maychi in babica…
moj namen s tole dieto je čist taprav! …če ne bi bil bi itak že kilo čokolade pojedla pa je nisem niti košček še (kar je za mene ekstra neverjetno!:-)
ampak sem mal brskala po forumih tud na mojplanet in baje (sej tud sama mislim tako) je vredu, če tako čutiš (da ti telo tako “pravi”), je bolje pojest mičken kos kruha na sadje dan kot pa da čez dva tedna ne zdržiš več in sežeš nazaj po vsem. Sem pa ful vesela, da ste prebrale moj jedilnik in ga pokomentirale!! res-hvala! …glede večerje na drugi dan – kot sem zapisala v oklepaju, nisem bila doma, ampak v kinu, tako da ni bilo izbire lih, da pa ne bi prou nč jedla pa ne bi zdržala 🙁 Žitne polpete včerej na beljakovinski dan ne bi jedla drugače, ampak me dop. ni bilo doma in je kuhala tašča, pa sem pol pojedla enega in pol (in jo informirala za drugič, da ne bo jezna če ne pojem!)… drugače si rada sama pripravljam iz koščkov soje (včasih dodam zelenjavo) polpetke… ne jem mesa, tak da se mi zdi pametno kej takega na B dan! Kruhu se bom počasi itak čist odpovedala… ampak bom rajši bolj počasi, da ne bo preveč šok. Hmmm, sadje zjutraj mi pa lih ne gre… zato je večinoma samo po en kos sadja… no, dones so že ble 2 pomaranče!!
tako da, z dieto mislim resno… je pa to prva dieta v življenju (prej ni bilo potrebe-ooo kok je blo fajn)… in se mi zdi, da je ta še najbolj ok-sem jih več preštudirala pa večinoma je dost mesa v jedilniku (jaz ga ne jem !!)… me pa nekej moti – kot ste opazile, malice popoldne… MISLITE, DA JE TO DOST NAROBE?? ker jaz ne vstanem lne vem kok zgodaj in pol če nimam dop. malice bi jo lahko imela popoldne?? zvečer pa spet dolgo bedim in sem pol ful lačna če vsej sadja ne jem za popoldansko malico… PROSIM DEJTE ŠE TOLE POKOMENTIRAT! Hvalaaaaa
Nitty, me veseli, da misliš resno in ne kar tako malo:)
Ampak tisti kruh na sadni dan je še vedno GROZNO VELIK prekršek. In tisti/a ki pravi, da je bolje, da se ga poje košček na ta dan, si meče pesek v oči in laže sama sebi. Če pa 1 dan ne ješ kruha, pa to res ni razlog, da bi po 14 dneh obupal. To je samo zavajanje (sebe in drugih) in tolažba. Ne nasedaj takšnim besedam! Če si se res odločila, se drži tistega, kar je napisano v knjižici. Jaz npr. na sadni dan nisem jedla niti zelenjave, ker v knjižici ni nikjer omenjena, sem zeloooo vztrajna in trmasta punca;):D
Glede popoldanske malice-je res ni. In mislim, da ti tista popoldanska malica čisto nič ne pomaga, da npr. ob polnoči nisi lačna. Za kosilo MORAŠ pojesti tolik, da do večerje ne čutiš lakote!! Potem pa za večerjo pol manj in ni vrag, da ne bi zdržala. Pij ogromno vode/nesladkanega čaja, kadar boš zvečer začutila lakoto.
Sadje se pa lahko je samo dopoldan oz. na prazen želodec. Po kosilu pa imaš v želodcu še vedno hrano in sadje (če ga poješ) začne v želodcu gniti-od tod napihnjenost in vetrovi;)
Tako, da ti priporočam, da za kosilo pojej raje malo več, pa čeprav to pomeni poln krožnik in še malo. Po večerji pa tudi ne smeš čutiti lakote. Če pa že….pa skodelica ali 2 vročega čaja. Verjemi pomaga.
maychi!
imela sem že drug sadni dan in ta je šel bistveno bolje… jedla sem samo sadje in oreščke (zadnjič še nisem vedela da so oreščki dovoljeni!) Knjige si ne mislim kupovat, sem si pa vse prebrala, ampak me moti ker za nekatero hrano eni pravijo na ta dan, drugi na drugega… kot npr. zelje&repo, eni rečejo na B dan, drugi na Š!?
dosti več tudi zdej pijem… čeprav ko sem lačna kaj dosti to ne pomaga… no, edino čajčki pašejo… glede količine kosila pa se s tabo ne strinjam!!!!! ker 100% ni boljše, da poješ ful za kosilo, samo zato da ne bi jedel malce popoldne… to ni zdravo! boljše je, da poješ nekaj malega za kosilo in potem nekaj malega za malico – to je zdravo prehranjevanje!! če pa je ok samo s kosilom in potem večerjo pa verjamem,da je za to dieto najboljše.