Dobro jutro!
Ta nedelja je res nekaj posebnega – sonček, veliko pozitivne energije.
Kar čutim, da ima luna preste vmes- jutri je polna, jaz pa verjamem, da pola luna pove, da naj bomo tudi mi polni vsega dobrega.
Kaj se bo danes jedlo?
zajtrk : tuna z limonco in košček domačega kruha , zeleni čaj ++++
malica : pomaranča
kosilo : goveja juhica z zdrobovimi žličniki, govedina v čebulni omaki in tenstan krompir, kitajsko zelje in radič s fižolom ++++
malica : banana
večerja: sojin polnovredni proteinski napitek z breskovim sokom ++++
++++ 3x vitamini in vlaknine, 2x omega 3, 1x minerali s C vitaminom in napitek z antioksidanti
Lepo se imejte, sonček vabi na zrak…..Andreja
Ja tole je pa res raj Andreja!
Čeprav je tudi pri nas lepo, sončno, lepa nedelja. Pri nas na Brezjeh se je dopoldne kar gužvalo ljudi pred cerkvijo, da sem se komaj mimo zbasala – na bazen seveda! Hehe, sem se že ful poboljšala. Danes sem dve uri, skoraj polni dve uri plavala in šla 30 krat gor in dol po olimpijcu (prejšnjič ko sem šla, je blo prvič in sem šla 18 krat!). Torej se poboljšujem, a???
Na sporedu pa je (bilo) danes:
Z: in M: preskočila zaradi plavanja
K: kuhana govedina, kos rženega kruha, zelena solata
V: ne vem še, verjetno nekaj mesnega
Lep dan in obilo sončka vsem!
Bravo Sandra, bazen imaš najbrže pri roki, da si bila tako pridna. Veš kaj bi ti svetovala? Kadar takole plavaš , si prinesi s seboj še kakšen liter vode in jo nekaj popoij pred , v glavnem pa po plavanju. Boš videla, da je to tako dobra stvar. Lahko pa si prineseš s seboj kakšen sadež, da dobi želodček malo za delat.
Še bolje bi bilo, če bi si privoščila proteinski napitek, ki zadovolji cca 50% dnevnih potreb hranilnih snovi, a to je odločitev posameznika. Zakaj pravim še bolje? V napitkih je dovolj hranilnih snovi, a maščob ni preveč, tako lahko kuriš tiste, ki jih imaš odveč, mišice pa dobijo nove obnovljene proteine, ki jih nekaj potrošimo med plavanjem in tako maščobe gredo, mišice pa se ohranjajo. Telo dobiva lepo obliko in veselje je tu.
Pa lep pozdravček, Andreja
Jaz pa danes takole.
Z: ananas (kar velik kos)
M: ržen kruh, marmelada b.s.
K: goveja juha, puranji zvitek z bučkami in sirom, zelena solata
M: pol koščka čokoladne torte (packa!!!!)
V: jajce “ocvrto” na vodi, zelena solata
Zdaj bom nekaj časa poskušala takole s sadnimi zajtrki. Bomo videli, če bo počutje kaj boljše. Danes je bilo kar ok.
Lep sončen preostanek dneva. Upam, da ste sonček izkoristili v polni meri. Jaz sem ga. Uro in pol dokaj hitre hoje.
Na primer kakšen proteinski napitek imaš v mislih Andreja? Od sadja al…?
Mogoče bi drugič res pred plavanjem pojedla en sadež, hm…mogoče res ja. Naslednjo nedeljo imam pa sadni dan, pa se zarad tega zdaj sploh ne veselim plavanja…:O( Po plavanju sem tako lačna, a…zdej nej pa pol sam sadje jem, pa solato…ohhhhhh
En lep sončen dan je za nami,kosmo si nabirali moči za delovni teden.
Moje prehranske navade so prilagojene mojemu trenutnemu razpoloženju.
Danes je bil en lep dan.
Zajtrk je minil ob skodelici ovsenih kosmičev z mlekom, nadaljevala sem z kavo z mlekom.Dopoldne sem spekla krhke flancate ,probala cele tri, za kosilo pa je bila juha, zrezek (mini dunajc ), kitajsko zelje in malo krompirja.
Popoldne pa sem naredila otvoritev sezone pri naši brunarčki na V.V. in z dobrimi prijatli smo spili kuhano vino, odrli dobro debato, naredili dober krog čez hrib, pa je bil popoldan zaključen. Za večerjo pa sadni jogurt .
Bil je res lep dan, pa še flancate so vse pojedli, kar mi je bilo v veliko zadavoljstvo.
Lep teden vsem skupaj, jessica
hej ženskice!
bom še jaz delila z vami moj jedilnik… napišem kar za vse te moje prve dni 3MD, ker nisem bla vsak dan na netu…
1.DAN (8.2.06)
beljakovinski
Z: 2 kivija
K: umešane jajčke z paradižnikom, papriko in čebulo + kos kruha
M: jogurt
V: dva mala kosa kruha s poli salamo in malim koščkom sira + kisle kumarice
2.DAN
škrobni
Z: 1 kivi
K: krompir, solata in zelenjavna juha + kos kruha
V: corny, kokice (nisem bila doma)
3.DAN
OH
Z: 1 mandarina
K: pašta s paradižnikovo omako, solata
M: kokice
V: 2 kosa kruha z medom
4.DAN
sadni (sadno-zelenjavni)
Z: 2 mandarini
M: jabolko
K: juhica-zelenjavna (2dcl) + 2 mandarini
M: juhica-gobova (2dcl)
V: solata (kitajsko zelje+popečene rezine bučk) + majhen kos kruha
+ 2 mandarini (bedela dlje časa)
5.DAN
beljakovinski
Z: 1 pomaranča
K: 1,5 žitnega polpeta, špinača, kitajska zelenjava, solata (kitajsko zelje), kos skuha, kapučino
M: jogurt-napitek (probio malina – 230g)
V: 3 majhne kose kruha z ribjo pašteto z zelenjavo
takole… sej kar gre… prvi sadno-zel. dan sem tud prestala… ta mi je bil najtežji, sem mogla pol za večerjo en mali kos kruha pojest 🙂 počasi ga spravim z jedilnika, nočem kar naenkrat… aja, če kaj narobe jem bom vesela opomb!
No, pa je vikend za nami.
Zjutraj sem pred kavo popila sojin napitek, pa še stare klementine sem pojedla
ob 10ih sok dveh rdečih pomaranč z vodo
Z: ob 11ih kruh s semeni, domač ajvar iz pečenih paprik in jajčevcev
M. ob 13ih voda, ki sem jo nesla s seboj iz Mosteca na Rožnik ob vseh tistih flancatih, ki jih tam prodajajo
K: ob 14:45 kisla repa in hrenovka
V: ob 18:30 jajčna frtalja s porom, česnom in zelišči
papa
Nitty, ne vem, kako “resno” si na 3MD…Če se držiš strogo, delaš kar nekaj napak…
Med kosilom in večerjo NI malice.
Na sadni dan si naredila kar velik prekršek (saj veš;))-kruh. In kruh je samo pri kosilu (1 košček!!!) pri večerji pa ne.
Pa za zajtrk pojej več sadja. kivi ali mandarina ni nič.
Pa upam, da si si na sadni dan juhe skuhala sama, da ne uporabljaš tistih iz vrečk.
Pa ne bit jezna, ker sem pokomentirala…da potem ne boš razočarana, da ne gre dol, tako kot bi rada;)
Oprosti, ampak če se greš 3MD, se pojdi to, ali pa nič. Do sedaj imaš vsak dan kaj narobe:
1.dan-popoldne ni malice, večerja mora biti isto kot kosilo, če pa že ni, za večerjo ni kruha in različnih beljakovin (sir, meso) se med seboj NE meša
2.dan-večerja čisti kiks
3.dan-malice ni, smo rekli
4.dan-to si ugotovila že sama-kruha ni za večerjo
5.dan-žitni polpet NI beljakovina, malica odpade, kruh za večerjo odpade
Ne vem, ne vem….
Premisli. Morda pa dieta ni zate.
LP!
Tale forum prebiram že nekaj časa in tvoji proteinski napitki vedno vzbudijo moje zanimanje. Ali mi lahko kaj več o njih pošlješ na mail?
Hvala in lep pozdrav.
Moni
-pomaranča
– Z: p.kruh s kislo smetano
– K: morski pes na žaru, veliko kuhane zelenjave(stročji fižol, kolerabica, cvetača, grah), zelena solata
-M: polnozrnati mafin brez sladkorja
-V: Jogurt z lanenimi semeni
Pa en dooolgi sprehod z mojo piko v vozičku (ker ta večjega ni bilo z nama, sva držali kar tempo – sem bla čisto mokra, ko sva prišli domov)
Ojla!
Nisem vedela al je tisti…vitalnost na gmailu, pa ti kar dajem mojega:
[email protected]
Čau