Najdi forum

kaj je bolje: zelenjavna pica ali

-ričet z mesom
-pasulj
– gosta mesno-zelenjavna juha
-mineštra
-jota

plus še konec kruha.

kaj bi vi izbrali za malico, če hujšate, oz, pazite na prehrano?

Sama si ne privoščim nič od tega, vsaj zaenkrat ne. Zgoraj navedene jedi zagotovo niso idealni obrok tistih, ki hujšamo. Če bi pa imela samo to na izbiro, bi pojedla gosto mesno zelenjavno juho (če bi bila v juhi svinjina, bi jo pustila) ali joto (tudi brez svinjskega priboljška) in to seveda brez kruha.
Mona3 – a so to službene malice?

ja, to so malice v službi in danes se nikakor ne moem nasitit, zato sem se odločila, da grem v menzo na malico, tudi banane nič ne pomagajo,….

men se nič od tega ne zdi “slabo”. Vsekakor boš do večera to pokurla – saj veš tisto, če dan začneš zadovoljna in se nasitiš (z veliko vlakninami) boš imela občutek sitosti in potem ne boš “psihirala po ŠE”

so imeli na razpolago še gobovo rižoto + solato, sem pojedla malo manjšo porcijo in je ok, sem glih za glih sita, lahko bi še jedla, ampak sem se zadržala

men se nikol ni zdel problem tam kjer sem dobila odmerjeno porcijo – problem nastane doma k grem po repete, pa še in še.
Tko, da kar 100% uživaj, in se hkrat stalno sprašuj “Ali imam že dovolj? Sem že sita?” – pa vode velik zraven

jota – zato, ker je ful dobra 🙂

sej kar so mi naložili na krožnik sem pojedla, problem je nastal potem, ko bi si lahko kupila še tortico ali kaj drugega sladkega kar so imeli na razpolago, ker plac v želodcu je še bil – tu sem se zadržala in šla mimo vitrine s sladicami, ja v naši firmi je tega kar precej na razpolago, je potrebno kar nekaj samodiscipline da ne zapadeš v skušnjavo, sploh ko vidiš, da sodelavka, ki je šla s tabo na malico poseže tudi po sladici

a ni jota iz zelja in malo fižole?
potem se mi zdi, da se to najbolj splača

Vse od naštetega je dobro. Odvisno je še kako je meso, če je svinjina potem lih ni dobro.

Lp

Ne vem sicer, kako je pri vas, sam pri nas pride malica ful mastna in ful slana. Tako da tud če poješ sam polovico obroka zihr zaužiješ preveč maščob in soli. Tud iz časa, ko sem živela v Lj in sem se prehranjevala po menzah, je bila hrana tam premastna.

New Report

Close