kaj jeste mamice alergikov
Pravzaprav niti nisem sigurna, ali gre pri enomesečnem sinčku za alergijo ali so krivi moji hormoni, ker je ves pikast po obrazu, vratu, glavi in trebuščku, vendar bi vas vseeno prosila, da mi poveste, kaj jeste mamice, ki ste na dieti. Jaz sicer sumim mleko in bom poskusila najprej ukiniti vse mlečne izdelke. Problem pa je, ker že sedaj, ko sem jedla tudi mlečne izdelke, nisem vedela kaj sploh naj jem in je bil moj jedilnik zelo skromen (kakovostno), količino pa nadomeščam s kruhom, ki ga pojem res preveč in ga moram resnično ukiniti. Problem je predvsem zajtrk in pa večerja. Resnično ne vem, kaj naj jem, saj za zajtrk ne upam drugega kot kruh namazan z marmelado, pa še to ne vem, če otročku ne škoduje.
Prosim povejte mi torej , kaj jeste za zajtrk in večerjo.
Resnično bom hvaležna za vsak nasvet.
Tudi jaz sem najprej posumila na alergijo na mleko in izločila vse mlečne izdelke. Kasneje se je izkazalo, da je moj sin res alergičen na mleko in jajca. Jedla pa sem kljub temu zelo raznoliko. Za zajtrk jem razne kosmiče (v sestavi preveri da ne vsebuje sledi mleka)s sojinim ali riževim mlekom, riževe tablice namazane z marmelado ali sojino margarino. Teh tablic je veliko vrst in meni osebno so všeč. Potem obstajajo sojini jogurti, sojini deserti, kuham puding na riževem mleku z okusom vanilije ali na vodi z jabolkom. Predvsem pa pojem veliko sadja.
Tudi meni je bilo na začetku težko, ker obožujem sir, vendar ko sem ugotovila, da je v trgovinah velika ponudba tudi za alergike, je bilo veliko lažje. Po navadi grem do polic z oznako zdrava prehrana in res se dobi veliko različnih stvari. na začetku je težko, ampak kar gre. Še lažje pa je ko vidiš, da kile izginjajo!!
Lp,
Maja