kaj je narobe z mano?
Stara sem 33 let. Pred dvema letoma sem imela ginekološko operacijo (odstranitev ciste na jajčniku in endometrioza) in od takrat naprej imam velike težave. Največja je ta, da pridobivam na teži, čeprav nisem spremenila prehranjevalnih navad. Zredila sem se že za več kot 10 kg in še kar naprej ne morem shujšati, čeprav se tudi gibam in kolesarim. Drugi problemi so še izpadanje las in mozoljavost, kar pred operacijo nisem imela. Potem so še tu občutek stalne napetosti, živčnost, napihnjenost in vetrovi, zaprtost, želja po sladkarijah in OH.. Stalno mi je vroče, kar naprej moram bit pri odprtih oknih, pred spanjem pa me začne zebsti, tako da rabim kar nekaj časa, da se ugrejem. Ker sem že sama nekaj prebrala o tem, sumim da imam kandidjazo, vendar ne vem kako in kje naj se lotim z zdravljenjem. Pred tremi meseci mi je ginekologinja predpisala kontracepcijske oz. hormonske tablete, ki so nekoliko izboljšali stanje glede las in mozljev, ostale težave pa so ostale.
Prosim če mi svetujete kako naj začnem reševati moje težave, ker sem že čisto obupana. Sem že v taki fazi, da nimam volje niti it ven iz hiše, ker mi gre vse in vsi na živce, občutek imam, da me vsi gledajo češ “kaj je pa s to, da je postala tako debela”…. itd. Hvaležna bom za vsakršen nasvet ali pojasnilo.
Lepo pozdrlavjeni.