Najdi forum

Zdravo Primož in vsi ki berete…

Zelo težko razodenem to situacijo, ampak se bom potrudila. Imam nekaj čez 30 in sem po naključju spoznala mladega fanta. (okrog 23) V glavnem sva se v družbi srečevala kot prijatelja. Začela sem ga spoznavati in se zelo zaljubljati vanj. Ne vprašajte kako je to možno, tudi jaz ne vem. Ker sem njegov odnos do mene razumevala (lahko tudi napačno) kot izredno odkrit in pošten (na začetku mi je rekel da se je tudi on zaljubil), sem mu po 5- tem srečanju povedala (želela sem biti poštena ), da sem vezana in da zadevo še razčiščujem in da nisem srečna. Vprašala sem ga, če sva lahko prijatelja, (dejala sem mu tudi, da vidim tudi možnost, da sva skupaj, če bi tako hotel) čeprav mi je v tistem trenutku dejal, da sva lahko tudi več, ker tako čuti. Nato mi je po njegovem premisleku (nisva se videla 1 vikend), dejal, da se morava pogovoriti. Ko sva se srečala nisem bila sposobna za pogovor (ne da ne bi hotela, enostavno nisem mogla), je vse šlo svojo pot, malo sem tudi popila (nisva se pogovorila) in zgodilo se je, da sva imela drugič telesno bližino (po mojem bolj mehansko- na temelju privlačnosti. Povedal mi je, da tega še ni iskusil z žensko. Po tem je napisal svoje, en čas me je obtoževal- da se je bližina zgodila zato, ker sem jaz tako napeljevala, (sploh se nisem zavedla) se počutil krivega zaradi moža, kar se je zgodilo, nato, da ni več srečen z mano, nato mi je odpustil vse in dejal, da bolje, da se en vidiva več niti kot prijatelja, ker ga preveč peče vest (preganjale naj bi ga tudi ta prave vrednote) in ker sva si preveč različna (ker sem mu baje rekla naj opusti svoje vrednote– kar se ne spomnim, da bi tako rekla – kar je za njega bistvo vsega). Ne vem, res nisem več prepričana v nobeno dogajanje več. Priznam pa tudi, da se s tem zelo obremenjujem, počutim kriva, po drugi stani pa ga strahotno pogrešam. Pa ne samo kot fanta, ampak kot osebo, prijatelja, zaupnika. Rada bi popravila vse kar sem storila.. Po življenjskih izkušnjah in življenju nasploh, mislite da je možno, da bi lahko to kako popravila, razčistila? Kako? Primož, misliš, da se res ne morem več normalno pogovoriti z njim, ali res obstajajo tako pošteni fantje, ali je vse samo igra. Res ne vem? Ali pa sem le ena velika poštena naivka? Hočem preveč? Povejte mi!

Ika, le mirno,

najprej sem iz tvojega pisma razbral, da nisi srečna in da iščeš nekaj več. No to lahko storiš, tudi brez rezerve, kajti veliko bolj boš sproščena pri iskanju, če te ne bo ničesar obremenjevalo. recimo, da si nekoliko zamočila, ker nisi takoj povedala, zadeva bi se zagotovo drugače zasukala, ampak kar je je. Nisi povedal veliko, kako sta se spoznala, kolikokrat se vajini poti križata……je pa možno, da fant pri 23 letih, še ni zrel, za tovrsten problem in se v njem prelivajo vsak dan drugačna čustva in razumevanje situacije, zato je enkrat tak, drugič drugačen, v besedah mislim in dejanjih. Koliko ste se zbližala tudi ne vem, mislim telesno, ali sta imela spolne odnose, ali kaj drugega….

Kakorkoli že, draga IKa, njega pogrešaš in potrebuješ, ker nobeno človeško bitje ni rado samo. Torej je on samo opora, ki pa je lahko v tej situaciji tudi breme. Torej, najprej naredi tisto kar želiš, sama. če iščeš več, boš morala to tudi sama storiti, pojdi ven iz okovja in zadihaj spet svobodno, ne boj se samote, saj imaš sebe in sami sebi, smo ponavadi popolnoma zadosti, samo če se v celoti sprejmemo. Ko boš sama s seboj razčistila, ti ne bo noben problem razčiščevati z drugimi. Ali bo to ta fant ali ne, sploh ni pomembno, važna si ti, da pa boš srečna, je pa odvisno samo od tebe same.
Ljubezen ne sme biti vsiljena, mora preprosto bit in verjemi, da vemo kdaj je to, samo priznati si moramo.

jasno pa je,d a je to igra, ki si jo na nek način tudi sama sprožila, ampak to igro moraš irgrati sama s sabo in ne s fantom, jasno pa je, da se še vedno lahko z njim pogovarjaš, če se noče, se pač ne boš. Sprejeti pa moraš vsak svoj korak, pa če ga še tako ne maraš.

Ljubi svojega bljižnega, kakor samega sebe. Poudari zadnji del stavka!

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Po mojem mnenju imaš dva povezana in prepletena problema. Eno je tvoja zveza (zakon) v katerem nisi zadovoljna, druga stvar pa je tale fant s katerim pa si se zbližala (in to ne namenoma, pač pa morda bolj podzavestno) po mojem predvsem zaradi: tvoje nesreče v zakonu in telesne privlačnosti.

Drugi problem lahko rešiš takoj. Čez fantiča naredi križ, ga ne kliči več in ne videvaj več. Mladi mož je dobil kar je hotel (marsikateri mlad moški sanjari o sexu z nekoliko starejšo, izkušenejšo in privlačno žensko). Ker pa se mladenič zaveda, da ni sposoben zadovoljiti tudi tvojih čustvenih (in ne samo telesnih) potreb, se zato obnaša tako spremenljivo. Nagonsko ve, da zveza nima nobenega smisla (sex je pa že bil).

Zdaj se lahko posvetiš prvemu problemu. Če si v zakonu resnično nesrečna in to že dlje časa in ne vidiš možnosti za oizboljšanje razmer, potem ga ne glede na ves balast (materialna bremena, sorodniki, hiša, otroci,…) PREKINI saj ljudje niso v zvezah z drugimi ljudmi zato da bi bili nesrečni!!!

Ko se boš osvobodila vseh spon, ki te zdaj omejujejo, se najprej za nekaj časa (leto, dve,…) posveti sama sebi. Ne skači iz zveze v zvezo in ne delaj iz sebe odvisnico od odnosov.

Potem pa bo prišel pravi mimo…

New Report

Close