Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Kaj JEMO ali SMO JEDLI v sredo, 28. septembra???

Kaj JEMO ali SMO JEDLI v sredo, 28. septembra???

Sej sem prebrala, kaj ste napisale in tincino sporocilo je bilo napisano kot da skuta ni ok za vecerjo. Ne vem, zakaj se ti razburjas

Ne, ne, narobe si me zastopla! Ker si se strinjala, me je zanimalo kaj še vse ješ, da mi daš še kakšno idejo! Čeprav milkey way-a se bom držala stran 🙂 Me lahk potegne noter…

Naresim si pizzo iz polnozrnatega testa z gobami in trzazsko omako, pirine ali sojine testenine s cesnom poprazenim na olivnem olju, testenine s cebulo na isti nacin, testenine s pestom doma narejenim brez parmezana, zeliscno pogaco, vcasih si specem listnato testo…

Kratko in jedernato, pa še vedno bolj malo. Kg, ki bodo šli dol ta teden, ne bom upoštevala v statistiki. Saj kakor izgubljeno, tako verjetno tudi pridobljeno. Čeprav upam, da ne. Ampak nikoli ne reci nikoli.

Z: 2 Sunny biska, 2 dl posnetega mleka 1.5% mm
M: sok dveh pomaranč in dve uri likanja
K: zelenjavna enolončnica brez krompirja (1 krožnik)
M: 1 LCA jogurt
V: 50 g piščančjih prsi v ovoju, 30g lahke Livade, 3dl kakav (mleko 1,5% mm) plus umetno sladilo

lp

Julija

Danes pa malo izven plana:

Z: p.kruh, skuta z malce dijonske gorčice in kolešček puranje šunke
M: isto
K: mongolska govedina, kalčki in malo riža pri Kitajcu
V: en ta majčken EGO

Z: kosmiči (ovseni,pšenični) z mlekom, kava z mlekom
M: jabolki
K: ohrotove klobasice, pečene ajdove rezine, zelena solata s krompirjem
M: skuta
V: tuna v slanici, paprika

Babica, še vedno čakam na recept za goveji carpaccio. Lepo prosim.

metka

Listnato testo sam spečeš? More bit zanimivo, pa pizza tut. Morm se naučit naredit polnozrnato testo (oz. sploh testo:-) ), pol pa tut jst palim na pizzo. Mljask!

Metka, oprosti prosim! Izgleda, da sem spregledala tvojo prošnjo.

Evo ga:

goveji zrezek malo posolim, natrem s česnom, tesno zvijem v klobaso, to pa v folijo in dam v zamrzovalnik, da zmrzne.

Zmrznjenega narežem na salamoreznico, ali pa na roke z ostrim nožem, gre prav tako lepo, na tanke rezine.

Rukolo operem, nanjo dam carpaccio, polijem z malce olivnega olja, balzamičnim kisom, dodam še malo česna (po želji) in sol, ter rahlo premešam. Odlično paše še malce parmezana.

Zraven odlično paše polnozrnat kruh. (punce pravijo-ne za večerjo, raje za kosilo)

Dober tek!

Babica, najlepša hvala. Bom naredila v nedeljo. Lahko namesto rukole kaj drugega?

metka

verjetno lahko, jaz nisem še probala. Rukola ima specifičen okus in carpaccio brez rukole bi bil čisto drugačen.

LP!

Še jaz 🙂

zajtrk : dve jabolki, 300g
E (kcal) B M OH vl.
120,0 0,0 0,0 30,0 6,9

Malica : rižota z gobami , zelena solata
riž 100g gobe 100g solata 100g olje 5 g

E kcal B M OH vl.
379,9 10,4 1,5 81,2 6,4

Kosilo : Puranja krača 200g ,zelena solata 100g , polnozrnata bombetka 60g olje 5 g

E kcal B M OH vl.
551,5 47,1 28,7 26,2 6,6

Malica: jabolko 100 g
70 kcal

Večerja : Puranja krača pečena 100g paprika kisla 80g
E (kcal) B M OH vl.
193,6 21,4 11,6 1,0 1,1

lp Medi

bay Medi _________________________________________________________ Naj vam znotraj vedno sije sonce, ne glede kakšno vreme je zunaj... Prijatelj je človek, ki ve vse o tebi, in te še vedno ima rad.” Elbert Hubbard

Skutino pecivo sem prerezala na 8 kosov, namesto na 5, torej vsak kos = 8gOH :). In ful je dobro. Sploh, ko se ohladi in malce strdi.

Evo… Copy – Paste… od napisanega!!!

Preberi PRVI stavek…

…….
Rastagirl…

Komot poješ za večerjo sadno skuto. Za moje pojme bo še bolje, kot če poiščeš kašne sladkiše 😀

Drugače pa imajo mačke prav. Jaz nisem vedela, da si na 3md. Zato sem tako komentirala kot sem. Sem mislila, da si le na “zdravem” prehranjevanju.

Če si se odločila za 3md dieto pa ti priporočam, da jo izpelješ do konca. Če bo nuja in lakota pa si za malico privošči kak sadež. Ni ravno po pravilih, a vseeno bolje od kakšnih drugih dobrot.

Potem pa, ko boš s tem zaključila se bomo pa drugače borili. Da bojo kilogrami ostali izgubljeni 🙂

A je prav???

Če pa te kaj zanima kar vprašaj. Ti bomo v veseljem pomagale. In tudi, ko pride kriza – tolažimo 🙂

Lp sonček

Naklučij ni, vse se zgodi z razlogom! 🙂

:………….

Lp sonček

Naključij ni, vse se zgodi z razlogom! :)

Ne vem sicer kdaj imaš kosilo, jaz ga imam bolj pozno, zato do kosila jem zajtrk in 2 x malico. Ob 10.h sadje, ob 13h zelenjavo (paradižnikl, ali papriko, ali kumaro), ob 16h pojem kosilo, potem pa ob 18.30, še nekaj malega . Tako sem delala tudi, ko sem šla prvi krog 3md in v enem mesecu in pol izgubila 11kg. Nikar pa ne stradaj, saj ne boš dolgo zdržala!

Pozdravček

Hojla…

ZAJTRK E (kcal) B M OH vl.
200ml mleka 257,9 14,4 1,5 46,7 1,3 (g)
50g Kellog’s Special 22,3 5,2 72,4 (%)

MALICA E (kcal) B M OH vl.
60g grah.žemljica 204,5 13,9 4,8 26,4 4,3 (g)
40gpiš.šink beli pišč.p.v ovoju 27,2 21,1 51,6 (%)
40g Ajvar

KOSILO E (kcal) B M OH vl.
100g grah, 60g r.riža 310,7 14,0 4,3 54,0 10,0 (g)
20g parmezana 18,0 12,5 69,5 (%)

MALICA E (kcal) B M OH vl.
50 orehov 219,5 11,2 13,5 13,3 1,3 (g)
250ml mleka 20,3 55,5 24,2 (%)

VEČERJA E (kcal) B M OH vl.
150g jajce – celo 432,0 37,0 18,7 29,0 4,1 (g)
80g banane, 150g skute 34,2 38,9 26,8 (%)
20g rozin

SKUPAJ E (kcal) B M OH vl.
1424,6 90,5 42,8 169,4 21,0 (g)
25,41 27,04 47,56 (%)

Lp sonček

Naključij ni, vse se zgodi z razlogom! :)

Beri bolj pazljivo, preden napadaš – s skuto ni nič narobe, gre se za malice, tiste musli rezine, ki naj nebi bile sestavni del 3md

Na začetku je bilo res težko. Bila sem navajena na ogromne količine hrane – razne čokolade, sendviči, pašte – ampak res nenormalne količine. Potem pa je bila itak kriza, ker sem količino kar naenkrat zmanjšala. Prve dneve sem imela kot nekakšno abstinenčno krizo. Ne vem kako mi je ratalo, sem bila že oblečena, ključi od avta v roki, da grem v trgovino po nakupih (se ve kaj, ne) in sem se ustavla, ulegla na posteljo, se sprostila in kriza je šla mimo. Ko pa gre teh nekaj dni mimo, je vse OK. Itak pa s tem ko ti hlače vedno bolj opletajo okrog riti, dobiš zagon za it naprej. Ti kar vstrajaj! Še to, ne se držat pravil zaradi nas, ki smo ti ‘zatežile’, drži se jih zase. Saj prekrška ne napišeš na forum, pa ti nobena ne teži. Važna si ti, sama.

New Report

Close