Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija kaj je narobe z mano?

kaj je narobe z mano?

Zakaj se počutim tako slabo, kaj je narobe z mano? Kar naprej sem utrujena, brezvoljna, samo spala bi doma u topli postelji… Fizično sem čisto na psu, resnično se mi ne ljubi niti hodit u službo in se pogovarjat z ljudmi. Stalno sem živčna in napeta, vsi me nervirajo, vsi so mi odveč, najraje sem sama s sabo, moti me hrup, motijo me preglasni ljudje… Ne vem. Čutim da je nekaj narobe z mano, ampak ne vem kaj. Ne vem kako to ugotovit, bojim se da nimam kakšne bolezni, ki me razjeda od znotraj in za katero ne vem…. Kaj naj naredim? Vsak dan si rečem, da bom začela s tekom al kakšnim razgibavanjem, ker vem, da fizična aktivnost dviguje tudi moralo med drugim, ampak se enostavno ne morem spravit nikamor. Ko pridem domov iz službe, se vržem na kavč in tam vegetiram dokler se ne nažrem za večerjo in potem grem spat. Najlepše mi je spat…. Ne vem kako si pomagat. Tudi moj fant je že malo navelilčan moje vsakodnevne slabe volje in brezvoljnosti, tako da moram resnično kaj ukrenit. Kako naj pridobim nazaj izgubljeno energijo in vitalnost, ki sem jo včasih imela? Kako naj se spet začnem zabavat in smejat? Kaj je narobe z mano, mi zna kdo pomagat? Hvala lepa za vsakršen nasvet in odgovor.

Ne vem, če si pomislila na depresijo, čeprav sem osebnega prepričanja (pa te nočem zavajat), da je depresija večinoma le posledica nevitalnosti, ki pa je spet posledica današnjega, civiliziranega načina življenja. No pa da ne bom predolgo bla bla… bi na tvojem mestu najprej naredila test za kandido (na tem forumu in pa poglej pod Alergije dobiš precej informacij), ker poznam eno deklco, ki je bila hudooo depresivna (le ležala, spala, črnih misli) in ko si je kandido pozdravla/omilila je začela laufat naokrog, čeprav je imela diagnozo depresija in antidepresivi ji v tej smeri (vitlnost, energija) niso kaj dosti pomagali, zdaj ko drži dieto pa je bistveno boljša…. ne vem, poskusi.

pa še nekaj zelo pomembnega: ne pozabi na velike količine zaužite vode, večina nas je dehidriranih in zato kronično utrujenih pa še toksini se ne morejo čistit iz telesa, kar dodatno utruja… pomisli kaj nastane z rožico, ki je nekaj časa ne zalivaš 🙂

Pozdravljena. Hvala za nasvete. Sem naredila test za kandido in je bil pozitiven. Malo sem si prebrala o tem, ker do sedaj nisem niti vedela za kandido. Ampak sedaj ne vem kje začeti – z dieto mogoče? Videla sem, da moram črtat določena živila, ampak ta bo kar huda zame…. Ne vem kako se bom uspela odpovedat sladkarijam in testeninam in sploh hidratom, ker bi jedla samo to.. Kaj pa BICOM aparat? Je to priporočljivo potem ko ugotoviš s testom, da imaš kandido? Hvala za info in lp.

Več o depresiji

tukaj:
tukaj:
tukaj:

Žal ne znam odgovoriti drugače, kot sem tukaj:

Prijazno vas pozdravljam, lahko noč!
Veronika

Brez diete (brez sladkorja, bele moke) ne gre, dobro pa je dodajat probiotike (npr. klamatske alge) in ne nasedaj trgovcem, da potrebuješ velike odmerke, ampak se drži nizkega odmerka probiotikov, ker si boš sicer škodila v drugo smer – dosežti moraš ravnovesje med kvasovkami in probiotiki, nobenega ne sme biti preveč. Tudi če boš prehitro uničevala kvasovke bo na začetku zelo poslabšano stanje, ki traja več dni in si tako utrujen kot še nikoli prej… svetujem ti: počasi.
Morda pa tudi ne bi bilo slabo nekaj časa jemat antidepresive – nizek odmerek, toliko, da gredo črne misli stran. Pa držat se načel zdravega življenja: gibanje, svež zrak, voda, počitek (zgodaj spat, zgodaj vstat), zdrava prehrana – čim bolj naravna (bio)… rezultati bodo sigurno, verjemi.

Andreja76 najlepša ti hvala za vse nasvete, ki si mi jih dala. Želim ti veliko sreče. Lp

New Report

Close