kaj je to?
Pozdrav!
Stara sem 30,mati,z “normalnim” življenjem,nič posebnega.Do sedaj nisem imela nikakršnih težev z zdravjem,še najmanj ne s hranjenjem.Zato sem toliko bolj zmedena,nad tem,kar se mi dogaja.Nekako tri tedne že bruham- – vsak dan (nisem noseča).Ponavadi se najem preko mere in že med jedjo me nek glas opozarja,da bo to zame veliko preveč,ampak “lakota”je prehuda.Ne morem nehati.In ko pojem,vem,da bom bruhala.In to takoj.In vsak dan si pravim:danes je zadnjič.Opravičujem se:zdaj so prazniki,veliko jemo,kaj spijemo itd…Ampak kaj takega se mi ni še nikoli dogajalo,pa praznujem že veliko let.
Naj še napišem,da sem v neki krizi,na razpotju,rada bi se odločila za neko pomembno spremembo v mojem življenju,pa kar capljam na mestu.Je mogoče krivo to?Ali gre za kak večji problem.Če je kaj resnega bi to rada zatrla v kali,preden se razbohoti.
Prosim,svetujte.Jaz pa tako upam,da sem danes bruhala zadnjič.
Lep pozdrav!
Draga Lo,
čustvene obremenitve resnično pogosto ljudje sproščamo tudi s hrano. Poizkusite se o stvareh, ki se vam dogajajo pogovoriti z nekom, ki vam je blizu in vas bo razumel.
Glede hranjenja pa, ohranite čimbolj reden režim hranjenja, ne glede na karkoli, kar se dogaja. Tako boste vašemu telesu pomagali, da bo ohranilo zdrav način funkcioniranja in vas tako posredno vzpodbudilo, da začnete reševati vaše težave na bolj konstruktiven način.
Marija Anderluh