Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Kaj je res, koga naj poslušamo?

Kaj je res, koga naj poslušamo?

Spoštovani!

Sem prijetno presenečen, da je bilo sporočilo s 5. avgusta objavljeno.
Vedel sem, da ga bo prebrala vsaj urednica. Predvideval sem, da ga bo cenzorsko zavrgla kot pred tem že dva moja prispevka. Torej, prvo priznanje gre urednici.

Newklar, zavzemam se za nepristranskost in celovit prikaz zadev. Z objavo “Zločin nad davkoplačevalci” se je vsaj časopis DELO posul s pepelom, torej je pisec članka posaredno priznaval, da je bila javnost zavedena.

Če bi tako spoznanje objavil(i) urednik(i) te posvetovalnice, bi si, če drugega ne, povrnil(i) nekaj verodostojnosti, ki jo je (so jo) zapravil(i) s pristranskim navijanjem za cepljenje in celo cenzuriranjem: eno moje sporočilo je bilo sprva cenzorsko vrženo v koš (z zamudo objavljeno šele 4. 12. ’09, menim da z arbitražno odločitvijo glavnega urednika MON), drugo zavrnjeno sporočilo pa tukaj ni bilo objavljeno, temveč le kot ugovor glavnemu uredniku Medoverneta (glej , ugovor z 20. 12. ’09).
Takrat je cenzor v primeru »Kaj je res, koga naj poslušamo?« ustvaril vtis, da zaradi »ustreznih« pojasnil nisem imel več razloga za oglašanje, v resnici pa sem bil cenzorsko utišan (!).

Sončnica, lepa hvala za spodbudno oceno!

Mitja Fajdiga
Ljubljana

Spoštovani, mnenja objavljamo praktično vedno, kadar so to mnenja; kadar pa gre za prispevke, ki posegajo na področje stroke in so strokovno nesprejemnljivi, pa jih zaradi dejstva, da gre za strokovne forume, ni mogoče objavljati.
Forum ni prosti debatni krožek, v take namene se uporablja nemoderirane forume.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Zdaj, ko je minilo leto dni od t.i. pandemije, bi bilo zanimivo slišati, kako razlagate dejstvo, da je Svet Evrope ugotovil, da je bila razglasitev epidemije nove gripe zločin in prevara. Govor poljske ministrice se je pokazal ne le kot smiseln, temveč je bila ena redkih, ki je premogla pogum, da se je uprla vsesplošni evforiji. Vi ste tedaj zanikali vsakršno možnost, (oporekali tudi govoru te ministrice), da bi lahko bilo razglaševanje pandemije pretiravanje. Sedaj so na mnogih koncih dokazali, da je bila nova gripa mnogo manj nevarna kot siceršnja. Po vsem tem… kako naj vam še sploh verjamemo?

Prilagam še enega od linkov, ki so ga objavili celo naši mediji. Kakšno je torej vaše mnenje sedaj? Priporočali ste nam dva odmerka; tukaj je jasno zapisano, da sploh nista bil potrebna. Govorili ste o visoki stopnji tveganja, sedaj se je dokazalo, da je bilo tveganje manjše kot pri običajni gripi. Govorili ste o pandemiji, ki je na koncu sploh ni bilo.

Ne vem, kaj pravzaprav berete. 10.8.2010 je WHO uradno preklicala stanje pandemičnega poteka nove gripe, KI JE POTEKALA PANDEMIČNO, trenutno pa smo v post-pandemičnem stanju, ko je potrebno natančno, budno, stalno, spremljanje gibanja povzročitelja, spremljanje anitigenskih sprememb virusa, ipd.
Pandemija je imela, hvala bogu, lažji potek in manj smrtnih žrtev, kot je kazalo v začetku. Obvladovanje in proti-pandemski ukrepi so bili, vsaj v razvitem svetu, zelo dobri.
Lahko pa bilo drugače. Antigenskih premikov, križanja virusa, žal, ni mogoče predvideti v naprej. Tudi klimatskih razmer ne. Lansko poletje in jesen sta bila npr. izjemno vroča, dolga, v primerjavi z letošnjim vlažnim, mokrim letom, ko bi bilo širjenje virusov morda drugačno.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close