Kaj je smisel življenja?
Evo tuki maš že celo paleto odgovorov, skopiraj tole vse spodaj v naslovno vrstico in bo:
Smisel življenja je ležanje na plaži, možgani na off in čivava na straži,…če gledaš na to z zabavne strani.
Če vzameš stvar bolj tehnično vpogled, bi lahko rekla, da je smisel življenja reprodukcija, nadaljevanje vrste.
Če pa na stvar gledaš s filozofske plati, pa se stvar zaplete. To so želeli ugotoviti že naši predniki, pa ne vem, če so podali na to definicijo. Si vprašala, zakaj smo tu? Ne vem, mogoče čisto po naključju. Od kod smo? Če mene vprašaš, rezultat mnogih naključnih bioloških reakcij, ki so povzročile nastanek živega bitja, med njimi tudi nas, ljudi.
Drugače pa se ne sprašujem, zakaj, od kje, kako, kaj je moj namen. Sedaj, ko se zavedam, da sem sama odgovorna za kvaliteto svojega življenja, ga poskušam živeti čim bolj polno. Iščem vedno nove izzive in želim si uresničiti čim več želja. In če slučajno imaš seznam in na seznamu nekaj stvari obkljukanih, potem je lahko smisel v izpolnjevanju lastnih ciljev, želja in potreb.
n.b.
Saj ednino na riti se sedi?
No kar se tiče linkov, kar je v zvezi z dobronamernostjo, mamo svoj forumček, tuki sem le ponižen gost. Pridem občasno, vsekakor pa skoraj ne mine dan, da ne pogledam na GAPE-a. In ker sem tam tok težil sem si prislužil celo nekaj administratorskih pravic, na katere sem zlo navezan, samo ne vem kaj bi z njimi.
Kdo sem? si tudi vprašala. Sem tisto za kar me sama izbereš. Če želiš prijatelja, ga dobis, če želiš nasvet, dobiš nasvet, če želiš kaj drugega, dobiš v takšni meri kot sem sposoben dati.
In veš, da čutiš oz. znaš sprejemati? Če ne veš, ti jest povem!
pa lahko mi verjameš.
n.b.
Saj ednino na riti se sedi?
No kar se tiče linkov, kar je v zvezi z dobronamernostjo, mamo svoj forumček, tuki sem le ponižen gost. Pridem občasno, vsekakor pa skoraj ne mine dan, da ne pogledam na GAPE-a. In ker sem tam tok težil sem si prislužil celo nekaj administratorskih pravic, na katere sem zlo navezan, samo ne vem kaj bi z njimi.
Kdo sem? si tudi vprašala. Sem tisto za kar me sama izbereš. Če želiš prijatelja, ga dobis, če želiš nasvet, dobiš nasvet, če želiš kaj drugega, dobiš v takšni meri kot sem sposoben dati.
pa lahko mi verjameš.
Sicer sem tole že nekoč napisala, pa morda vseeno:
Leta 1903 je Henry James v Ambasadorjih dal tale nasvet:
»Doživi vse, kar moreš: napaka je, če tega ne storiš. Ni toliko važno, kaj točno počneš, dokler imaš svoje življenje. Kajti če ga nisi imel – kaj si potem sploh imel? Kar je izgubljeno, je izgubljeno, o tem se ni treba slepiti . . . Pravi čas je katerikoli trenutek, ki ga na srečo še imaš . . . Živi !«
Pozdrav,
Miška
Živjo, MIKE.
Da, samo na riti se sedi, ampak kako sedi? Lahko sediš, kot sediš v službi, napr., lahko pa sediš tako, da se sesedeš. Ja?
Ko sem vprašala, kdo si, sem imela v mislih še en stavek, s takim, tonom presenečenja, stavek: Pa sem mislila, da si en od naših…. Ne me narobe razumeti, nič slabega ni v tem stavku, samo, no, naredila sem tisto napakico, ki jo marsikdo naredi, naslikala sem si te na osnovi nekaj postov s tega foruma. Ustvarila sem si sliko o tebi glede na to, kar sem brala o tebi. Eto, vedno znova, ene in iste napake.
Kar se pa tiče tvojega navajanja, da si tisto, za kar te sama izberem… moral bi napisati, da si tisto, kar hočeva da si. Torej, Jaz in Ti. Če sem le odkrita sama s sabo, potem si recimo ne morem misliti, da si prijatelj, če tega tudi sam ne bi hotel, da si mislim… .
Ne vem pa točno, kaj si naj mislim o teh besedah:
pa lahko mi verjameš. Torej, kaj si mislil s temi besedami?
Pa lep pozdrav.
P.S. Stran sem samo malo preletela, čemu je pravzaprav namenjena?
Torej, najprej strani! Najbolje je prebrati, preleteti, pa sama dobiš kaj in kako. Nočem tuki delat nobene reklame, pač dostikrat so nekatere stvari tam že napisane in je lažje dat link kot pa copy, paste v nedogled.
Dalje.
Kaj si ti mislila z :”sem mislila, da si eden naših”?? in kako sliko si si naslikala, oz. zakaj si sedaj doživela spremembo slike.
Ne, napisano, da sem tisto za kar me izbereš je čisto tvoja odločitev ne moja, ne obeh, oziroma, se popravim Moja iz dneva v dan manj. Simpl, Sama ti se odločiš, jest pustim. Eto, tko.
Kaj sem mislil s tem, da znaš sprejemati, da čutiš. Točno to. Do sedaj nisva imela direktne debate. Zdej jo imava.
O tem pa mi piši na mail, ti še razložim!
lp
MIKE