Kaj kupiti?
Z možem sva v soboto povabljena na 30-i rojstni dan njegovega sošolca. Jaz ga ne poznam dobro, zato res nimam nobene ideje, kaj mu kupiti. Dobro veste, kakšni so moški pri kupovanju daril. Moj bi se verjetno odločil za kakšno foro na temo 30 let, meni pa gre takšna krama na živce in niti približno ne bi kupila, kaj podobnega (priznajte, da se te stvari potem samo potikajo po stanovanju).
Prosim, ne me kregati, da to sprašujem na forumu. Običajno dobro premislim o osebi, ki ji kupujem darilo in potem kupim nekaj, kar se mi zdi, da ji je “pisano na kožo”, ampak tega moževega sošolca res ne poznam dobro!!
Vsaka ideja bo dobrodošla!!!!!
Hvala in LP,
Jasna
Če je bolj športni tip, kako “šilt kapco” in majico za npr. tenis-kake malo boljše firme, če je “preserator” starejši konjak… in kake dobre kubanske cigare, če pada na kake glupe “domiselne” fore lahko pogledaš stare “domiselne” predloge od diverse in pripišita kak povedni verz z kontekstno vsebino… v glavnem sem zadela 3 osnovne ciljne skupine. Aja, če je mojster v stilu “naredi si sam” mu dajta najnovejšo kotno brusilko, če je “sofisticated “humanist, mu kupita sliko od kakega “promi” slov. slikarja ali slikarke (tip: grafike so malo dostopnbejše), če je “zatežen filozof” mu kupita knjigo A. de B.: Utehe filozofije (no knjiga je res dobra, tako, da tisto z zateženostjo jemljem nazaj), avtor je trenutno zelo “in”-upravičeno… no, očitno je teh tipov več, tako da soproga povprašaj, kam bi ga bilo za uvrstiti. Morda pa sem ti kaj pomagala!?
oprosti ana,
ampak ne spomnim se, da bi svoje najboljše ideje delila tu z vami
mogoče komu na mail
tu kar tako pa nikakor ne…
zato me res zanima kateri moj predlog je bil bolj glup od navadne majce s kratkimi rokavi in kape s šilcem za 30 let starega moškega o katerem ne veš popolnoma ničesar?
midva z možem sva povsod znana po izvirnih darilih
naju nestrpno pričakujejo na vsakem roj. dnevu
ker vedo, da bo nekaj posebnega,
da bo iz srca,
in da bo darilo obdarovancu v veselje.
koliko je lahko v veselje majčka in to kupljena
in kapa
pa da ne pozabimo na brusilko in zraven še filozofijo.
moj bog ja…
sem pa enkrat sedaj sem se spomnila najbrž še pod imenom “maša”
svetovala eni punci
kaj naj kupi staršema za neko obletnico poroke
in kar se spomnim je bilo tako:
nekaj brezveznih predlogov o toplicah
pa knjige in podobno
potem pa sem prišla jaz,
napisala samo en predlog in je bilo takoj rešeno.
vprašala me je samo še kje naj tisto darilo dobi…
in sem ji napisala tudi verze zraven.
:-))
Ja diversa, očitno nisi neka športnica, ker ti npr. nov model Nike kape in majčke nič ne pomenita. Ko sem rekla:”če si športnik….”, Če si na finte:”….
Kar se pa tiče A. de B.. :Utehe filozofije, ne sodi prehitro. Kolikor sem brala tvoje poste- si kar bistra punca in kot sem dejala:”če si filozofski tip…” te bo knjiga navdušila. Tebe po moje bi.
L.P. in lep vikend. Ana
sem športnica
mi pa nike ne pomeni nič.
nisem obsedena s športnimi znamkami in z zvenečimi imeni
športnih proizvajalcev.
če bi govorila o telovadnih copatah,
ki za tek morajo biti kvalitetne
potem je to čisto nekaj drugega,
ampak majčka za šport je lahko čisto navadna bela.
kje piše, da mora biti od nike, da si športnik???
kako ti, ana,
ki bereš filozofske knjige veš tako malo o logiki?
kar se daril tiče bi ti lahko napisala še cel roman,
pa prej nisem imela časa, sedaj pa sem razmislila in nima smisla.
ti lahko samo povem, da se zelo motiš.
sem se tudi spomnila, da sem eni punci svetovala izdelavo časopisa za en tak roj. dan, ker smo ga mi tudi naredili enemu prijatelju in, da ti ne bi povedala, koliko ljudi je prišlo do nas, s prošnjo, da bi tudi radi podarili tak časopis, če jim ga naredimo. še rezervacijo sem sprejela za en tak časopis v avgustu.
pa ne hodijo ljudje samo zaradi tega, ampak tudi zaradi drugih daril, ki doživljajo nešteto ponovitev.
tako, da se res sprašujem katera moja ideja ti je bila tako strašno glupa.
kar se tiče “tvoje” knjige,
pa se strinjam, da bi mi bila najbrž všeč,
in jo bom prebrala.
samo sedaj sem si jih nabrala že cel kup, ker mislim čez dva tedna v toplice,
ko se vrnem nazaj pa bom zagotovo prebrala tudi to, ki jo ti predlagaš.
če bi me poznal,
bi videl, da važna nisem,
je pa res da
pretirano skromna tudi ne.
mnenje o sebi pa si največkrat ustvarjamo na osnovi
povratnih informacij iz okolja.
tako da –
konkreten primer:
mi ljudje povedo, da so jim moja darila všeč,
pa prihajajo tudi taki, ki jih ne poznam, ker bi želeli imeti enako…
potem pač ne moremo reči,
da sem kar se daril tiče totalno neiznajdljiva in neizvirna
in to velja tudi za ostala področja
🙂
je pa jasno, da vsi vsem ne moremo biti všeč
in jaz se ne niti ne trudim za to.
ti pa povem, ker me ne poznaš,
da so take pripombe kot je tvoja
smešne.
Nike majčke so v primerjavi z navadnimi veliko kvalitenejše, bolj zračne, se ne “pripopajo” na kožo, vpijejo pot in se hkrati ne čuti mokrota (hi, hi skoraj Pampers). Zato je, če greš npr. na kak 10 in več km tek Nike kar dobra izbira in jaz sem vesela Nike majčke, nisem pa za te “časopisne fore”. Vsakomur svoje…