Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Kaj je ceneje-asfalt,plošče…

Kaj je ceneje-asfalt,plošče…

Zanima me kaj nas ceneje pride,ali betoniranje,asfalt,plošče,ali kaj druga,saj naše dvorišče je samo blato,to me spravlja ob živce.Ima kdo kaj izkušenj,ali kakšno idejo?

Kar se cene tiče ne vem , kaj je cenovno ugodnejše, so pa kocke ali satje – različne oblike okoli 2.000 SIT/kv.m. Asfalta ne bi dala na dvorišče nikoli, ker se poleti preveč segreva, pa še grd je. Naj ostane na cesti, kamor spada.

Mislim, da so tlakovci ali asfalt cirka ista cena, morda so prvi celo cenejši, zato pa bistveno lepši. Se strinjam z neno glede poletnega segrevanja (če je dvorišče na sončno stran).

Obvezno tlakuj dvorišče. Zakaj?

Npr; če moraš kasneje kdaj položiti kakšno cev, kabel itd..
Enostavno pobereš tlakovce ven in jih zložiš nazaj.

beton in asfalt : najprej ju moraš razbiti in nato nazaj zaliti KAKO PA TO POL IZGLEDA NA SREDI DVORIŠČA?
Pa doma verjetno ne boš naredil betona po vseh standardih, ki morajo biti zaradi obstojnosti betona ( trdnosti, vremenskih spremembah) na prostem. Po 5 letih se ti bo beton začel luščiti in pokati ( zaradi posedanja).

Tlakovce spet pobereš ven in utrdiš teren in izgleda spet kot novo.

Cena tlakovci in asvalt cca enako.

LP

Prodam ti 40 m2 satja za ceno 25.000 sit ( to je cca 35 % novih ). Bilo je položeno cca 2 leti. Rabiš edino prevoz, ker tega je cca 3,5 tone.

Sem iz Maribora

Bi imela,bom povprašala malo za prevoz,pošlji mi na mail številko,kje se bova dogovorila!

Moj e-mail [email protected]

Lep pozdrav!

LP

POkliči 041 266-494.

Rada bi le opozorila, da so po mojih izkušnjah tlakovci precej bolj občutljivi glede soljenja – začnejo prej razpadati. Tako, da na kakšnih klančinah še vedno nisem prepričana, če ni asfalt boljša izbira.

PS. Imam asfalt in tlakovce.

Pri nas imamo tlakovce več kot 15 let, pa ni še noben razpadel. Je pa res, da nikoli ne posuvamo s soljo. Na klančino posujemo pepel, dober bi bil tudi pesek.

Mi smo pa imeli pri prejšnji hiši asvalt in smo bili zelo zadovoljni. Ja, že res da se segreva, vendar je kidanje snega lažje, ker je površina ravna in se lopata ne zatika ob robove tlakovcev.

Objava čaka odobritev

New Report

Close