Najdi forum

moj sin je star4,5 let in je dvojček,ima hudo srčno okvaro in ničkoliko prirojenih okvar….pri 1.letu je prišlo do hude plučnice iz katere se je komaj zvlekel,po treh mesecih je sledila prva reanimacija(ima 4 srčne operacije za seboj)….mene pa zanima(do plučnice je znel veliko,poiskati dudo,sprejeti igračo,obrnil se je ko si ga poklical po imenu,bil je zelo glasen,znal reči ma-ma…skratka zaostajal v razvoju pa vendar je šlo)zakaj je po plučnici izgubil vse to kar je znal,imel je levo stran paralizirano,pa naj nebi bilo okvare možganov?zadeva se sicer popravlja zelo počasi,leva stran je začela funkcionirati,govora ni,ni glasu…kaj se je zgodilo?upam da razumete kaj sprašujem morda bi morala bolj strokovno vprašati?

Desire,

točnega vzroka, zakaj je pri vašem sinku prišlo za stragnacije (oz. je »pozabil«, kar je znal in vedel) in paralizirane leve strani (roka, noga ali oboje? Ali pa obraz?), žal ne vem. Za paralizirano stran bi lahko bil vzrok v pomanjkanju kisika (reanimacija?) – vendar samo ugibam.

Včasih se pri nekaterih otrocih, ki zaostajajo v razvoju in imajo »kupico prirojenih napak«, zgodi, da jih kakšna bolezen pahne v razvoju stopničko ali dve nazaj (lahko celo več!). Ti otroci včasih potrebujejo tudi več mesecev, da se vrnejo na nivo, kjer so bili pred boleznijo.

Izgleda, da se je to zgodilo ravno pri vašem sinku. Govora najverjetneje ni, ker še motorično ni dosegel nivoja, ki ga je imel pred boleznijo (ne zna vsega, kar je znal prej) Pomembno pa je, da v tem času redno obiskujete fizioterapevta in logopeda. Z njuno pomočjo se boste hitreje vrnili tam, kjer ste bili in spodbujali njegov razvoj še naprej.

Lep pozdrav, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close