Najdi forum

kaj je s tem ogrevanjem?

res mi ni za it brskat, samo še spat, ampak me zanima – kaj je s tem ogrevanjem? kje to velja? kakih 40%?

Znana mora biti skupna poraba in skupna kvadratura površin (vseh stanovanj), ki se ogrevajo iz ene toplotne podpostaje, ki je običajno en blok, ali ena enota v večjem bloku, ki ima lahko več teh toplotnih podpostaj. Vroča voda pride do pod postaj po vročevodih iz kotlovnic.

Skupna poraba prispele energije se v podpostajah meri v kilovatnih urah.kWh.
Znani so tudi podatki odčitkov v kWh v posameznih stanovanju in s tem skupna kao poraba vseh stanovanj.
Odčitki vseh, to je uporabljena energija v stanovanjih se lahko primerja s prispelo energijo po toplovodu v toplotno podpirajo.
Znane pa niso toplotne izgube v bloku. Toplotne izgube merjenj so npr. Izgube v prostih vodih v bloku do merilnih mest-do kalorimetrov.

Dalje o teh 40% pa ti bo povedal naslednji pisec.

hvala. to me zanima zato, ker v najinem stanovanju trenutno zaradi sanacije ravna čakava oskrbnika, da na novo zmontira ure na radiatorje. niti slučajno ne mislim zaradi tega plačati centa več.

Ce jih bo vec kot polovica normalno kurila, se tebi ne bo spremenilo nic. Ce vas bo imelo 3/4 zaprto gretje, pa boste vsi placali po kvadraturi.
Placati ali ne placati pa ni izbira, ce je racun pravilen.

New Report

Close