Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? kaj je z našimi zdravniki??

kaj je z našimi zdravniki??

Zanima me zakaj zdravniki v bolnišnicah ne opravljajo svojega dela bolj odgovorno? Ali imam samo jaz slabe izkušnje z bolnicami in doktorji?

Lani sem bila na koncu z močmi, nisem mogla več nositi tega prekletega bremena na sebi…. odšla sem k svoji zdravnici, ji povedala da leto dni nimam menstruacije, da padam v nezavest, da imam vsakodnevne grozne glavobole…. in ona nič, rekla ni nič, sploh ni vedela kaj naj mi reče in me poslala domov. Naslednji teden sem prišla zopet, se zlagala da me glava boli samo v levem predelu, da me grozno moti svetloba, zvoki, poleg tega pa mi pred očmi švigajo zvezdice… Hja pa sem dobila napotnico za v bolnico! Imam baje migrenske napade ?!?! Pa anemijo, pa sekundarno amenorejo…Končno, se mislila, sedaj bodo videli in mi svetovali me pozdravili, končno. Pa nič, zopet nič… ne opazijo da so vse to le posledice, posledice te preklete groze zaradi katere sem tukaj… Ginekologu se z mano niti pogovarjat ni dalo, sobni zdravnik pa ni mogel najti povezave med glavoboli, amenorejo, izgubo zavesti, ranami na rokah… nič ostala sem 14 dni, opravila eeg, ekg, tc, mri, kri so mi vzeli nevem več kolikokrat…. pa nič, kaj jim pa je??? Na viziti sta me psihijater in psiholog samo ošvrknila spogledom. Nisem jima povedala, ker psihosomatskih obolenj sploh ne jemljejo resno, ne želim slišati stavka – saj si sama kriva. Pa nič, sem odšla domov in zapadla v še hujše stanje, skoraj ni več upanja, kdo naj mi pomaga če niti sami presvetli doktorji ne opazijo da je nekaj narobe??? A jim moram sama povedat diagnozo?? Ne morem, preprosto ne gre… zakaj ne vidijo sami??

In kaj je narobe s tabo? Če veš, zakaj jim ne poveš svoje teorije. Mogoče bi te poslušali in potem skušali ugotoviti.

In zakaj si ne poskušaš pomagati sama, če veš, kaj ti je? A raje trpiš in čakaš, da bo nekdo le ugotovil, kaj ti je, čeprav že sama poznaš diagnozo? Ne razumem….

Spoštovani!

Domnevam, da ščitnica igra kot je treba (po vseh preiskavah) in da si verjetno shujšala preko vsake mere (anoreksija, bulemija?) ter imaš hkrati kopico problemov. Poišči si drugega zdravnika ali pa pojdi k psihiatru, ni nujno da tiščiš v bolnišnico.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Kje ti pa naredijo vse preiskave za ščitnico? Pred leti sem se zdravila za ščitnico. Ko je bila na Nuklearni še dr. Budihova me je res skrbno pregledala in šele po dodatnih preiskavah ugotovila, da mi ščitnica ne dela v redu. Nekaj let sem jemala Vobenol, nato se mi je stanje uredilo in sem imela nekaj let mir, nakar spet tećave. Enake kot prvič. Zdravnik mi je dal pregledati kri.Ker pri meni tista običajna krvna preiskava ni nikoli pokazala posebnega odstopanja, mi je dal napotnico za pregled ščitnice. Najprej sem nekaj mesecev čakala na vrsto, potem sem morala tešča čakati še vse dopoldne, čeprav sem bila naročena ob 10. uri, nato pa me je zdravnik odpravil v 2 minutah. Naštela sem mu vse težave in tudi ščitnica je vidno povečana, on pa je samo mrtvo hladno rekel. če boste imela težave, pa spet pridite. Sploh si ni dal dopovedat, da ne bi hodila k njemu, če ne bi imela težav. To se je zdogilo trikrat. Zdaj imajo pa sploh drugačen red: vzamejo te samo če tvoj splošni zdravnik pokliče tja. No, zdaj si bom pomaga s strani uradne medicine tako osovraženo alternativo — za začetek s homeopatijo. Ne vem, kaj tako udrihajo čeznjo, saj nam na koncu ne preostane drugega, če nas pa zdravniki uradne medicine nočejo pregledati.

Spoštovani!

Tam gre tudi za posel, tako kot če greste v samoplačniško ambulanto. Če bi “uradna” medicina delala po enakem ključu, bi imeli v Sloveniji lahko vsaj še 10 bolnišnic velikosti Kliničnega centra. Himeopatija vam pri ščitnici ne bo mogla pomagati, lahko pa vpliva na vaše počutje, še zlasti, če ste navadno naleteli na tako “prijazen” sprejem.

Pri ščitnici gre za dva problema: Prvega je možno enostavno odkriti in kasneje nadzorovati z merjenjem ravni hormonov (preveliko ali premjahno delovanje), kar lahko opravite pri vašem zdravniku. Drugi (domnevam, da je to pri vas) pa je povezan s povečano ščitnico, ki pa še normalno izloča hormone. Pregled hormonov je tu na mestu obdobno, da se odkrije ev. iztirjenje, bolj pa je pomembno ultrazvočno spremljanje velikosti ščitnice – a to zaradi lokalnega pritiska in videza.

Poleg centra v Ljubljani vam bodo prijazno pomagali v Diagnostičnem centru na Bledu in če se ne motim, iste usluge nudi tudi eden izmed zasebnih centorv v Ljubljani. Klinika za nuklearno medicino je prezasičena s številnimi bolniki in sami zaposleni pač brez spremembe oranizacije (in s tem povezanega plačevanja) ne morejo kaj prida storiti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Glede na to, da sem večkrat zaman šla na Nuklearno na pregled ščitnice in da mi ni nihče znal povedati, kdo in kje naj bi imel samoplačniško ambulatno — tudi na Zdravniški zbornici ne — sem se pač odločila, da alternativo. Že če se bom zaradi tega bolje počutila bo nekaj, kajti uradna medicina za moje slabo počutje nima posluha.

Najboljši strokovnjak za ščitnico je prof. Porenta, ki dela samoplačniško v Peters’ cardial. Tam boš lahko dobila vse preglede in pomoč na enem mestu.

A na napotnico? Neumno se mi namreč zdi, da bi še enkrat plačevala tisto, kar sem tako rekoč že dvakrat — obvezno in dodatno zavarovanje.

New Report

Close