Najdi forum

Nisem prepričana, če moja ema spada v ta forum…

Se komu dogaja tole:

Zaspim (podnevi ali ponoči – ni pomembno), telo spi, duša je budna. Vse vem, “vidim”, slišim, razmišljam lahko o enačbah 🙂 …….. vendar ne morem se premakniti. Oči imam zaprte, s telesom ne morem “upravljati”, čeprav hočem, se trudim, nimam dovolj moči, da bi se premaknila ali obrnila ali dvignila glavo… Včasih se kar prepotim, tako rinem in rinem.

Ne vem, če razumete, morda je kje kdo, ki doživlja podobno, ta me bo razumel. To se ne dogaja vsak dan, včasih po cel mesec ne, včasih pa se bo cel teden.

Kaj bi to lahko bilo???
Naj povem še, da me takrat zelo strah.

Tvoje vprašanje ni s področja parapsihologije, zato spada k nevrologom in navro-fiziatrom. Čim preje se prijavi za temeljit pregled. ker gre za resen simptom.

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ne vem, če pišem tako nerazumljivo ali me prebirajo nekateri nerazumljivo. Parapsiholoških problemov na tem forumu ne obravnavamo! Zgornji problme spada k nevrologu ! Za dopisovanje ima marija229 odprt e-mail naslov , Umetnik pa skritega. Če si želita dopisovati preko zasebnih sporočil, je to mogoče pod pogojem, da imata obadva v rubriki “MOJE NAMIZJE ” odprt e-mail naslov.

Pozdravljeni, imam vprašanje na katerega upam, da vi imate odgovor. Pred približno enim letom se mi je začelo dogajati, da ko zaspim v prvi spanec, me nekaj zbudi, in se komaj zavem kje sem. Ta občutek je vedno isti. Predno pa se zbudim, pa me vedno preganja občutek, da sem pozabila nekaj opraviti, občutek zaradi tega opravila, ki ni narejeno je kar grozen, ker me skoraj zaduši. Upam, da sem kar razumljivo napisala, kaj naj storim oziroma kam naj se obrnem?
Hvala lepa za odgovor in lepo poletje 🙂

To je pa drugačen problem, kot dosedanji. Kaj se zgodi, če gremo s polnim želodcem spat? Ne moremo zaspati ali pa se vso noč premetavamo, se potimo itd, ker želodec pač dela in ne more oz. ne sme zaspati. Kaj bi bilo, če gremo spat s polnim mehurjem? Ne zaspimo ali pa se prebujamo in nas tišči. In čemu naj bi bilo z mislimi drugače??????? Pustite misli in probleme pred vrati spalnice, pa bo sen čisto drugačen.

Hvala za odgovor gospod Igor, verjetno bo to res, samo še vprašanje, zakaj pa se počutim kot v ničemer, prostor ni prostor, predno se popolnoma zbudim in zavem kje sem me skoraj zaduši, pa tudi utrip srca je ” na full”. 🙂

Normalno zaradi dveh vzrokov:

1. Domnevam, da imate nizek krvni tlak in preden se ta ustali vsaj približno na normali, se počutite “malo čudno”;
2. Zelo verjetno trpie tudi za DNV ( nevrevegetativna distonija ), kar ne bi bilo nič čudnega, če nosite probleme s seboj v posteljo. Razbijanje srca je “sompatična reakcija” – del živca vagusa, ki ureja vaše vitalne funkcije ( simpatikus jih pospešuje ) je izrazitejši od dela, ki jih zavira ( parasimpatikus ).

Svetoval bi kakšne sprostilne dejavnosti, avtogeni trening, jogo itd, morda tečaj tai ji quana….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close