kaj je bilo prej?
Prejšnjo noč sem razmišljala da bi morala umakniti s polic svoje manjše predmete, saj je polica nameščena nad mojo glavo, ker bi lahko bil potres in bi mi padlo vse na glavo ter me poškodovalo. takšno mišljenje sem imela že kar nekaj dni tudi prej. danes zjutraj se zbudim in grem na splet in prva stran na 24 ur kaže, da je bil potres v Italiji, ki so ga čutili tudi v mestu, kjer živim. jaz ga na srečo nisem in tudi stvari so še vedno na svojem mestu. vendar me je zadeva kar malo zbudila. to ni bil namreč prvi tak primer. zgodilo se mi je tudi, da sem razmišljala o neki osebi (znani) in o tem da bo umrla, no, potem pa je res kmalu šla na drugo stran. nisem ji nič slabega hotela in nič slabega o njej razmišljala.
ob tem se pa mi postavlja vprašanje, kaj je prej:
ali človek lahko zazna potres preden se zgodi (torej intuicija) ali se zgodi potres celo zaradi tega ker tako misli (in predvidevam, da mora o tem misliti še kar nekaj ljudi, da je dovolj energije, saj težko verjamem, da bi samo s svojimi mislimi lahko spožila potres ali pa nemara celo je to možno?)?
obstaja pa še ta možnost, da gre za naključje, čeprav sama v njih sploh ne verjamem. preveč je takšnih dogodkov namreč, da bi lahko bili naključni!
hvala za odgovor.
lp
p.
Forum je zaprt za komentiranje.