Najdi forum

Pozdravljeni
Imam 69 kg in bi rad imel več teže. Jem do 7 krat na dan in se ne morem nikakor zrediti. Kaj naj naredim ? Mi lahko kaj svetujete.
Razmišljam, da bi posegel po dodatkih

Zanima me kaksna je razlika med beljakovinskim dodatkom in nadomestkom
obroka.
S fitnessom se ukvarjam 2 meseca 2 x tedensko in imam 17 let.
Kaj mi svetujete ? in zakaj ?

zanima me tudi to:
Jemal sem mega mass gensana po treningu ene parkrat ins em vzel in sem bil
se lacen kot da bi spil vodo.
Ali ce bi jemal beljkoviiske dodatke koliko bi jih imal ?

pa star sem 17 let in imam 69
kg. Na fitness bom hodil 3 x na teden (sedaj sem od decembra 2 x na teden)
Slišal sem tudi to:
Ali morem poleg beljkovinskega dodatka se kaj pojesti ?

Preden začnete uporabljate dodatke k prehrani, se vedno posvetujte s svojim zdravnikom, če sploh potrebujete večji vnos nekaterih elementov in snovi, saj lahko nekateri izdelki vsebujejo snovi, ki bi obremenile delovanje ledvic in jeter, ali pa vsebujejo snovi, za katere ste lahko intolerantni.

Jaz sem slišal, da dodatki nimajo stranskih učinkov ?
Ali imajo ?

Dragi Žan,
odsvetujem vam kakršnekoli dodatke, o katerih pišete. Na trgu obstaja cela množica preparatov, med njimi veliko hormonskih, ki še zdaleč ne delujejo specifično samo na apetit, ampak se vmešavajo v celo vrsto procesov v telesu.
Glede beljakovinskega dodatka ali nadomestnega obroka – prvi pomeni obrok, obogaten z beljakovinami, drugi pa dodaten obrok tekom dneva. Ne vem, v kakšnem kontekstu ste o tem slišali.

Vsekakor, telesna aktivnost je zdrava, še posebej če je namenjena tudi zabavi in užitku, ne le forsiranju telesa zaradi nezadovoljstva z njim. Veliko fantov v vaši starosti še ni zaključilo obdobja rasti, zato je o vaši končni konstituciji še prezgodaj zaključevati. Ostanite zdravi (brez zlorabe kemije, ki lahko privede v pravo motnjo hranjenja), aktivni in prijazni do svojega telesa!

Marija Anderluh

New Report

Close