Najdi forum

Kaj je sir?

Kam spada sir tisti narezan na rezine?

Dala sem ga eno rezino na zrezek v omaki, pa zeleno solato zraven, pa ne več če sem prav to naredila po montiju, ker zrezek je B, sir pa mislim da je OH? ali je M??

nevem kaj vi pravte

mogoče bi blo bojše če bi si zraven skuhala jajčko trdo

sir je beljakovina. sam če misliš na unga topljenega so ponavadi ful mastni.

Hvala sem že mislila da sem naredla nov prekršek.

lep dan drejčka

Večina sirov ima več M kot B.

lp

Julija

ne razumem:

mleko je OH

sir, ki je iz mleka pa je B ali M

nekaj ne bo prav

Žal ti ne znam razložiti, kaj se zgodi z OH-ji pri fermentaciji. Očitno nekam “zginejo”. :)) Kar sem zgoraj napisala, pa je v bistvu prepis iz tabele. Mogoče bo katera druga vedela odgovor na to vprašanje. Tudi mene zanima razlaga.

lp

Julija

Kdo pravi, da je mleko OH?

julija pravi, da je mleko OH – v enem postu višje
pa tudi na deklaraciji na kupljenem mleku piše, da ima več OH kot B
jaz mleka ne pijem, me pa vseeno zanima

nekaj o tem, zakaj mleko ni OH:

http://en.wikibooks.org/wiki/Cookbook:Milk

zato tudi sir ni OH, ampak v osnovi beljakovina, seveda pa z različno vsebnostjo maščob

pa še nekaj mnenj o mleku, morda zanimivo ali pa tudi ne

http://www.skrivnosti-sveta.com/novodobne/mleko_da_ali_ne.html

Saša, ti s kakšnim posebnim razlogom ne piješ mleka ali ti pač ne prija?

Mleko se šteje kot beljakovina, ne pa kot OH.

dokler nisem brala tega foruma je bilo mleko zame beljakovina, tudi v knjigi o zdravem kombiniranju hrane se mleko šteje med beljakovine. monti pa očitno pravi drugače.
jaz ga ne pijem zaradi presnove laktoze, prenesem ga samo eno žličko v mleku, vse drugo so prebavne motnje. jaz bi rekla, da ravno zaradi tega se mleko prebavlja kot beljakovina.

Jaz pa pijem samo sojinega, kaj pa je to potem?

Saša, saj tudi Montignac ne pravi, da je mleko ogljikov hidrat.
Pri njemu je pomembno paziti samo to, da mleko, jogurt in skuto z manj maščobe kombiniramo z OH (zaradi nizke vsebnosti maščob!). Tiste z višjim deležom maščob (polnomastno) pa kombiniramo z beljakovinami!

Sicer nisem prebrala priloženih linkov, tako da niti ne vem o čem govorijo…ampak za mene je mleko/sir/skuta vse beljakovina.

Janata, sojino mleko oz napitek. Glede na to, da je soja beljakovina in glede na to, da ima več beljakovin kot OH, bi rekla da je beljakovina.

Lp, Maja

Že šest let sem na Montiju in vsa ta leta v dobri veri, da je mleko, sir,..beljakovina. Sedaj pa mi nič več ni jasno.
Najbolje, da živim v tem prepričanju še naprej..hihi, ker se nisem v teh letih zaradi tega zredila tako rekoč nič…torej, ker sem mleko in sir “mešala” samo z beljakovinami.

OH pri fermentaciji, torej laktoza služijo mikroorganizmom oziroma bakterijam kot vir hrane in energije, zato jih v mlečnih izdelkih (ne mleku) ni ali pa jih je malo. Glede tega ali je mleko OH ali B je zelo težko reči, ker je mleko popolna hrana in zato vsebuje vse telesu potrebne snovi. Koliko je v različnih mlečnih izdelkih razmerje med OH in B pa je odvisno od proizvajalca in vrsto izdelka. V svežem mleku so ti OH mišljeni kot laktoza, v mlečnih izdelkih kot je jogurt s sadjem in podobno pa so poleg laktoze dodani še drugi enostavni sladkorji (monosaharidi).

Madison23, hvala.

lp

Julija

V knjigi Lahka GI prehrana, so kot beljakovinski, navedeni siri. Mleko in ostali mlečni izdelki, pa niso opredeljeni kot beljakovine.

Kaj pa zdaj??

Julija

Mene so v šoli učili da so beljakovine meso, jajca, mleko, sir itd.
Kaj pa je res, pa ne vem…

pa, pa

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

New Report

Close