Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom kaj je bolj občutljivo ….

kaj je bolj občutljivo ….

…. svetel ali temnejši parket?
Kakšne imate ve izkušnje. Kupujem parket za v novogradnjo pa me zanimajo vaše izkušnje, ker jih sama nimam.

Hvala.

Doma imamo svetel in temen parket. Če bi še enkrat izbirala bi dala povsod temnejšega, bolj vzdržljiv pa še lepši je.
Svetel parket je bolj občutljiv,”vse” se pozna, smetke pa tudi praske – odvisno od prostora v katerem je.

Ja, se mi zdi, da so svetli parketi vsi bolj občutljivi kot temni. Mi imamo javor, se kar pozna, če kaj pade po tleh. Najprej smo se zelo sekirali, zdaj pa zamižimo na eno oko in še vedno bi imela raje svetel parket, ker mi je bolj všeč. Mene pa zanima, ali se tudi vam zdi, da je pohištvo od mizarja bolj občutljivo kot kupljeno?

Jaz imam ravno tako izkušnje z obema, pa se mi zdi da je svetel manj občutljiv in da se dosti manj pozna, temen pa je veliko lepši 😉

Jaz se vedno odločim na podlagi tega kaj mi je lepo in ne po praktičnosti.

Na temnem se veliko hitreje vidi prah. Generalno pa več ko je vzorca (vidnega) noter, manj se vidi umazanija.

Imamo svetlega in nimam občutka, da bi bil občutljiv. Ima pa sestrična temnega in z njim ni zadovoljna, saj pravi da se na njem vidi vsak prahec.

Živi in pusti živeti

POmembno je koliko je parket “trd” oziroma “mehak”. Mehkejši kot je več prask se pozna. Npr. ameriški oreh, zelo lep, razmeroma mehak in kar drag parket, ki ga kjub lepemu izgledu odsvetujem spoloh če imate doma majhne otroke.

New Report

Close