Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca kaj je to

kaj je to

Stara 36 let, imam težave z povečanim pulzom in predvidevam, da tudi z nekaj depresije (moje mnenje). Danes sem se iz popoldanskega spanja zbudila, kot, da mi je srce nehalo biti in nisem prišla do zraka. V prsih sem čutila neko čudno bolečino (zbudil in pokonci vrgel me je ravno ta napad) Začela sem globoko dihati, da bi prišla do zraka, srce pa mi je začelo noro razbijati. Čutila sem ga, kot, da bi mi na vratu hotelo ven. TRajalo je nekje tri minute, vstala sem, hodila in si skušala sugerirati naj se pomirim. Nisem ravno srčni bolnik, čeprav mi je kardiolog pred desetimi leti rekel le, da imam tahikardijo. Pulz se giblje vedno okoli 100, največkrat več.
Ne vem ali je bil to srčni napad, zdi se mi, da sem drugače depresivna in imam precej temne misli, predvsem o boleznih. Ne znam tudi pravilno dihati, včasih se mi zdi, da ne bi dihala, če se nebi zavestno trudila. Kar neham dihati, potem pa srce ponori. Kot, da nimam stimulacije k dihanju.
Nocoj ne upam zaspati, ker se bojim, da se bo ponovilo.
Kaj mi je storiti?

HVala.

Spoštovani!
“Panični napad” se mi zdi od vsega še najbolj verjetna možnost, ko večinoma čutite razbijanje srca, strah, občutek težkega dihanja, lahko mravljinčenja okrog ust, po rokah… V takem primeru si lahko pomagate z zavestnim POČASNIM dihanjem. Motnja srčnega ritma se mi zdi precej manj verjetna. Poskusite si izmeriti število utripov na minuto, če se vam ponovi. Strah pred spanjem pa je odveč. Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala za vaš odgovor. Da sem vseeno zaspala je več kot očitno. Sicer je bil zelo slab spanec. Srce me je večkrat zbudilo (no še ne dolgo tega so me zbujali otroci), v spanju me je zeloo zeblo, čeprav imam vedno zimsko odejo (ja grozno). Zgodilo se mi je nekaj nenavadnega, ponoči me je med drugim pestil tudi glavobol (imam ga nenehno), čutila sem, kot, da bi se mi glave dotaknil zelo mrzel prst, kasneje še na ustnico. V glavnem občutek je bil točkoven in zelo hladen.

Vam je znano, kaj bi bil ta hladen občutek?
Upam, da je samo “panika”, ker se mi zdi, da me že Smrt “voha”.

Hvala za vaš trud.

Tistega s “hladnim prstom” na srečo med znaki bolezni ni. Vsekakor pa to ni tisto zapisano z veliko začetnico!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close