Kaj je ljubezen?
RAvno to je nekaj najbolj smešnega, da bi vsi radi vedeli kaj je ljubezen. To je baje edina zadeva na svetu, ki jo večina pozna, pa je ne more dokazati. Ne samo, da jo poznajo, jo tudi izvajajo in občutijo, pa jo še noben znanstvenik ni dokazal.
Je nekaj kar obstaja, pa čeprav ni vidno, ne kakorkoli drugače dokazljivo. Edina neznana sila, ki se ji znanost ne more pribljižati, kajti bljižje kot znanstvenikom, je najpreprostejšim ljudem. Pride in gre nenapovedano.
Ti povem kaj je smisel tega življenja?
Prizadevanje, da bi imeli ljubezen!
KAjti kdor ljubi, ta zagotovo s tem ni naredil popolnoma nič narobe.
Primož
Ljubezen je pogum.
Neskončna ljubezen je orožje, ki mu po moči ni primere.
Je summum bonum življenja.
Je lastnost pogumnih, pravzaprav je vse, kar imajo.
Strahopetec je niti doseči ne more.
Ni olesenela dogma ali načelo brez življenja, temveč živa in življenje navdihujoča sila.
Je posebna lastnost srca.
Včeraj sem prebrala lepo definicijo ljubezni. Eno izmed mnogih.
“Duhovno življenje je ljubezen. Ne ljubimo zato, ker bi hoteli delati dobra dela ali pomagati ali nekoga varovati. Če delamo tako, potem vidimo našega bližnjega le kot navaden predmet, same sebe pa kot velikodušne in modre ljudi. To nima nič opraviti z ljubeznijo. LJUBITI JE DRUŽENJE S SVOJIM BLIŽNJIM, ODKRIVANJE BOŽANSKE ISKRE V NJEM.”
Vem, da ne sprašuješ o ljubezni na splošno, da te zanima, kaj je ljubezen med moškim in žensko (čeprav jo zadnji stavek po moje vseeno lepo definira). To boš ugotovil(a) sam(a), do takrat le še to:
NEKATERI LJUDJE NAREDIJO SVET BOLJ POSEBEN LE S TEM, DA SO.
Ko srečaš takega človeka, pisanega tebi na dušo, takrat boš po moje vedel(a).