kaj ko bi kaj dobrega naredili?
Zal mi je , da nisem iz Ljubljane , ker bi se vam pridruzila tudi jaz !Moja deklica je lezala na nevrolosko-pediatricnem
oddelku in vem,kako je tem malim ubozckom tam hudo!
Ce imate se kaksno idejo, na dan z njo, bi bila jaz tudi zraven !
Igrace in knjigice pa lahko posljem, samo sporocite , kam !
Lepe pocitnice vsem !
A.
Primož!
A je možno odpreti kakšno telefonsko številko ali kaj podobnega, kamor bi vsak klical, ki želi nekaj podariti ali pomagati, premalo je namreč, da bi samo pisali o tem, ampak, da bi tudi realizirali načrt. Lahko bi imeli dve številki, eno za pomoč ljudem, drugo za pomoč živalim (morda direktna povezava s tistimi organizacijami, ki skrbijo za to).
LP!
Mislim, da bi bilo pametno, da bi v LJ poiskali kaksen prostor, kamor bi mi, ki nismo od tam, lahko poslali kaksno stvar, ki bi jo potem lahko prostovoljci odnesli otrokom.Zanimivo bi se bilo povezati tudi z Zvezo prijateljev mladine, ki objavlja naslove ogrozenih druzin v reviji Otrok in druzina, potem pa se lahko tem druzinam poslje oblacila ali igrace ali pa pac kaj drugega, kar potrebujejo.drugace sem tudi jaz med darovalci
Lp mojca
Veseli me, da je končno nekdo našel temo, ki nas povečini združuje, ne pa deli.
Pozdravljam vsak tak poizkus, še bolj pa realizacijo.
Naj samo povem, da v naši družini že vrsto let darujemo za razne humane namene kot napr.: Društvu za cerebralno paralizo, Društvu slepih in slabovidnih, Društvu za pomoč duševno prizadetim, Onkološkemu institutu, za drage medicinske instrumente, prispevki družinam v stiski itd. Največkrat, ko čutimo potrebo, da ob smrti nekoga nekaj prispevamo, storimo to v takšni obliki. Saj vemo vsi, da rože in venci ovenijo po nekaj dneh. Denarni prispevek pa bo pomagal živemu človeku v njegovi stiski in to kot spomin na preminulega. Torej, ni treba čakati, da bo kdo kaj organiziral!
Nemesto napr. neke drage kozmetike, nakažite prispevek direktno za delovanje kakega takšnega društva!
Že kot otroka, so me doma naučili, da je treba pomagati tistim, ki jim je težje kot nam. Tako smo otroško obleko in tudi nekaj za odrasle, oddajali revni družini z veliko otroci. Moram reči, da tudi igrač nismo imeli nikoli veliko, saj smo se pogovarjali, da je škoda denarja za celo goro igrač, če pa nekateri otroci nimajo niti za žemljico in skodelico mleka.
Morda je to za današnji čas malo čudno, vendar se mi zdi, da ne bi našim otrokom prav nič manjkalo, če bi jih malo manj zasipali z raznimi Barbikami ipd. S poučevanjem otrok, da igrače deli ali se jim odpove v korist nekega revčka, ki je bolan v bolnici, bomo vzgojili ljudi, ki bodo lahko dobrosrčni, hvaležni in spoštljivi do drugačnih. Tukaj mislim tudi na mladostniško zasramovanje slabše oblečenih, revnejših, brez mobilca itd.
V te akcije, ki jih predlagate, povabite tudi mlajše osebe, otroke, da se naučijo, da ne pade vse kar tako od nekod, da je zdravje največ vredno na tem svetu in da so lahko hvaležni za strševsko skrb. Mislim, da ni dovolj, da se samo odrasli zavzemamo za te stvari. Če se nesejo igračke na Hematoonk. kliniko, naj gre otrok z vami. Hudo je gledati revčke z infuzijo, ki jo vozijo po hodniku, vendar bodo otroci morda znali bolj ceniti svoje zdravje in tisto, kar jim nudijo starši. Verjemite, ni dobro samo zavijanje naših otrok v vato in celofan. Pokazati (seveda do določene meje) jim je treba tudi takšne otroke in ljudi, ki jih življenje tepe po zdravju, na katerega z zdravim življenjem lahko vplivajo tudi sami (droga,alkohol,kajenje…)
Opravičujem se za dolžino, vendar je ta tema nepresahljiva!
Lp Urša
Zares bi bilo dobro, da bi v akcijo vključili tudi otroke. Dolgoročno bi naredili veliko dobrega, če bi jih vzgajali v bolj čuteče in manj potrošniško usmerjene ljudi. Kaj pa če bi jeseni na roditeljskih sestankih v vrtcih in šolah tudi sprožili vprašanje vzgoje v smeri večje humanosti in predlagali kakšno konkretno akcijo.
Dober predlog, Majda! Morda bo več odziva v nižjih razredih, vendar nikoli ni prepozno. Govoriti je treba, pa čeprav bodo pubertetniki poslušali s polovico ušesa. Nekje v podzavesti bodo vseeno ohranili kakšno besedo, ki jih bo kdaj predramila iz svoje pomembnosti, odraslosti in morda bo tudi več reda. Vsak najmanjši premik na bolje je boljše kot nič.
takole
jutri se slišim z nekom, ki mi bo podal vse informacije kako se lahko udejstvujemo pri pomoči otrokom na pediatrični in drugih klinikah.
Za vse odvečne igrače in slikanice ali knjigice, bomo izvedeli mesto kam se jih lahko pošlje, lahko pa že naredite izbor igrač, ki bi jih hoteli darovati, več o tem kaj, kako, zakaj, kam, kdaj….jutri
primož
Spet sem nazaj in z veseljem ugotavljam, da vas je moj predlog lepo združil. Kot je ugotovil nekdo zgoraj, je prvič, da imamo isto mnenje.
Vseeno bi rada apelirala na vas, da pomislimo tudi na živali, saj opažam, da je predvsem interes za pomoč ljudem, kar je seveda razumljivo. Ampak ker človek ni in ne sme biti edina in najvišja stvar na svetu, pomagajmo tudi tistim, ki ne znajo govoriti, pa so ravno tako lačni in žejni ter iščejo toplino človeškega srca, kot ljudje.
Če sem prav razumela, bomo zbirali igrače (teh imam kar nekaj, nisem jih hotela metati stran, jih pa z veseljem podarim), obleko (tudi to se najde). Mileni Močivnik recimo, pride prav vsake vrste pasja hrana, tudi star kruh, ostanki mesa, obleka, kakšen star modroc ter seveda kakršna koli oblika finančne pomoči, pa tudi gradbeni material in človeška fizična pomoč. Če koga zanima, bom poiskala njen naslov (enkrat sem jo obiskala).
Lep pozdrav in kar tako naprej!!!!
In HVALA PRIMOŽ!!!!!!!!!!!!!
Maca
Ja, najprej bi jih bilo potrebno motivirati za kaj takega. Nekateri otroci namreč prav ljubosumno čuvajo svoje stvari in jih ne dajo nikomur tudi za igrat, samo za nekaj časa. Kar je njegovo je njegovo in pika. Pokazati bi jim morda morali, da bi nekdo, ki nima igrač bil vesel tiste igračke, ki jo ima oni drugi nekje v kotu, ker ni več zanimiva. Otroci znajo biti zelo veliki egoisti, pa tudi izredno radodarni, da bi se marsikateri odrasel lahko sramoval sam sebe, ko jih opazuje.
Takole
na pediatrični kliniki so bili zelo navdušeni nad vašimi idejami, so povedali tudi nekaj napotkov:
če je možno plišastih medvedkov, ne ali lim manj, zaradi dezinfekcije,
lahko knjigice, ali igre, igrala plastična, ki se jih da dezinficirati,
najbolj pa so bili navdušeni nad idejo, da bi tedensko obiskali otroke in jim delali kratek čas, tisto o klovnu, je bila fenomenalna, potrebno jim je samo prej sporočiti, kdaj.
če bi radi dali kakšno igračo so prosili, če jo prej majčken očedimo, ali umijemo, zaradi nalezljivih bolezni, tam je večina otrok na kaj alerginih, se bodo pa še oglasili in si prebrali tale forum, za dodatne ideje pa kar tukaj gor.
primož
Super, Primož.
Apeliram na vse, ki so bili kdaj za pusta klovni, da se javijo, tako da bomo idejo čimprej uresničili. Pa tista dekleta, ki so se javila, da bi šla z mano naj mi pišejo na naslov [email protected], da se malo organiziramo. Predlagam, da bi po možnosti določili kar fiksen dan v tednu, tako da se bodo na kliniki lažje koordinirali – npr. vsako sredo ob 16.30 (to bi meni najbolj ustrezalo).
LP,Kaja