkrite dovolj zgodaj, ozdravljivih. Ali pa imajo vsaj bistveno manj posledic, kot če jih odkrijemo kasno, pozno ali žal celo prepozno.

Lep pozdrav

prof.dr. Stanislav Šuškovič

prof.dr.Stanislav Šuškovič

Najlepša hvala za vaš odgovor.

če se pojavi še kakšen problem-kar izvolite povprašati!

prof.dr. Stanislav Šuškovič

prof.dr.Stanislav Šuškovič

New Report

Close