Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina KAJ JE TO ?

KAJ JE TO ?

Dober dan!

Že nekaj časa se mi občasno moti, boli me glava, v rokah – dlaneh pa občutim mravljince. Bila sem na preiskavi krvi (slabokrvnost). Kri je OK. Kaj bi to bilo ?

Hvala za odgovor

Spoštovani!

Povejte še kaj. Tole je premalo podatkov, da bi vam pripisal napde tesnobe.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Glede na to, da delam z računalnikom (8 ur) in imam že iz otroštva ukrivljeno hrbtenico (scoliozo) in seveda večkrat bolečine v delu hrbtenice. Ali so morda ti glavoboli povezani z prisilno držo in gledanjem v PC. Če so, kako se da to ugotoviti, ali s slikanjem glave ali hrbtenice? Boleče mesto je zadnji del glave, na vrhu glave in v zatilju. Kako si lahko pomagam pri glavobolu (s tabletami – aspirin…)?

Hvala za odgovor !

Spoštovani!

To je skoraj zagotovo posledica enoličnega dela in enostranske obremenitve hrbtenice – vratu in mišic. Potrebne bi bile vaje na pol ure po pet minut, oz. vsak trenute, da razgibate vrat do skrajnih leg v vseh smereh, pa tudi vaje za krepitev vratnih mišic. Sama skolioza pri bolečinah v vratu ni tako bistvena, lahko pa pričakujete tudi težave v prsni in ledveni hrbtenici. Veliko časa morate posvetiti ustrezni mišični rekreaciji. Vaje vam lahko pokažejo na fizioterapiji, kamor vas lahko napoti vaš zdravnik.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close