Kaj je duhovnost?
Poučna zgodba, ni kaj….. Ampak jaz kopljem v glavnem po sebi in manj po drugih ljudeh. Po izročilih sem ( vkljub nekaterim očitkom ) postavil samega sebe za, zame, najpomembnejšo osebo v mojem življenju, se sprejel, z vsemi pozitivnimi in negativnimi vsebinami in si tako omogočil,da lahko sprejemam tudi vse duge ljudi in, koncem koncev, tudi ves svet, takšen, kot je.
Preden sem to uspel storiti, semimel težave s svetom okrog sebe, z ljudmi okrog sebe in predvsem s samim seboj. Danes imam težave le še z ljudmi, ki so prepričani, da lahko spremenijo svet, ljudi in sebe in se “farbajo” sami sebe, kako so “altruistično” usmerjeni v pomoč drugim ljudem in zanemarjajo svoj pomen. To pa pomeni samo, da niso pripravljeni delati na sebi in si, s svojo nepripripravljenostjo tar zanosom, s katerim bi radi spreminjali druge ljudi in svet, zgradijo zid, za katerim skrivajo svojo nesposobnost in strah, soočiti se z lastnimi napakami.
Saj tako je mišljeno…. v sebi notri.
Tudi jaz ne maram kopati po drugih ljudeh… imam sama s sabo dovolj dela 🙂 … prijetnega, da ne bo pomote.
Ne rečem, rada prisluhnem modrostim ljudi…. ampak tistim za katere mi ni treba plačati.
lp, maja
Lep pozdrav vsem!
Sem dijak in opravljam maturitetni tečaj.
Kot izbirni predmet na maturi sem si izbral sociologijo.
Pri tem predmetu moramo narediti seminarsko nalogo in jaz sem si izbral naslov: duhovnost in mladi.
To je kar precej zahtevna tema in že nekaj tednov razmišljam o tem.
Niti ne vem katere hipoteze, cilje si naj postavim na to temo kaj šele da bi napisal celotno seminarsko nalogo.
Duhovnost je res zakomplicirana. Me pa zelo zanima. Bom dal vse od sebe da bom napisal seminarsko nalogo kot je ni še nobeden.
Namreč na to temo ni še noben dijak (vsaj kolko jih poznam) razmišljal kaj šele napisal seminarsko na temo duhovnost.
Prosil bi vas, če mi lahko kako pomagate pri tem.
Pišete mi lahko na naslov: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Vnaprej se zahvaljujem za vaše odgovore.
Z ljubeznijo!
Boris
Borisu sem že napisal pismo in mu ponudil sodelovanje, vključno z recenzijo.
Pozdravljeni;
Duhovnost je zanimiva zadeva, ko stopiš na to pot, te kar samo vleče naprej.
Anton Krajcar piše o tem. Berem trenutno njegovo sedmo knjigo mi je sedaj malo bolj jasno kaj je duhovnost in kako priti do nje in kaj je duhovni ego. Pri večini gre za slednje.
Tanja
Nova Duhovnost, ki je kot vstopnica v doživljanje Nove Dobe v nastajanju, je najlažje vidna čez duše, ki se že rodijo v tej novi vibri, vsekakor pa skozi stik z naravo..
Zemlja je sredi intenzivne transformacije, hkrati pa so otroci, ki se rojevajo prinašajo to kar je sprejemljivo za Zemljo prihodnosti.. Mi pa se lahko od njih marsikaj naučimo, ne oni od nas..
Forum je zaprt za komentiranje.